KAKO INSTALIRATI MICROSOFT OFFICE NA WINDOWS TABLETE

U želji da Windows platformu učini popularnijom na malim prenosnim uređajima, Microsoft je odlučio da, bar za sad, uz sve Windows tablete besplatno isporučuje i Office Home&Student 2013 paket programa. Office paket je preinstaliran, pa se nekoliko vas javilo sa molbom da pojasnimo kako se on aktivira. U nastavku teksta možete naći „korak po korak“ uputstvo za instalaciju Microsoft Office Home&Student 2013 paketa na Windows tabletima.
Najvažniji korak je samo raspakivanje kupljenog uređaja. Ni po koju cenu nemojte bacati mali narandžasti papir sa Office logoom, jer je na njemu nalazi serijski broj bez koga je nemoguće završiti instalaciju. Ako ga izgubite, ne možete dobiti drugi, bez obzira što imate dokaz da ste kupili uređaj. Preporučljivo je i da ovaj serijski broj prepišete još negde. Listić sa serijskim brojem izgleda ovako (na slici je samo gornji deo listića):
Microsoft Office na Windows tabletima
Sledeći korak je pronalaženje Microsoft Office prečice na Windows 8 početnom ekranu. Instalaciju pokrećete tako što tapnete na ikonu obeleženu strelicom na slici.
Microsoft Office shortcut
U novom prozoru će vam biti ponuđene tri opcije: da kupite Office, da ga aktivirate ili da ga isprobate. S obzirom da je kod ovih uređaja Office paket uračunat u cenu, izaberite opciju Activate.
Aktiviranje Officea
Nakon toga treba uneti Microsoft Office serijski broj (Product key) koji je sastavljen od 25 karaktera. Da podsetimo, možete ga naći na narandžastom papiriću u kutiji proizvoda.
Microsoft Office serijski broj
Tapnite na Continue i sačekajte da se instalacija dovrši. Ovo može potrajati nekoliko minuta (na nekim uređajima i desetak minuta), pa nemojte gubiti strpljenje i dizati paniku. Nakon dovršetka instalacije moći ćete da koristite programe Word 2013, Excel 2013, Power Point 2013 i OneNote 2013 (Outlook nije deo ovog paketa). Uživajte u svom Windows tabletu i Microsoft Office Home&Student 2013 programima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *