TEST ASUS LAMBORGHINI VXS2 LAPTOPA

Dok većina kupaca pokušava da za svoj skromni budžet kupi iole pristojnu mašinu, postoje i oni koji ne žale para samo da dobiju nešto jedinstveno. Ako uz dubok džep neguju i strast ka brzim automobilima, ispunjavaju sve uslove da postanu vlasnici prestižnog prenosnog računara kakav je Asus Lamborghini VXS2. Jasno vam je da Lamborghini ne bi dozvolio da se njegovo ime vezuje uz laptop sumnjivog kvaliteta, pa se samo postavlja pitanje po čemu se sve ovaj model razlikuje od konkurencije.

RASKOŠ U SVAKOM DETALJU 

Asus je i kroz ranije testirani R1F Tablet PC pokazao da veliku pažnju poklanja ambalaži. Paket sačinjavaju kvalitetna Targus torba i dve kutije od kojih se u jednoj nalaze crno-žuti optički miš i odgovarajuća vrećica, dve krpice za brisanje i kožni mouse pad kome je jedan deo dodatno obložen i odignut zarad boljeg naleganja podlaktice.

Asus_Lamborghini_VXS2_torba
 
Asus_Lamborghini_VXS2_mis
 
Asus_Lamborghini_VXS2_mouse_pad

 Kutija u kojoj se nalazi sam laptop je napravljena od debelog tamnog kartona, pa je prvi utisak da je drvena. U njoj se, skriven u crnoj plišanoj vrećici, nalazi Asus Lamborghini VXS2. U prodaji se mogu naći dva modela, od kojih jedan ima sivo-crni, a drugi žuti poklopac.

Asus_Lamborghini_VXS2_laptop

 Zajedničko im je da je deo oko tastature i touchpada obložen kožom, što stvara snažan utisak elegancije. Iako urađen sa tzv. "piano" završnom obradom, tamni poklopac ispod glatke površine ima zanimljivu teksturu ugljeničnih vlakana, pa se zahvaljujući tome otisci prstiju ne primećuju puno. I po drugim detaljima dizajn odiše ekstravagantnošću. Otvor za ventilaciju sa donje strane laptopa je dizajniran tako da oblikom asocira na felne na automobilskim točkovima, sa prepoznatljivim Lamborghini amblemom u sredini.

Asus_Lamborghini_VXS2_notebook
 
Asus_Lamborghini_VXS2_izduvnik
 
Asus_Lamborghini_VXS2_detalji
 
Asus_Lamborghini_VXS2_touchpad

 Doduše, negde se insistiranje na dizajnu pokazalo kao kontraproduktivno. Dodatni tasteri koji služe za uključivanje računara ili pokretanje najčešće korišćenih aplikacija nisu jasno razgraničeni pa morate dobro zagledati da ne bi pritisnuli pogrešan. LE diode izgledaju kao zvezdice na nebu i to je lepo videti, ali pri radu smetaju i prosto "bodu oči" kada pogledate pravo u njih. Tastatura je na visokom nivou, pa je kucanje udobno i precizno. Osetljivost touchpada je dobra ali su tasteri (inače diskretno odvojeni od ostatka touchpada) nešto lošiji. Dok donjim delom dobro reaguju, dotle je u gornjem delu potreban dosta jači pritisak, pa se povremeno dešava da ne odreaguju kako treba. Zato se treba navići na korišćenje samo donjeg dela. Nadamo se da će naslednici ovog modela imati drugačije rešenje. Između pomenutih tastera se nalazi i čitač otiska prsta, još jedan od dodataka koji je obradovati poslovne korisnike. Kada je bezbednost u pitanju, celinu zaokružuje TPM sigurnosni čip.

Pažljivijim posmatračima neće promaći da se umesto uobičajene Centrino Duo, na ovom modelu nalazi Centrino Pro nalepnica. Laptopovi sa oznakom Centrino Pro se razlikuju od modela sa Centrino Duo oznakom po višem stepenu kontrole i zaštite, što je naročito bitno poslovnim korisnicima. Dodatne mogućnosti su dostupne kroz skup funkcija nazvan "Intel Active Management Technology". 

DODAJ GAS

Već pri samom startovanju računara sačekaće vas zvuk turiranja motora, što će sigurno oduševiti sve ljubitelje četvorotočkaša. Pitanje je koliko će ovo izgledati ozbiljno na nekom poslovnom sastanku, ali verujemo da ponosnim vlasnicima ovaj laptop neće biti jedini ekstravagantni detalj i da im sve to ne smeta. Ekran je odličan, sa velikom rezolucijom i odličnim koloritom. Valja napomenuti da spada u grupu "glossy" ekrana, pa zbog odraza okoline vidljivost nije najbolja pri jakom sunčevom svetlu. Spram brojnih kvaliteta, ovaj se nedostatak može zanemariti.

Asus_Lamborghini_VXS2_kozni_laptop

 Performanse su na vrhunskom nivou, u svakom pogledu. Pored brzog procesora i moćne grafičke karte, posebnju pažnju i pohvale zaslužuje hard disk čije ploče rotiraju brzinom od čak 7200 rpm, što ovaj model stavlja rame uz rame sa desktop diskovima. U skladu sa najnovijim trendovima Asus Lamborghini VXS2 je opremljen i sa 1 GB flash memorije koja treba da iskoristi ReadyDrive i ReadyBoost mogućnosti Viste. DVD pisač je takođe nešto napredniji i opremljen je LightScribe tehnologijom. Ugrađena je kamerica koja se može rotirati za 180 stepeni, rezolucije od čak 1,3 MPix, ali kvalitet slike nije na zavidnom nivou. Nije se škrtarilo ni na operativnom sistemu, pa se uz ovaj laptop dobija Windows Vista Ultimate. Iako se to ne bi reklo na prvi pogled, laptop je težak čak 3,3 kg. Jedan od razloga je i poveća baterija, koja i pored velike potrošnje implementiranih komponenti obezbeđuje pristojnu autonomiju.

Asus_Lamborghini_VXS2_prenosni_racunar

 Svojom svestranošću i vrhunskim komponentama Asus Lamborghini VXS2 će lako odgovoriti svim zahtevima najrazličitijih ciljnih grupa, počev od ekstravagantnih i poslovnih korisnika do igrača. Tu na scenu stupa visoka cena koja će krug potencijalnih kupaca svesti na najbogatiji sloj.

 Rezultati testova – Asus Lamborghini VXS2

PC MARK05 5672
3D MARK05 5772
3D MARK06 2995
SANDRA 2007
Procesor 19754 / 14089
Multimedija 121200 / 65886
Memorija 4267 / 4247
Battery Test 2h 30' 48”
  
 Specifikacije – Asus Lamborghini VXS2

Procesor Intel Core 2 Duo T7500 na 2,2 GHz
Čipset Intel 965PM
Memorija 2 GB DDR2
HDD (GB) 200
Optički uređaj DVD+-RW DL LightScribe
Grafički adapter Nvidia GeForce 8600M GT
Ekran (“) 15,4 (1680×1050)
Konektori 3xUSB, VGA, HDMI, S-video, Express card, eSATA, Wireless 802.11a/b/g/n, Bluetooth, Infrared, FireWire, čitač kartica
Cena (€) oko 2400
Kontakt: yu.asus.com
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *