ASUS G73JH LAPTOP

Da pređemo odmah na stvar, Asus G73Jh je laptop sa najbržom grafičkom kartom na svetu. Tačka. Ako želite da se igrate na laptopu, a nemate finansijskih problema, onda ne morate tražiti dalje. Ruku na srce, postoje laptopovi sa dve grafičke karte, koji su brži, ali nemaju podršku za DirectX 11, tako da Asus G73Jh sa ATI Mobility Radeon HD 5870 grafičkom kartom predstavlja pravi izbor.

 

Asus G73Jh laptop

 

Asus G73Jh je dizajniran tako da podseća na američki F-117 Nighthawk, "nevidljivi" avion, što je uočljivo već na prvi pogled. Čak je i materijal od koga je laptop napravljen teško definisati, i pod rukom je osećaj nalik onome kad dodirujete fino gumiranu površinu. U svakom slučaju, mat površina je potpuno drugačija od one koju najčešće viđamo na gaming laptopovima, što je prijatna promena. S obzirom na to da su zahtevne igre obično i prilično nasilne, G73J se sa svojim "military" dizajnom savršeno uklapa.

 

Asus G73Jh poklopac
 
Asus G73 notebook
 
G73 odozdo

 

Laptop je zaista ogroman, a dizajn je mudro iskorišćen da se neke nužne stvari izvedu na elegantan i praktičan način. Ovako moćan hardver zahteva dobro hlađenje, pa je Asus upotrebio sistem sa dvostrukim ventilacionim otvorima, koji su smešteni sa zadnje strane i podsećaju na izduvnike motora. Osim što dobro izgleda i uklapa se u koncepciju "avionskog" dizajna, ovakvo rešenje obezbeđuje da sva toplota bude daleko od korisnika. Deo laptopa koji je u dodiru sa korisnikom (oslonci za dlanove i tastatura) ostaje hladan tokom korišćenja, što je potvrda uspešno realizovanog sistema za hlađenje.

 

G73 pozadi
 
Asus G73J

 

Čeoni deo laptopa je dosta tanji od zadnjeg, pa ovako postignut nagib tastature dodatno poboljšava ergonomiju. Chiclet tastatura je sa pozadinskim osvetljenjem i blago se ugiba u većem delu. Oznake na tasterima su providne, pa svetlost dopire i kroz njih, a ne samo oko tastera, što je bolje rešenje od onog na G60J modelu. Mali Enter i desni kursorski taster zavučen u numerički deo su detalji koji nam se nisu dopali. U gornjem levom delu kućišta su tri dodatna tastera. Prvi isključuje osvetljenje tastature, drugi je za Twin Turbo mod, a treći za Splendid tehnologiju.

 

G73Jh tastatura
 
Asus G73 keypad

 

Touchpad je ogroman i ima podršku za multi-touch, što povremeno uzrokuje pogrešno tumačenje pokreta korisnika (umesto pomeranja kursora levo-desno aktivira opciju za beskonačni skrol). Ova pojava nije vezana samo za konkretan model, već smo je sretali na većini laptopova koji imaju multi-touch touchpadove. Van toga na njegov rad nećete imati primedbe. Jednodelni taster ispod touchpada je takođe veoma velik i zahteva jači pritisak da bi odreagovao. Ma kako to čudno zvučalo, veličina mu je pomalo i mana, jer ćete u početku umesto desnog kraja pritiskati srednji, neaktivni, deo. Srećom, sa malo vežbe ovo se da srediti.
Ekran je, najkraće rečeno, odličan. Puna HD rezolucija i dijagonala 17,3 inča će učiniti da zaboravite da sedite pred laptop, a ne desktop računarom. Uniformno LED pozadinsko osvetljenje, oštrina, verne boje, dobri uglovi gledanja… sve je tu. Ako bi se nečemu i mogla staviti sitna zamerka, onda je to osvetljenje, koje je moglo biti za nijansu jače.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *