ASUS G60J LAPTOP

Modroplava karoserija se presijava na suncu dok Asus G60J polako iz tame izlazi na test stazu. Svetleći "Republic of Gamers" logo jasno označava kome je G60J namenjen. Pokreće ga jedan od trenutno najmoćnijih motora – četvorojezgarni Core i7-820QM, a po bogatstvu dodatne opreme je bez premca. Dovoljno je pomenuti samo deo tog bogatstva – GeForce GTX 260M, 4 GB DDR3-1066, 2×500 GB… Jasno je da je Asus G60J sportska mašina koja ostavlja bez daha, a na stazi sa lakoćom beži daleko ispred konkurenata.

 

Asus G60J laptop

 

Za razliku od mnogih igračkih laptopova koji blješte poput novogodišnje jelke, Asus G60J ima mnogo odmereniji i diskretniji izgled. Izuzev plavog poklopca, laptop je napravljen kombinovanjem mat i sjajne crne plastike, pri čemu su sjajni elementi okviri oko ekrana i tastature. Asus G60 sa svojih 3,5 kg spada u "teškaše", što se dalo naslutiti već letimičnim pogledom na njegove pozamašne dimenzije. Dobra strana je što na čvrstoću konstrukcije nemamo nikakvih primedbi, a posebno bi pohvalili poklopac koji je uspešno odbio svaki naš pokušaj da snažnim pritiskom prstima sa zadnje strane izazovemo deformacije slike.

 

Asus G60J design

 

Asus G60

 

Iako G60 ima ekran dijagonale 16 inča, tastatura je istih dimenzija kao na nešto manjim laptopovima. To je donelo i konstrukcijsko rešenje koje, nažalost, često viđamo na Asusovim laptopovima u poslednje vreme, a to je stavljanje desnog kursorskog tastera na mesto gde bi očekivali nulu na numeričkom delu. Tastatura pripada novom talasu (chiclet) gde su tasteri izdvojeni, sa prilično velikim prostorom između. Osećaj u radu je vrlo dobar, a malo ugibanje se javlja samo u središnjem delu. Pored kvaliteta, tastatura na ovom laptopu se odlikuje i pozadinskim osvetljenjem. Iako same oznake na tasterima ne svetle, već svetlost dopire sa strane, efekat je odličan.

 

Asus G60J

 

Pored estetike treba istaći i funkcionalnu prednost pozadinskog osvetljenja, jer ste sa njim nezavisni od ambijentalnog osvetljenja, pa možete efikasno raditi i u  potpuno mračnoj sobi. Nivo osvetljenja se može podešavati u tri koraka. Ako vas brine potrošnja, kad se laptop napaja iz baterije, osvetljenje tastature troši malo više od jednog vata, što je u odnosu na ukupnu potrošnju zanemarljivo.

 

G60J Touchpad

 

Touchpad ima veliku površinu koja je uokvirena relativno visokom ivicom, pa je nemoguće slučajno "sleteti". Krajevi tastera kod touchpada su nepotrebno zasečeni baš u delu koji se (u slučaju levog tastera) najčešće koristi. Estetski to izgleda lepo, ali je bespotrebno umanjena funkcionalnost. Izuzev toga, tastere krasi preciznost i prilično tih rad. Iznad tastature su smešteni vrlo dobri Altec Lansing zvučnici, a između njih se nalazi nekoliko senzorskih tastera.

 

G60J Keypad

 

Ekran je dijagonale 16 inča, a nekima će "HD ready" (1366 x 768) rezolucija biti mala za ovu dijagonalu. Ona ima i svojih prednosti jer omogućava da i zahtevnije igre igrate u toj rezoluciji, što obezbeđuje najbolji kvalitet slike, mada je GeForce GTX 260M dovoljno jaka da "izgura" i veće rezolucije. Uglovi gledanja su sasvim solidni, a zasićenost boja na visokom nivou. Refleksija jeste prilično izražena, ali kako većina igrača voli da igra u mraku, ovo neće predstavljati problem. Web kamera je osrednjeg kvaliteta, a prateći softver omogućava brojne zabavne efekte.

 

Asus G60J notebook

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *