DELL INSPIRON N7110

Posle testa prilično popularnog modela N5110, odlučili smo da proverimo šta kupcima može da ponudi i veći Dell Inspiron N7110. Između N7110 i N5110 postoji nekoliko bitnih razlika. Prva je očigledna, N7110 ima veći ekran, dijagonale 17,3 inča. Druga razlika je u slabijem procesoru, ali postoje razlike i u samom konceptu izrade kućišta.

 

Dell Inspiron N7110 laptop

 

Dell Inspiron N7110 nema izmenjivi poklopac (Switch cover), što je bila jedna od interesantnijih karakteristika manjeg Inspirona. Iako bi se na osnovu teksture nalik brušenom aluminijumu moglo pomisliti da ima i metala u konstrukciji, ceo laptop je izrađen od plastike. Poklopcu nisu strana uvijanja pod malo jačim pritiskom, a osnovno kućište ostavlja nešto bolji utisak, pa je ocena za kvalitet izrade prosečna.

 

Dell Inspiron N7110 notebook

 

Poklopac je od sjajne plastike, kao i okvir oko ekrana, a oslonac za dlanove je na pola puta između sjajne i mat završne obrade, ali su otisci prstiju ipak neuporedivo manje primetni nego na poklopcu. Iako smo se prema test primerku ophodili sa dužnom pažnjom, posle par dana korišćenja su se na poklopcu pojavile sitne ogrebotine. Iako su bile jedva vidljive, činjenica je da su se pojavile, pa pažljivo birajte krpicu kojom ćete čistiti svog mezimca.
Tastatura je generalno veoma dobra, sa jasno izdvojenim i preciznim tasterima. Središnji deo je veoma čvrst, a primetno ugibanje se javlja u numeričkom delu. Na tasterima nema oznaka za naša slova, a zameramo mali Enter taster. Kursorski tasteri su takođe nešto manjih dimenzija, ali su bar jasno izdvojeni, što olakšava njihovo korišćenje.
U desnom uglu iznad tastature nalaze se tri dodatna tastera. Prvi pokreće Windows Mobility Center u kome možete vršiti razna podešanja: osvetljenje ekrana, zvuk, Bluetooth, wireless, ali i kako će se ponašati funkcijski tasteri (da li će imati svoju standardnu funkciju ili multimedijalnu). Drugi taster je Dell Support Center, a treći služi za brzo isključivanje ekrana, čime se štedi energija.

 

Inspiron N7110

 

Iznad touchpada se nalazi mala signalna dioda koja pokazuje da li je touchpad aktivan ili isključen. Touchpad je poveći i solidno precizan, a njegovi tasteri su osrednje bučni. Jedino gde nismo bili potpuno zadovoljni preciznošću tačpeda jesu situacije u kojima se koriste dva prsta, kao što je vertikalni skrol na primer.
Ekran jasno otkriva da N7110 ne spada u vrhunske laptopove. Glare je tipa, a osrednji uglovi gledanja će zadovoljiti samo manje zahtevne korisnike, a dodatni minus je relativno mali ugao otvaranja poklopca. S obzirom na veličinu ekrana logično je očekivati da će ponekad i više od jedne osobe istovremeno gledati film, a tada će im trebati malo truda da se svi nameste u odgovarajući položaj. U odnosu na N5110, ovaj model ima veću rezoluciju (1600×900) i to je jedina prednost koju će videti vlasnici Inspirona N7110, kada je ekran u pitanju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *