ASUS EEE PC 1008P SEASHELL KARIM RASHID NETBOOK

Pitanja koja sebi najčešće postavljamo pre početka testiranja laptopova se uglavnom odnose na očekivane performanse. Kod Asus Eee PC 1008P Seashell Karim Rashid Collection netbooka, pitanje je glasilo potpuno drugačije: Da li je zaista tako lep, kao što nam se učinilo dok smo gledali slike? Samo par sekundi nakon raspakivanja bilo je dovoljno da se svi prisutni slože oko konstatacije da je ovo najlepši netbook koji smo do sada imali prilike da vidimo. Srećom, lepota nije jedini njegov kvalitet.

 

Asus Eee PC 1008P Seashell Karim Rashid
 

 Asus Eee PC 1008P Seashell Karim Rashid Collection dolazi u dve verzije – Pink i Brown. Kako je u najavama potenciran Pink model, stekli smo utisak da je cela serija namenjena lepšem polu, ali smo se prevarili. Kafeno smeđa boja, kako je definiše Asus, odlično pristaje ovom mališi i sigurni smo da se niko od muškaraca neće buniti ukoliko bude u prilici da ga nosi. Da bi dodatno diferencirao ove dve varijante, Asus je na Pink modelu upotrebio sjajnu završnu obradu, dok je Brown od mat materijala. Ključ lepote ne leži samo u boji, već i u specifično oblikovanoj površini kućišta, koju nije baš lako precizno opisati, ali probaćemo. Ako zamislite blago zatalasanu površinu sastavljenu od niza sitnih pravougaonika, dobićete približnu sliku Eee PC 1008P KR netbooka.

 

Eee 1008P Karim Rashid

Veliki plus Asus dobija zbog činjenice da su isto dizajnirane i gornja i donja površina, što je veoma redak slučaj. Obično proizvođači sav trud posvete dizajnu gornje površine dok donja ostane neugledna. Ovaj netbook će privlačiti pažnju i odisati lepotom sa koje god strane da ga gledate.

 

Asus Eee PC 1008P Seashell Karim Rashid netbook

 

Iako većini posetilaca sajta nije poznat, Karim Rashid je priznato ime u svetu industrijskog dizajna. Ovaj pedesetogodišnjak je ovečan je brojnim nagradama, a pored Asusa sarađivao je i sa mnogim drugim poznatim kompanijama, kao što su: Samsung, Sony, CityBank, Hyundai, Swarovski, Prada, Disney, Coca-Cola… Kao poseban kuriozitet, pomenućemo da je Karim dizajnirao poznati restoran Majik u Beogradu, a sarađivao je i sa nekoliko kompanija iz naše zemlje, kao što su Metalac Gornji Milanovac i Pharmanova.
Viđali smo dosta netbookova kod kojih je ugao otvaranja poklopca mali, pa smo se pribojavali da bi to i ovde mogao biti slučaj, ali smo srećom pogrešili. Ekran je glare tipa i "frameless", što znači da su displej i okolna plastika u istoj ravni. Slika je natprosečno dobra, a da je pozadinsko osvetljenje malo jače moglo bi se čak reći i odlična.

 

Asus Eee 1008P Karim Rashid

 

Tastatura je chiclet tipa, a ugibanje je u pojedinim delovima primetno, mada u meri koja velikoj većini neće smetati. Touchpad se odlikuje multitouch mogućnostima, a površina mu se od okoline razlikuje samo po sitnim izbočinama. Tasteri ispod touchpada su veoma tihi, što nam se posebno dopalo.

 

Asus Eee PC 1008P KR

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *