TEST ASUS UL30A LAPTOPA

Ovlaš bačen pogled na specifikaciju sugeriše kako je Asus UL30A još jedan u nizu pristupačnih malih laptopova zasnovanih na Intelovom CULV procesoru. Malo pažljivije proučavanja spiska komponenti otkriva da nije baš sve tako uobičajeno, a već nakon nekoliko sekundi rada uočava se da UL30A odskače od konkurencije po nekoliko vrlo bitnih parametara. Uostalom, i sama oznaka UL, koja potiče od reči "UnLimited", zvuči obećavajuće.

 

Asus UL30A

 

Poklopac od brušenog aluminijuma jasno govori da se na izradi nije štedelo, a test koji se sastoji u snažnom pritiskanju poklopca ovaj laptop prolazi sa visokom ocenom jer je deformisanje slike koje pri tome nastaje minimalno. Iako je ostatak urađen od plastike, čvrstina cele konstrukcije je na visokom nivou.

 

Asus UL30 notebook

 

Kućište je urađeno u kombinaciji sive i crne boje, a kombinovane su mat (poklopac) i sjajne površine (oko tastature i oslonac za dlanove). Deo od sjajne sive plastike ima diskretne šare koje otiske prstiju čine neupadljivijim. Asus UL30A ima odlično izbalansiran dizajn zbog čega se može lepo uklopiti uz imidž poslovnih ljudi, ali i običnih korisnika kojima je atraktivan izgled bitan. Velika karakteristična “chiclet” tastatura se odlikuje razmaknutim tasterima sa nešto kraćim hodom i tvrđim osećajem u radu, na šta ćete se brzo navići. Ugibanje se može svrstati u kategoriju “zanemarljivo”, a celokupan utisak je povoljan.

 

Asus UL30

 

Touchpad je sastavljen od niza rupica i u ravni je sa ostatkom kućišta, pa se pri radu može desiti da skliznete sa njega. Ako ste pazili na času kada smo pričali o MSI X-Slim X600 laptopu, sigurno se sećate njegovog multigesture touchpada. Isti Elan Smart-Pad touchpad nalazi se i na Asus UL30A laptopu, pa nam ostaje samo da ponovimo reči hvale za njegove brojne mogućnosti. Taster ispod touchpada je jednodelan i neobično dugačak. Pri krajevima je tih, dok je klik glasniji što je pritisak prsta bliži sredini tastera.

 

Asus UL30 touchpad

 

Levi taster iznad tastature pokreće Express Gate mini OS, a ako ste već u Windowsu, onda služi za promenu Power4Gear modova rada. Naspram njega se nalazi Power taster, koji je istog oblika, a razlikuju se samo po diskretnoj oznaci, pa će vam se možda u početku dešavati da pritisnete pogrešan taster.

Asus UL30

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *