Najnovije

NAJVIŠE TABLETA U Q3 2013 PRODALI SU...

Stigli su i izveštaji o prodaji tableta u trećem kvartalu ove godine, a na prvih nekoliko mesta se nalaze dobro poznate firme. Od više od 47 miliona prodatih tableta u Q3 2013, lavovski deo, skoro 30% je zauzeo Apple. Drugo mesto, sa oko 20% zauzima Samsung, a treće sa oko 7,5% ASUS. Iako je tržišno učešće Applea dosta manje nego u istom periodu prošle godine, broj prodatih komada je veći, a sa novim iPad tabletima sigurno nema zime za ovog proizvođača. Samsung i ASUS su ostvarili rast, kako u broju prodatih komada, tako i u tržišnom udelu. Prate ih Lenovo i Acer, na četvrtom i petom mestu.

Izvor: IDC

INTERNET PREKO SD KARTICE

Huawei UltrastickKako vam zvuči ideja da na svom laptopu uvek imate pristup internetu, bez rogobatnog USB 3G modema? Huawei je predstavio elegantno rešenje - 3G model u obliku SD kartice. Reč je o proizvodu sa imenom Huawei UltraStick, a upotreba je veoma jednostavna. U UltraStick ubacite nano SIM karticu, a zatim sve to zajedno stavite u slot za SD karticu na vašem laptopu ili tabletu (ako ima Full SD card slot, kao na primer dock na ASUS Transformer seriji). UltraStick podržava brzine do 21 Mbps (HSPA+).

Opširnije...

THINKPAD YOGA - LAPTOP SA TASTATUROM KOJA SE UVLAČI

Lenovo THINKPAD YOGALenovo Yoga vam je verovatno poznata jer je reč o laptopu koji se rotacijom ekrana za skoro 360 stepeni pretvarao u tablet. Lenovo je ove godine predstavio dva nova modela, od kojih ćemo ovog puta o ThinkPad Yoga laptopu. Ono što ga čini jedinstvenim je uvlačenje tastature kada je u tablet režimu rada. Naime, i pored generalno pozitivnih utisaka koje su imali korisnici starijeg modela, opšta ocena je bila da osećaj pri radu u tablet režimu nije baš najbolji jer se prsti sa donje strane oslanjaju na tastere. Zato je Lenovo pribegao zanimljivom rešenju. Kako vi rotirate displej tako se tasteri uvlače, pa je osećaj koji imate kada držite laptop mnogo bolji. Sve će vam biti mnogo jasnije ako odgledate video.

Opširnije...

ASUS NEXUS 7 2013 U PRODAJI U SRBIJI

ASUS Nexus 7 2013Google ASUS Nexus 7 2013, po mnogima najbolji sedmoinčni tablet današnjice, od danas je moguće kupiti i u Srbiji. Trenutno je u ponudi Nexus 7 sa 32 GB memorije, a cena je, kao što smo i najavili, 31.490 dinara. Za desetak dana se očekuju model sa 16 BG (28.490 dinara) i LTE model sa 32 GB po ceni od 40.990 dinara. Dobili smo ga na test i prvi utisci su fantastični, pa ovih dana očekujte i detaljan test.

Opširnije...

WINDOWS 8.1 STIŽE POLOVINOM OKTOBRA

Windows 8.1Proizvođači laptopova su već počeli da instaliraju Windows 8.1 na svoje uređaje koji će se naći u prodaji posle 17. oktobra, za kada je zakazano zvanično predstavljanje novog Windowsa. Ova vest je veoma zanimljiva kupcima laptopova, jer su mnogi odbijali da kupe laptop sa Windowsom 8, a veoma su retke situacije u kojima mogu birati između dva laptopa kod kojih je jedina razlika u operativnom sistemu. Novi Windows 8.1 postavlja stvari na svoje mesto jer se vraća Start dugme (doduše sa delimično izmenjenom funkcionalnošću), a uvodi se i mogućnost podizanja Windowsa direktno u dobro poznato Desktop okruženje, pa oni kojima korisnički interfejs Windowsa 8 nije "legao" mogu lako da ga ignorišu.

GORILA ZAŠTITA ZA LAPTOPOVE

Corning Gorilla Glass NBTUkoliko vas je osetljivost i nezaštićenost ekrana odvraćala od kupovine laptopa sa ekranom osetljivim na dodir, dobra vest je da stižu bolji dani. Kompanija Corning, poznata po zaštitnom staklu za pametne telefone i tablete, najavila je Gorilla Glass NBT, staklo koje će omogućiti da ekran na laptopovima sa touch screenom bude mnogo otporniji na grebanje i druga slična oštećenja. Prve laptopove sa Corning Gorilla Glass NBT staklom će prodavati Dell, već tokom ove jeseni.

Opširnije...

NOVI GOOGLE NEXUS 7 (2013)

Google Nexus 7 2013Google je juče predstavio drugu generaciju Nexus 7 tableta, naslednika veoma popularnog modela koji je i kod nas imao odličnu prodaju. Svakako najveće unapređenje je rezolucija ekrana koja je sada Full HD, odnosno 1920x1200 piksela (323 ppi). Kao i prethodnika i novi Google Nexus 7 (2013) pravi ASUS, pa će se kod nas verovatno prodavati pod imenom ASUS Nexus 7. Model sa 16 GB će koštati 28490 dinara, a model sa 32 GB 31.490 dinara. Očekuje se u domaćim prodavnicama pred kraj leta. Kasnije će se pojaviti i LTE model sa 32 GB koji će koštati 40.990 dinara.

Opširnije...