ASUS A52

Iako spada u seriju koja je namenjena manje zahtevnim kućnim korisnicima, ASUS A52JV nas je iznenadio svojim performansama, pre svega u video igrama. Zahvaljujući Nvidia GeForce GT540M grafičkoj karti, ovaj laptop ima performanse koje obično nude mnogo skuplji modeli. Uz sve to, izgled i kvalitet izrade su na zavidnom nivou, pa smo se odlučili na malo detaljnije testiranje.

 

ASUS A52 laptop

 

ASUS je dizajnom ovog modela pokušao da zadovolji dve različite grupe kupaca. Poklopac od sjajne tamno sive plastike sa diskretom šarom će se dopasti svima koji preferiraju atraktivni sjajni premaz. Pomenute šare pomažu i da otisci prstiju budu manje upadljivi. Proizvođač ovu boju zove "Dark blue", ali ako nas pitate više liči na sivu, pa čak i crnu, nego na plavu. Sa druge strane, da bi umirio one koji su "alergični" na sjajne površine, ASUS je oslonac za dlanove izradio od mat sive, romboidima teksturisane, plastike, koja ne samo da lepo izgleda, već je i laka za održavanje. Za dizajn ASUS A52JV zaslužuje visoku ocenu, mada bi utisak bio još bolji da je uređaj nešto tanji.

 

ASUS A52 notebook

 

Kvalitet izrade je sasvim solidan, ali u granicama koje se mogu i očekivati u ovoj cenovnoj kategoriji.
Često su jeftini ASUS laptopovi imali ekran prosečnog kvaliteta, pa nas je obradovalo što su i na tom polju uočljiva poboljšanja. Ekran je veoma svetao, čak i kada su podešavanja na minimumu. Prikaz boja je zadovoljavajući, a uglovi gledanja bolji od onoga što nudi većina laptopova u ovoj klasi, mada i dalje nisu spektakularni.
Tastatura i dalje nije jača strana jeftinih ASUS laptopova. Iako tasteri imaju dovoljno dubok hod koji omogućava brzo i lako kucanje, utisak kvare izraženo ugibanje i ne baš logičan položaj desnog kursorskog tastera. Touchpad se odlikuje istom teksturom kao i okolna površina, a preciznost mu je veoma dobra.
Iako se Pentium obično ne poistovećuje sa dobrim performansama, ne treba smetnuti s uma da je u ovoj inkarnaciji Pentiuma reč o procesoru koji ima istu osnovu kao i Core i3. Naravno, razlike postoje i to poprilične, kako u arhitekturi tako i u performansama, ali je Intel Pentium P6200 brži od dobro poznatog Core 2 Duo procesora na istom taktu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *