ACER ASPIRE E1-531G

Iako su kod nas i ranije preovladavali jeftiniji laptopovi, ekonomska kriza je dodatno uticala na to da se većina kupaca opredeli za laptopove iz najniže klase. U skladu sa trendovima veliki broj proizvođača je obogatio i ovaj deo svoje ponude, pa nam je na test stigao novi Acer Aspire E1-531G.

Acer Aspire E1

 

Acer je za oko 375 € spakovao solidno jak hardver i ponudio veoma interesantan laptop. Naravno, da bi se cena održala na niskom nivou, kvalitet kućišta nije na preterano visokom nivou. Celo kućište je od plastike, ali zato za malo novca dobijate prenosni računar pristojne snage. Tamno sivi poklopac ekrana ima sjajnu završnicu koja izgleda atraktivno, ali je pravi magnet za prašinu i otiske prstiju. U istom maniru je izveden i okvir ekrana koji je crn, pa je ovo još vidljivije. Okvir je na sredini udomio 1.3 MP kameru pristojnih performansi, a tu je i mikrofon koji će olakšati komunikaciju sa rođacima i prijateljima.
Nasuprot finom izgledu sjajne plastike, okvir tastature ima nešto praktičniji, ali ne toliko atraktivan izgled. Radi se o teksturiranoj plastici koja neće skupljati otiske prstiju, ali vas neće oduševiti ni svojim izgledom. Stvar donekle “vadi” odmorište za dlanove koje je srebrno sa sjajnom završnicom, pa donekle razbija crnu monotoniju kućišta.

 

Acer Aspire E1

 

S obzirom na dijagonalu od 15,6 inča koja u suštini definiše dimenzije kućišta, Acer se odlučio za punu tastaturu sa numeričkim delom. Iako smo navikli da vidimo sve popularnije chiclet modele Aspire E1-531G poseduje nešto zbijeniju tastaturu koju smo viđali kod modela nekoliko generacija unazad. Zbog nešto plićeg hoda tastera i malog razmaka potrebno je malo navikavanja, ali ništa što će vam zasmetati kada se malo uhodate u ceo proces. Numerički deo dobro dođe, a Acer se potrudio da dobar deo prečica implementira na funkcijske tastere i numerički deo što je pohvalno, jer pored power tastera Aspire E1-531G nema dodatne tastere oko tastature.
Tačped takođe odstupa od trendova velikih prostranih površina u ravni sa odmorištem za dlanove i integrisanim tasterima, što na prvu loptu i nije tako loše. Ono što nam se nije svidelo je što je površina premala. Acer je imao prostora i touchpad je morao biti prostraniji i sa razdvojenim levim i desnim klikom, kako bi se eliminisala velika mrtva zona na sredini klackalice.

 

Aspire E1 laptop

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *