ACER eMACHINES E642G

U početku je sve izgledalo kao greška u cenovniku. Laptop sa ATI Radeon HD5650 grafičkom kartom koji košta 430 evra? Nemoguće. Odlučili smo da proverimo i to ne samo cenu nego i performanse. Tako se na našem testu našao Acer eMachines E642G, laptop koji nudi dobre performanse za malo para.

 

Acer eMachines E642G laptop

 

Na osnovu spoljašnjosti se ne može ni naslutiti kakav potencijal ima eME642G. Za razliku od većine gaming laptopova, ovaj model ima kućište od neupadljive crne plastike, bez šljaštećih elemenata. Bolje poznavaoce stanja na tržištu to neće iznenaditi jer je eMachines najjeftinija serija u Acerovoj ponudi. To u prevodu znači da u izradi nisu korišćeni najkvalitetniji materijali, pa čvrstina poklopca nije na zavidnom nivou, mada je situacija sa ostatkom kućišta primetno bolja. Ako izuzmemo okvir oko ekrana, sva plastika je matirana, sa zanimljivom reljefnom teksturom koju oblikuju kružići raznih veličina.

 

Acer eMachines E642G notebook

 

Acer eMachines E642G tekstura

 

Posledica svega ovoga je zanimljiva površina na kojoj ne ostaju otisci prstiju. Sve u svemu, iako izgledom neće nikoga impresionirati, Acer eMachines E642G nije laptop koga ćete se stideti.
Poklopac ekran je moguće otvoriti skoro 160 stepeni, što je za pohvalu. Ekran je dijagonale 15,6 inča i glare je tipa, ali odsjaj nije preterano izražen. Ugao gledanja je sasvim solidan za ovu cenovnu klasu, ali bi osvetljenje i kontrast mogli biti malo veći.
Tastatura predstavlja jedno od većih prijatnih iznenađenja. Chiclet je tipa, sa velikim tasterima, dubokim hodom, tiha u radu i, što je najzanimljivije, bez ugibanja. Ne bismo se bunili ni da je vidimo na mnogo skupljim laptopovima. Nikakvih dodatnih multimedijalnih tastera nema. Touchpad je sasvim solidan po pitanju preciznosti, ali bez multitouch podrške jer se negde moralo i prištedeti.

 

Acer eMachines E642

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *