То је тема за себе. Лаптоп је купљен у Гигатрону. Прве године сервис је био у Кировљевој, на Бановом брду. Затим је пресељен негде, а лаптоп се узимао у радњи на Новом Београду. Тек касније склопили су уговор са "System One", они су ми мењали тастатуру и променили је за 2-3 дана. Задовољна сам радом овог сервиса, увек се добије папир са описом онога што су радили, датумом, печатом.
А тај други кваар пао је у време када је лаптоп узиман у радњи на Новом Београду. Наравно да сам инсистирала да ми кажу о чему је реч, да ми дају документ. Све се свело на то да је продавац назвао некога, а онда је руком на документу из сервиса ( Извештај : поправљен уређај) написао да гарантни рок треба продужити за 2 месеца.

Сад сам га тражила, да га усликам, али изгледа да сам га бацила, пошто сам написала прошли пост, свесна да "System One" то не би прихватио. Могла сам и ја руком да допишем. Појео вук магарца.
У закону је наведено, да се уређај мора поправити у "разумном року", што директно иде на штету потрошача.
Ево овде, па кога занима:
http://www.politika.rs/scc/clanak/166846/Razuman-rok-za-popravku-uredaja-zbunjuje-kupceА што се тиче старог закона, он је давао рок од 45 дана, али радних дана (дакле изузимају се празници, недеља, за суботу нисам сигурна), а мени је уређај враћен након два месеца (мање један дан). Нисам прерачунавала, а не знам ни који закон ме тад качио. Сад и тако нема везе. Чујемо се кад будем бирала нови лаптоп