CHOIIX AIR THROUGH STASH

Maštovitost proizvođača hardvera ne prestaje da nas iznenađuje, a do juče nezamislive kombinacije postaju realnost. Choiix Air Through Stash je u osnovi laptop kuler, ali ga slot za hard disk izdvaja od konkurencije. Možda vam hard disk u kuleru zvuči kao neprirodan spoj, ali ako uzmemo u obzir da je mali kapacitet česta mana diskova u prenosnim računarima, onda sve ovo ima mnogo više smisla.

 

CHOIIX AIR THROUGH STASH

 

Choiix Air Through Stash se proizvodi u dve boje – crnoj i beloj, a kao materijal se koristi plastika. Sa svojih 500 grama spada u lakše kulere koji imaju aktivno hlađenje, što je pohvalno, naročito ako se uzme u obzir da odgovara laptopovima dijagonale ekrana do 15 inča. Iako je uređaj lagan, to se nije negativno odrazilo na čvrstoću konstrukcije koja je na visokom nivou. Ne samo da nema uvijanja i ugibanja, već nema ni neprijatnog škripanja. Po pitanju kvaliteta izrade na Air Through Stash nemamo primedbe.

 

Air Through Stash

 

Kao i većina laptop hladnjaka, Stash već samim svojim oblikom donosi benefite korisniku. Izdizanje zadnjeg dela laptopa omogućava lakše kucanje i podiže ekran bliže nivou očiju, što dovodi do smanjenja zamora vrata korisnika. Ventilator prečnika 80 mm obezbeđuje sasvim pristojno hlađenje, a buka koja se pri tome stvara je sasvim prihvatljiva. Sa desne strane kulera se nalazi prekidač za uključivanje ventilatora, a neposredno pored njega je LED indikator rada. Ovaj indikator istovremeno pokazuje i aktivnost hard diska. Tako dođosmo i do najzanimljivijeg dela ovog uređaja. U lako pristupačno ležište sa donje strane, zaštićeno poklopcem moguće je ubaciti 2,5 inčni SSD ili SATA II hard disk kapaciteta do 500 GB.

 

Choiix Stash
 
Choiix kuler

 

Disk možete stavljati i vaditi u bilo kom trenutku, bez potrebe za diskonektovanjem kulera, ili bilo kakvim drugim pripremnim radnjama. Kako je kuler sa laptopom povezan USB konekcijom, to sa sobom donosi ograničenje u brzini prenosa podataka na oko 30 MB/s.

 

Choiix Air Through Stash hub

 

Sa zadnje strane uređaja su smešteni mini USB konektor koji služi za povezivanje sa laptopom i tri dodatna USB-a, što Air Through Stash pretvara u USB hab. S obzirom da hard disk u kombinaciji sa dodatnim uređajima koji se mogu priključiti na USB hab zahteva poprilično struje, ne čudi što se u kompletu dobija i Y USB kablić (sa dva USB konektora na jednom kraju). Time je obezbeđeno duplo više struje (1A) nego što nudi standardni USB kabl. Iako na kuleru postoji konektor za adapter koji obezbeđuje dodatno napajanje, zahvaljujući Y kablu za takvom akcijom nema potrebe. Uz kuler dobijate i četiri gumene podloške koje po potrebi možete postaviti tako da povećaju trenje između notebooka i kulera, i time spreče klizanje. One koje smo dobili su crne boje, što nam je pomalo nelogično jer je ceo uređaj koji smo mi testirali beo.

 

Choiix Air Through Stash kuler

 

Choiix Air Through Stash bi se ukratko mogao opisati kao spoj zanimljive ideje i dobre realizacije. Jednim potezom rešavate problem hlađenja laptopa i skladištenja podataka, a s obzirom na to što nudi, cena Stash-a je sasvim korektna.

SPECIFIKACIJA – Choiix Air Through Stash laptop kuler

C-HL04-WP (Beli) i C-HL04-KP (Crni)

Dimenzije 230 x 320 x 50 mm
Težina 500 grama
Materijal Plastika, guma
Ventilatori 1×80 mm
Cena [€] 38
Kontakt Desk

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *