Nova serija Toshibinih laptopova se odlikuje jedinstvenim dizajnom. Proizvođači se, poslednjih godina, trude da njihovi proizvodi budu vrlo primamljivi na prvi pogled kao što je i slučaj sa trenutnim generacijama Toshibinih modela. Dizajn odlikuje dopadljiv izgled sa mekim i zaobljenim linijama laptopa. Poklopac je u elegantnoj tamno plavoj (gotovo crnoj) boji na kojoj se ističe natpis firme iz koje dolazi. Sa prednje strane se nalazi svetleći plavi logo koji se u BIOS-u može isključi, što je opcija koja će se svideti ljudima koji žele diskretniji i neupadljiviji izgled laptopa.

 

Toshiba Satellite A200 1N2 notebook

Izrada same “šasije” je vrlo kvalitetna, tako da možete biti bezbrižni ukoliko dođe do lakših udaraca. Kada ga otvorite, dočekaće vas kontrast u odnosu na spoljašnjost - metalik siva tastatura (bez numeričkog dela). Izrađena od solidne plastike, sa dubokim hodom i što je najvažnije, udobna za višesatna kucanja. Touchpad je solidnog kvaliteta, smešten u okvir koji je nešto dublji nego obično, pa ćete uvek sa sigurnošću znati kada ste na površini namenjenoj pomeranju kursora. Raspored konektora je vrlo logičan i dobro isplaniran. Treba istaći prisustvo web kamere od čak 1.3 Mpix, koja se ne viđa često u modelima ove klase. Dva zvučnika su smeštena u uglovima, a između njih se nalaze dodatni multimedijalni dugmići. Zvučnici su iznad proseka za ovu klasu laptopova, mada ne daju zvuk kao legendarni Harman Kardon zvučnici koji su rezervisani za skuplje Toshibine modele.

Jedna od najvažnijih stvari na koje treba obratiti pažnju pri odabiru laptopa je ekran. Toshiba je poslednjih godina napredovala po ovom pitanju, pa i u najjeftinijim modelima dobijamo vrlo kvalitetne ekrane. Na test modelu je primećen delimičan bleeding (probijanje svetlosti) uz donji deo ekrana, a prikaz crne boje je na zavidnom nivou. Reprodukcija ostalih boja je dobra, što se i očekuje od "glossy" (sjajnog) ekrana. Obično posle ovoga ide komentar o malim uglovima gledanja, ali nas je Satellite A200-1N2 po tom pitanju prijatno iznenadio. Ekran se ne može otvoriti punih 180 stepeni, ali to će vam zasmetati samo u retkim situacijama.

Trenutno nenadmašna Core2Duo T serija mobilnih procesora nam stiže iz Intela, a u testiranom laptopu  je svoje mesto našao model T5250, koji radi na 1.5 GHz i koji vas neće ograničavati ni u najzahtevnijim poslovima koje budete obavljali. Kada temperatura pređe šezdeseti podeok, cooler će se automatski ubrzati. Za vreme testa do ozbiljnijeg zagrevanja nije došlo, tako da višesatno kucanje u krilu neće predstavljati problem. Čipset je GM965, što znači da ima i integrisanu grafiku - X3100. Njene performanse ovaj laptop i odvajaju od moćnije klase laptopova, jer nećete biti u prilici da uživate u najnovijim video igricama, ali ovaj laptop za to nije ni namenjen. Od ostalog hardvera treba pomenuti prisutnost vrlo tihog SATA hard diska od 120 GB (5400 rpm) sa podškom za NCQ. DVD čitač je nešto bučniji i u radu stvara primetne vibracije, tako da će se to osetiti prilikom kucanja. Toshiba ima softver koji omogućava utišavanje, ali i primetan pad u brzini.

Toshiba Satellite A200 1N2

Baterija, uz ekran, spada u deo opreme laptopa, na koji se mora obratiti pažnja. Toshiba Satellite A200 ima šestoćelijsku litijum-jonsku bateriju, koja je omogućila autonomiju na testu od dva sata i 45 minuta, što je vrlo dobar rezultat u klasi.

