DELL INSPIRON N5110

Godinama su Dell prenosni računari bili na dobrom glasu kada je pouzdanost u pitanju, ali se dizajnom (osim XPS serije) nisu previše isticali. Stvar je počela da se popravlja modelima u raznim bojama, a sada je Dell otišao korak dalje i kreirao Switch dodatak za Inspiron seriju, koji će se pre svega dopasti mlađoj populaciji. Naravno, to ne znači da oni stariji treba da zaobiđu ove modele jer ima za svakoga po nešto, a zašto je Switch tako zanimljiv pokazaćemo na primeru Dell Inspiron N5110 prenosnog računara.

 

Dell Inspiron N5110 laptop

 

 Iza oznake "SWITCH by Design Studio" krije se kolekcija izmenjivih poklopaca laptopa. Zamena je krajnje jednostavna. Potrebno je samo pritisnuti taster sa zadnje strane laptopa i blago povući poklopca ka sebi. Postavljanje je još lakše jer se poklopac samo navlači na postavljena ležišta. Ceo proces se obavlja za par sekundi i nema bojazni da će se nešto oštetiti ili slomiti.

 

Dell Inspiron N5110 Switch

 

Switch modeli prepoznatljivi su po svojim šarenim poklopcima. Ovde nije reč samo o čistoj promeni boje već o prelepim i atraktivnim aplikacijama. Pored onih umetničkih sa apstraktnim oblicima i šarama, u ovoj seriji nalaze se i klasičniji poklopci sa slikama cveća, skulptura ili omiljenog MLS (profesionalna američka bejzbol liga) kluba. Logično, u Srbiji neće biti dostupne sve verzije već neke standardnije koje odgovaraju ukusu ovdašnjih kupaca. S obzirom da standard u našoj zemlji ne dozvoljava da svaki član porodice ima svoj računar, Dell Inspiron N5110 omogućava da otac i sin ili ćerka dele isti laptop, a da pri tom svako ima uređaj čiji izgled odgovara njegovom ukusu.

 

Dell N5110

 

Testirani laptop pripada seriji N5110 i izgledom dosta podseća na N5010 koji smo opisali pre par meseci. Izrađen je od čvrste plastike sa kvalitetnom završnom obradom. Tu je prepoznatljiv „bucmasti“ oblik, sa oblim ivicama i zaista sve izgleda fino uklopljeno. Nema mnogo sjajnih površina, a otisci su blago vidljivi jedino na crnom poklopcu i na prostoru oko tastature gde obično držimo dlanove. Sistem za izmenu poklopca je dodatno osigurao ekran, jer je kućište u tom delu iznutra ojačano.

 

Dell Inspiron N5110

 

Chiclet  tastatura je kvalitetna, a sitnije zamerke idu na račun blagog ugibanje na nekim delovima. Korisnici sa većim prstima će u početku češće grešiti prilikom kucanja zbog nešto manjih tastera. Takođe, zasmetao nam je mali Enter taster kao i donekle neoubičajen raspored tastera Page Down i Home. Touchpad je prilično prostran sa glatkom površinom i izraženom preciznošću tako da je pravo uživanje koristiti ga. Tasteri ispod njega su razdvojeni, sa kraćim hodom i brzim odzivom. Dosta prostora ostavljeno je za dlanove, što doprinosi udobnosti u radu, naročito prilikom dužeg kucanja.
Ekran je 15.6 inčni wide sa standardnom rezolucijom od 1366 x 768 piksela. Kvalitet prikaza je odličan, sa dobrim uglovima gledanja i bez nekog izraženog odsjaja. Par zvučnika nalazi se sa donje strane laptopa pa u zavisnosti od podloge zvuk može biti prigušen. Na radnom stolu nema problema jer prenosnik poseduje gumene nogice koje ga odižu nekoliko milimetara od radne površine.
Raspored konektora je karakterističan za Dell. Sa leve strane nalaze se novi HDMI 1.4, kombo eSATA/USB 2.0 i USB 2.0. Desna strana pored DVD drajva sadrži audio konektore kao i USB 3.0. Sa zadnje strane nalazimo konektor za napajanje, VGA, LAN i još jedan USB 3.0.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *