Godinu dana nakon pojavljivanja prvih modela iz Notepal U serije, javnosti je predstavljen Cooler Master NotePal U3. Ovaj uređaj je namenjen hlađenju laptopova koji imaju ekran dijagonale 17-19 inča. U odnosu na starije modele odlikuje se sa nekoliko vrlo zanimljivih noviteta.

 

Cooler Master NotePal U3

 

Najzanimljiviji detalj čine tri ventilatora koja možete rasporediti po svojoj želji, odnosno tako da hlade najtoplija mesta na vašem laptopu. Sva tri ventilatora se napajaju preko jednog USB porta. Ovakvu prilagodljivost do sada nismo viđali i predstavlja veoma zanimljivo rešenje.

 

U3 ventilatori

 

Ideja prilagodljivost je primenjena i kod potenciometra za podešavanje brzine ventilatora, pa ga možete smestiti gde vam najviše odgovara, zahvaljujući tome što je držač napravljen u obliku štipaljke.
Osnovna mrežasta površina je od debelog brušenog aluminijuma, a tačke koje su u dodiru sa laptopom su obložene gumom koja sprečava klizanje i grebanje.
Naravno, sve ovo je odlično dizajnirano, pa pored praktičnosti Cooler Master NotePal U3 dobija i visoku ocenu za estetiku. Još uvek nije poznato kada će i po kojoj ceni ovaj uređaj biti dostupan na našem tržištu.

Comments (12)

  1. tamara

kada dolazi u crnu goru?

  Attachments
 
  1. Mica

Prosle godine kupih Notepal X2 i radi odlicno.
Sad vidim da je ovo jos bolje resenje a jeftinije...ima ga po ceni od 2700-2800din, sto uopste nije skupo racunajuci na:
-prilagodljivost
-3 ventilatora
-kvalitet i dizajn

  Attachments
 
  1. Mica

Ne 2, vec 3 hiljade. Greska :confused:

  Attachments
 
  1. Dusan

Pitam se da li efikasno moze ohladiti jaku masinu koja se greje cak do 80 stepeni ...Zna li neko kolika je brzina tih ventilatora?

  Attachments
 
  1. Panta

Broj obrtaja ventilatora se moze podesavati u rasponu od 950 do 1800 obrtaja u minutu. Tesko je naci efikasniji laptop kuler od ovog.

  Attachments
 
  1. Dusan

Sporo je 1800 obrtaja, ne verujem da je to namenjeno za previsoke temperature..

  Attachments
 
  1. Panta

Uz veci broj obrtaja bi isla i veca buka. Zato ovde postoje tri ventilatora, pa je efekat hladjenja vrlo dobar.

  Attachments
 
  1. Dusan

Posto mi se laptop greje samo i iskljucivo na levoj strani, jel moguce da se sva 3 ventilatora postave skroz levo i to u vertikalnoj liniji?
A uzmimo u obzir i to da ventilatori hlade kuciste laptopa koje je od plastike, a koje nema neki direktan...

Posto mi se laptop greje samo i iskljucivo na levoj strani, jel moguce da se sva 3 ventilatora postave skroz levo i to u vertikalnoj liniji?
A uzmimo u obzir i to da ventilatori hlade kuciste laptopa koje je od plastike, a koje nema neki direktan kontakt sa hladnjakom.

Read More
  Attachments
 
  1. Panta

Nisam bas sasvim siguran da mogu sva tri stati jedan ispod drugog, ali se definitivno mogu lepo grupisati. Ako se plastika greje od komponenti, onda se moze i hladiti od ventilatora. Bitno je znati da je ovo prica o "tihoj vodi koja breg roni"....

Nisam bas sasvim siguran da mogu sva tri stati jedan ispod drugog, ali se definitivno mogu lepo grupisati. Ako se plastika greje od komponenti, onda se moze i hladiti od ventilatora. Bitno je znati da je ovo prica o "tihoj vodi koja breg roni". Ne treba ocekivati spektakularno hladjenje koje ce oboriti temperaturu procesora za 10 stepeni, ali ce sigurno svim komponentama biti "prijatnije" uz U3.

Read More
  Attachments
 
  1. zoran

Gde moze da se kupi u Srbiji.Ni na jednom sajtu ne mogu da ga nadjem.Ako neko zna voleo bi da mi kaze gde pa da ga kupim.Unapred hvala.

  Attachments
 
There are no comments posted here yet
Load More

Leave your comments

Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location