ACER ASPIRE TIMELINE X 5830T

Prosečan laptop crpeći energiju iz baterije obično može da radi do 4-5 sati. Oni malo izdržljiviji mogu i do 8 sati, a Acer Aspire TimelineX 5830T, koji vam danas predstavljamo, može da radi daleko od utičnice čak i preko 12 sati. Iako se ovaj rezultat postiže uz izvesna ograničenja, reč je ipak o neverovatnom uspehu. Evo kako je Acer to postigao.
Recept za veliku autonomiju je sledeći: Uzmete platformu koja malo troši, dodate veliku bateriju i začinite sa malo softverske optimizacije. Iako je recept jednostavan, nije lako uvek pogoditi pravi odnos elemenata koji ga čine, pa je uspeh Acera tim veći, naročito ako se uzme u obzir da je reč o laptopu vrlo dobrih performansi. Malo kasnije ćemo se vratiti na autonomiju, a sada idemo na stavku od koje obično počinje svaka priča – dizajn.

 

Acer Aspire TimelineX 5830T

 

Odavno je poznato da korisnici sve više traže lepo dizajnirane laptopove, po mogućstvu nestandardnih boja. Acer je odlučio da im izađe u susret, pa se laptop na testu odlikuje neobičnom plavo-sivom bojom. Iako pozdravljamo nastojanje da se bude drugačiji, moramo priznati da nama ova boja baš nije "legla".
Ako zanemarimo boju, ostali elementi ostavljaju bolji utisak. Kućište je poprilično oštrih linija, ali privlačnog oblika. Odmah u oči upada mala debljina računara, naročito kada se uzme u obzir da ima ekran dijagonale 15,6 inča.

 

Acer 5830T
 
Acer Aspire TimelineX 5830T laptop

 

Poznavaoce ovo neće iznenaditi jer su dve osnovne osobine TimelineX serije velika autonomija i mala debljina uređaja. Poklopac od brušenog aluminijuma pruža dobru zaštitu ekranu, ali i daje elegantnu notu ovom laptopu. Iako i oslonac za dlanove izgleda kao da je od metala, pod rukom se oseća da je u pitanju plastika. Doduše veoma kvalitetna, ali ipak plastika. Treba istaći da ovakav izbor materijala čini ovaj laptop izuzetno pogodnim za održavanje, jer se otisci prstiju i eventualna prašina gotovo i ne primećuju.

Tastatura je chiclet tipa i generalno odaje povoljan utisak, ali je kvari jedan detalj. Taster iznad Entera je neshvatljivo blizu, pa se na prvi pogled može učiniti da je reč o jednom tasteru koji je neko presekao na dva nejednaka dela. U svakom slučaju, niti izgleda lepo, niti je praktično. Kursorski tasteri su prilično mali, ali su jasno izdvojeni pa ćete ih lako naći, čak i pri lošijem osvetljenju i u žurbi.

 

Acer Aspire 5830T laptop

 

Iako je glare tipa, ekran dijagonale 15,6 inča nema preveliki odsjaj, pa se uz nešto veće uglove gledanja i dobar prikaz boja može svrstati među bolje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *