Laptop testovi

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problem sa povezivanjem laptopa na smart tv  (Read 11509 times)

miljance88

• Newbie
  • *
    • Email
Problem sa povezivanjem laptopa na smart tv
« on: January 22, 2016, 11:01:51 AM »

Nadam se da je ovo pravo mesto za ovo moje pitanje i da mi neko može pomoći. Naime, nedavno sam kupio Lg smart tv 42lv580v i kada sam pokušao da ga povežem na laptop preko HDMI-a ( hp pavillion dv6 3030em) dobio sam poruku no signal. Čačkao sam po podešavanima laptopa ali nisam uspeo da povežem laptop sa televizorom. Ako neko može da mi pomogne oko ovaga bio bih zahvalan.

Pozdrav

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: Problem sa povezivanjem laptopa na smart tv
« Reply #1 on: January 22, 2016, 08:49:21 PM »

Pa zavisi sta si cackao i po kojim podesavanjim. Treba da namestis Output da ide na eksterni monitor (u tvom slucaju TV), a ne onaj u samom laptopu. Slika moze da ide samo na eksterni monitor, a moze i da ide istovremeno na oba. Tesko je objasniti gde tacno da podesis posto to zavisi od operativnog sistema i proizvodjaca graficke. Najlakse je da pogledas da li na nekom od funkcijskih tastera (onih na vrhu tastature, od F1 pa nadalje) imas sliku monitora. Pogledaj F4.  Onda drzis taster Fn i pritiskas taj funkcijski taster dok ne dobijes izlaz na eksternom monitoru.

miljance88

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #2 on: January 22, 2016, 09:32:24 PM »

pokušao sam to da namestim ali bez uspeha, ni extended screen, ni duplicate screen ni 2nd sceen nista ne daje rezultata, jednostavno kao da nikakav signal ne dolazi iz laptopa do tv. Inače sbb d3 je povezan na tv preko hdmi i lepo radi

miljance88

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #3 on: January 22, 2016, 09:33:00 PM »

Samo da dodam koristim win 10

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #4 on: January 22, 2016, 10:40:22 PM »

Kad prebacis na eksterni monitor, da li bar na trenutak nestane slika na ekranu laptopa, pa se odmah vrati, ili se nista ne desava? Da li ti u podesavanjima prepoznaje TV? Imas li neki drugi monitor da probas njega da povezes preko HDMI-a?

miljance88

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #5 on: January 22, 2016, 11:39:50 PM »

Nemam drugi monitor na koji bi mogao da probam.

kada povežem tV i laptop, tv prepozna da je taj hdmi port aktivan i dozvoli mi da ga izaberem, ali kada izaberem taj port dobijem poruku na tv-u NO SIGNAL.

Kada na laptopu izaberem 2nd screen only ekran bude crn jedno min možda i onda se vrati u normalu. U podešavanjima u povezanim uređajima mi prepoznaje tv ali avaj slike na tv-u nema.

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #6 on: February 04, 2016, 08:04:41 PM »

Jesi li uspeo da resis problem? Meni se nesto slicno povremeno desava sa HTPC racunarom. Srecom, mogu da mu pristupim sa drugog racunara (pomocu Ultra VNC-a), malo procackam po Display Settings (promenim rezoluciju, pa vratim) i onda odjednom prepozna TV i radi normalno - do sledeceg zalupljivanja :)
Pages: [1]   Go Up