ACER ASPIRE V3-531G

Acer Aspire serija prenosnih računara oduvek je bila na dobrom glasu kada je u pitanju odnos – uloženo/dobijeno. Acer je znao da uštedi kada je kvalitet kućišta upitanju, da “uštine” poneki konektor tamo i ovamo, a sve to da bi za pristojne novce ponudio jak hardver. Ni Acer Aspire V3-531G koji nam je stigao na test ni za pedalj ne odstupa od ove filozofije.

 

Acer Aspire V3

 

U crno-sivo kućište Acer je spakovao 15,6’’ ekran i shodno dimenzijama istog predstavio novi model iz V3 serije. Crno kućište deluje veoma elegantno, posebno zbog glossy premaza koji poseduje, ali je pored sjajne završnice Acer ubacio i dodatni premaz, pa se otisci zadržavaju u manjoj meri nego što smo to navikli od sjajnih površina.

 

Acer Aspire V3 poklopac

 

Poklopac ekrana poseduje metalni Acer logo na sredini, a isti logo ćete pronaći i na donjoj strani okvira ekrana. Na istom okviru mesta se našlo i za sočivo pristojne kamere, kao i za mikrofon, desno od nje. Više volimo kada okvir ekrana nije glossy, jer je ovo deo na kojem često završavaju otisci prstiju kada otvarate ili zatvarate ekran, ali nije da će vam to smetati u velikoj meri.
Tastatura je chiclet tipa i udomljena je u srebrnom okviru koji se prostire i preko zvučnika do samog ekrana, a srebrnu završnicu imaju i šarke ekrana, što deluje jako lepo. Iako se mrežice zvučnika prostire celom širinom laptopa, sami zvučnici su smešteni u levom i desnom uglu i stvaraju prosečnu zvučnu sliku. Nećete biti oduševljeni jačinom, ali će sasvim dobro poslužiti za gledanje filmova i povremeno slušanje muzike. Očekivano, donjeg spektra zvukova nema ni u tragova, pa na bas i niske tonove ne računajte, osim ako laptop ne priključite na neki ozbiljniji audio sistem.

 

Acer Aspire V3

 

Tastatura poseduje pristojan razmak između tastera što automatski implicira udobnije i preciznije kucanje, a mesta se našlo i za numerički deo koji će većini dobro doći. Kursorski tasteri imaju svoju odvojenu zonu, ali su dosta manji od ostatka, pa zahtevaju malo privikavanja. Prečice su raspoređene uglavnom na kursorske tastere, dok je numerički deo obogaćen multimedijalnim dodacima: play/pause, stop, previous, next. Svideo nam se i srebrni okvir jer je matiran i ima vrlo prijatnu teksturu, a dobro je znati i da se otisci neće zadržavati. Crni tasteri na sivoj površini deluju jako lepo i zbog kontrasta su uočljiviji. odmorište za dlanove tzv. “palmrest” je od istog materijala kao poklopac. U manjoj “kadici” se nalaze touchpad koji ima hrapavu teksturu i pripadajući taster-klackalica, pa se treba navići na “mrtvu zonu” u sredini. Sam touchpad je izmešten u levu stranu, pa vam se može desiti da ga “na slepo” tražite na pogrešnom mestu, ali ćete se i na ovo brzo navići. Atraktivni dizajn ovog dela pokvariće činjenica da će često biti “musav” od otisaka dlanova i prstiju, doduše, doduše ništa što nekoliko pokreta krpicom neće rešiti.
Levi bok nosi otvore rashladnog sistema i najveći broj konekcija: LAN, VGA, HDMI, USB 3.0 i dva audio konektora. Sa čeone strane Acer inženjeri su smestili čitač kartica i indikatore rada sistema (signalne lampice), dok desna strana poseduje optiku i dva USB 2.0 konektora.

 

Acer Aspire V3 notebook

 

Plastika je materijal koji preovlađuje na ovom modelu, sa koje god strane da ga pogledate. Nema krckanja, uvijanja niti škriputanja prilikom korišćenja jer je sve lepo uklopljeno i utegnuto, a hrapava donja površina uliva poverenje, te iako ne deluje atraktivno ostavlja utisak dugotrajnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *