Laptop testovi

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1] 2   Go Down

Author Topic: HP Pavilion g6-1350sm, da li je izbor dobar ?  (Read 41922 times)

Simplicija

• Newbie
  • *
HP Pavilion g6-1350sm, da li je izbor dobar ?
« on: September 19, 2012, 12:40:04 AM »

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cs/sr/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-5186808-5225804.html?dnr=1
Pozdrav svima, a ujedno vas molim i za pomoc  :) . Slabo se razumem u laptop racunare i racunare uopste, pa smatram da je ovo  mesto na kojem se moze dobiti savet oko izbora.
Do laptop racunara koji sam stavila u naslov dosla sam prelistavajuci katalog jedne od prodavnica, snizen je na 34.999 din.
To je ujedno i maximum novca koji mogu da dam ( ako postoji neki slicnih karakteristika, a jeftiniji, tim bolje  ;D ).
Mozete  li mi reci nesto vise o ovom procesoru i AMD procesorima uopste, vidim da je AMD jeftiniji od intela, a s druge strane cula sam da se AMD laptop racunari vise greju.
Laptop mi treba za internet, filmove... pa to bi bilo to  ;).
Jako mi je bitno da ima SR tastaturu, posto ovaj sa koga pisem Dell (iz Amerike ) nema nase karaktere, odn. ima, ali nisu oznaceni na tastaruri, sto stvara neprestani problem, oko prebacivana sa EN na SR tastaturu.

Slobodno dajte svoje predloge, ali molim vas da ostanete u okvirima gore navedene sume.
HVALA ;)

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: HP Pavilion g6-1350sm, da li je izbor dobar ?
« Reply #1 on: September 19, 2012, 09:10:50 PM »

Stariji AMD procesori su se dosta grejali, ali to sa ovim nije slucaj jer je rec o prilicno slabom procesoru male potrosnje. Ono sto ste naveli kao svoje zahteve je otprilike i maksimalni domet ovog racunara. Radice na njemu i zahtevni programi kao sto je Photoshop, ali prilicno sporo. Ne znam da li ima SR tastaturu, ali znam da nema numericki deo, pa obratite paznju ako vam je to bitno.

Simplicija

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: September 19, 2012, 10:04:01 PM »

Zahvaljujem se na odgovoru :). Danas sam bila u radnji  (Laptopcentar, Sindjeliceva), nazalost nemaju vise model koji me interesovao. Prodavac mi je objasnio da pod nazivom HP Pavilion g6-1350sm(A9X25EA) postoje 2 modela
http://www.laptopcentar.rs/post/HP-Pavilion-g6-1350sm--A9X25EA--za-samo-34-999-rsd-24201207
bio je na popustu, nema ga vise
i
http://www.laptopcentar.rs/product/HP-Pavilion-g6-1350sm--A9X25EA--23201207
imali su samo jedan primerak na stanju u drugoj radnji.
Ujedno se izvinjavam sto sam vas pogresno informisala i time dovela u zabludu.
Ono sto me privuklo kod ovog racunara je HDD od 500 GB koji bi sluzio za skladistenje filmova, buduci da laptop racunari ovog cenovnog ranga pretezno  imaju HDD od 320 GB. Ne bih da na brzinu kupujem racunar, vise bih volela da razmotrim nekoliko ponuda, uz to vidim da pojedine radnje odobravaju studentske popuste i sl., pa treba dobro promisliti i za manje novca dobiti vise  ;D.

Molim vas da mi predlozite neki racunar od oko 35.000 (eventualno neka hiljada din. vise), zahteve sam vec napisala, uz to dodajem i velicinu HDD od 500 GB.
Sto se tice SR tastature, pomenuti model je ima, kao i vecina koje sam videla u radnji, numericka tastatura mi nije neophodna, ali ako je racunar vec ima, to ne bi predstavljalo problem.
Pozdrav !

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #3 on: September 20, 2012, 06:16:49 PM »

Da li ti je neophodan opticki uredjaj (DVD/CD citac)? Ako nije, pogledaj ovaj model: Asus X501A-XX246. Ima ono sto trazis, a uz to je tanak i lagan. Ima ga i u drugim bojama :)

Simplicija

• Newbie
  • *
« Reply #4 on: September 20, 2012, 10:08:16 PM »

Nisam ni znala da se laptop racunari prave bez optickih uredjaja  :o . Mislila sam da se podrazumevaju, a svakako bih volela da ga imam u svom laptop racunaru. Hvala na predlogu, ako ti /vam nije tesko mozes / mozete  li mi predloziti neki drugi ?
Sto se tezine odn. debljine tice ona nije bitna posto laptop koristim umesto desktopa (zauzima manje prostora) i vrlo ga retko nosim sa sobom, isto vazi i za dizajn, spoljasnje detalje  o kojima sam citala u recenzijama i kojima se poklanja dosta paznje.

I hvala unapred  :) .

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #5 on: September 24, 2012, 10:46:10 PM »

Uh, s obzirom na ovaj uslov od 500 GB, izbor je minimalan. Mozda nesto ovako HP 630 A6F43EA. Zadovoljava skoro sve tvoje uslove, ali je u pitanju niza klasa, sto se kvaliteta tice.
Ako si spremna da ulozis oko 39.000, za te pare se moze kupiti Asus K53E-SX2072, koji je dosta kvalitetniji.
« Last Edit: September 24, 2012, 10:49:24 PM by Panta »

Simplicija

• Newbie
  • *
« Reply #6 on: September 26, 2012, 09:12:05 PM »

Hvala na predlozima, uzela sam u obzir i ovaj :
http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/-hp_630_a6f11ea-16001
Uz 3 % koje daju na on line kupovinu izasao bi me 38.790 din. a mozda nadjem i povoljnije.
Bice neki od ova 3, javicu kad kupim !
« Last Edit: September 26, 2012, 10:31:06 PM by Simplicija »

Simplicija

• Newbie
  • *
« Reply #7 on: September 28, 2012, 10:19:23 PM »

Na kraju sam narucila :
http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/-hp_630_a6f11ea-16001
Stize mi sutra, pa cu nekoliko dana biti bez laptopa :-\, jer treba da se instalira OS i programi, a i ovaj sa koga pisem ide na reinstalaciju.
@Panata
Puno ti hvala na pomoci oko izbora  :) !

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #8 on: September 28, 2012, 10:46:34 PM »

Cestitam.
Nego, kakvi li su to programi kad je potrebno nekoliko dana da ih instaliraju? Sad mi je jasno zasto je hard disk morao da ima minimum 500 GB  ;D
Cekamo utiske.

Simplicija

• Newbie
  • *
« Reply #9 on: September 28, 2012, 11:09:53 PM »

Cestitam.
Nego, kakvi li su to programi kad je potrebno nekoliko dana da ih instaliraju? Sad mi je jasno zasto je hard disk morao da ima minimum 500 GB  ;D
Cekamo utiske.

Hvala  :) !
Uzela sam u obzir Marfijev zakon, da "Sve sto moze poci naopako - podje naopako  ;D ", pa sam dala nekoliko dana fore.
Sto se utisaka tice, tesko da cete od mene cuti nesto pametno  :D, imam ovaj DELL inspirion 1525, jedino sto mogu da HP uporedim sa njim, ako nesto znaci.
Ne sumnjam da cu imati jos pitanja u vezi sa lapopom, tako da ostajemo u kontaktu.
Pozdrav !

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #10 on: September 29, 2012, 12:37:06 PM »

Ima puno ljudi koji se ne razumeju preterano u laptopove, pa ce njima mozda biti korisniji tvoji utisci nego misljenje nas iskusnih koji mozda nekad "zastranimo" :)

Simplicija

• Newbie
  • *
« Reply #11 on: January 20, 2017, 09:42:25 AM »

Као што је и ред да се јавим  ;D. Случајно налетех на овај сајт и сетих се да сам некад на њему и писала.
HP је био јако лош избор. Већ прве године почео је да се гаси, прво спорадично, нпр. једном у 2-3 месеца, а затим чешће. Да кажем да је увек, као и сад држан на столу. Како је био у двогодишњој гаранцији однесем га на сервис. Погодило се да је прошло таман годину дана од куповине и тада су ми понудили продужену гаранцију од 5 година, коју сам узела, јер бих чишћење и подмазивање лаптопа и тако морала да платим. Ако има оних који не знају та гаранција покрива период од 5 година, али се лаптоп мора након прве, друге, треће и четврте године од куповине носити на сервис, што дође још 40 евра.
Поново се покварио и овога пута је 2 месеца остао на сервису. О чему је реч не знам, пошто ни они мени нису рекли ништа.
Следеће - проблеми са тастатуром, нека слова имају јачи, друга слабији одзив, хајде опет у сервис - мењање читаве тастатуре.
Срећом све је покрила ова гаранција, али ношење на сервис, чекање, не никад више HP, па и да ми га бесплатно дају, није вредно толиког нервирања.
Поздрав и до следећег сусрета...

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #12 on: January 20, 2017, 08:36:25 PM »

Cao i dobrodosla nazad :)
Hvala ti na ovim utiscima, mnogo su vredniji od ocenjivanja na osnovu specifikacija i cena.

Simplicija

• Newbie
  • *
« Reply #13 on: January 20, 2017, 11:02:16 PM »

Хвала. Поштено сам „истестирала“ лаптоп, а он моје живце.
Ради се о моделу HP А6F11ЕА, знам да то сам много не значи, јер је одавно застарео, али да се зна.
Утврдила сам и хронологију кварова.
Купљен 28.9. 2012.
Први квар-почео да се гаси и пре овог датума, али званично однесен на сервис 30.09.2013.
Други квар-угасио се, однесен на сервис где је био од
26.06.2014. до 25. 08. 2014.
Извештај : поправљен уређај
Трећи квар: новембар или децембар 2015. Промењена комплетна тастатура.
Толико ми се све смучило да сам хтела да га продам, након истека четврте године и обављеног сервиса 27. 09. 2016, пошто је остало још годину дана гаранције, али нисам то учинила, још је под гаранцијом, срећом па је узех, важи ми до јесени 2017.
Поздрав!

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #14 on: January 22, 2017, 07:42:01 PM »

Ne secam se bas kad su i kako sve menjali zakon, ali mislim da si kod druge popravke imala pravo da trazis drugi uredjaj. Dva meseca nikako nije prihvatljiv rok za popravku uredjaja koji je u garanciji.
Pages: [1] 2   Go Up