Toshiba ima standardno dobar softverski paket, a u ovom slučaju osnovu čini Vista u Home Premium izdanju. Vista je poznata po svojoj zahtevnosti u pogledu memorije, tako da bi još 1GB RAM-a dobro došao. Ima i nešto za one koji nisu naklonjeni Visti. Naime, na Toshibinom oficijalnom sajtu postoji mogućnost da se “skinu” svi driver-i i programi potrebni za rad ovog laptopa pod Windows-om XP.

Vredi napomenuti i da je garancija dve godine. Ukoliko tražite laptop koji će obavljati uobičajene multimedijalne i poslovne zadatke, a da pritom ima i dopadljiv dizajn, Toshiba Satellite A200 će ispuniti sva vaša očekivanja.

  

 REZULTATI TESTOVA - TOSHIBA SATELLITE A200-1N2

Rezultati testova
PC Mark05
3403
3D Mark03
1517
3D Mark05
803
Sandra 2007  
Procesor
13989/9641
Multimedija
82614/44204
Memorija
3611/3579
Battery test
2h 45'
 
SPECIFIKACIJA - TOSHIBA SATELLITE A200-1N2
 
Toshiba Satellite A200-1N2
Procesor
Intel Core2Duo T5250 na 1.5GHz
Čipset
GM965
Memorija
1GB DDR2 (667MHz)
HDD (GB)
120 (SATA, 5400rpm, NCQ)
Optički uređaj
DVD+-RW DL
Grafički adapter
X3100
Ekran
15.4" (1280x800)
Konektori
4xUSB, VGA, S-video, 802.11a/b/g, Bluetooth, FireWire, express card, čitač kartica
Cena (€)
750
Kontakt

Comments (13)

  1. Ivan

Pozdrav,posedujem upravo ovaj model lap top-a,i zaista je besprekoran,u Pakom-Shopu mi je 1. zapao za oko tako da nije bilo dileme oko kupovine,kao ni cene,samo jednom je nosen u Takovsku,gde se nalazi Micros computers,i istovremeno jedno od dva...

Pozdrav,posedujem upravo ovaj model lap top-a,i zaista je besprekoran,u Pakom-Shopu mi je 1. zapao za oko tako da nije bilo dileme oko kupovine,kao ni cene,samo jednom je nosen u Takovsku,gde se nalazi Micros computers,i istovremeno jedno od dva Toshibina ovlascena servisa,verovatno jer je mojom greskom,kada sam prikljucio externi bluetooth na usb ulaz,verovatno doslo do nekog sukoba drajvera-posto znamo da on sam poseduje svoj interni bluetooth,.za par dana doslo je do pojavljivanja,svima poznate greske na racunaru-bluesscrin,i prekida rada njegovog sopstvenog bluetootha,.Medjutim moram naglasiti da su u Toshibinom servisu zaista bili brzi i efektivni-pre svega zahvaljuci Glavnom Serviseru,koji u Nemackoj obucavan za servisiranje,upravo Toshibinih racunara,kao i vistinim O.S. ,A TO JE Vlada Isailovic,koga bih ovim putem pozdravio,jer kako mi garancija istice za nesto manje od godinu.d.planiram da uradim jednu generalku,i to tako sto cu licno iz Nisa,otici u Toshibin Servis,i predati Vladi racunar,uz opasku,da se povremeno vraca na prethodnu stranu,bez komande,kao i da windows blokira neke od programa,nije mi poznato zbog cega-sve u svemu,oni koji blate vistu,ili nemaju pojma,ili su jednostavno navikli na svoje hprofesional-racunare,.koji takodje posedujem,.i sto se mene tice oba su slicna,i oba su dobra,..

Read More
  Attachments
 
  1. Panta

Najbitnija stvar za potencijalne kupce je da su vasi problemi uzrokovani operativnim sistemom i dodatnim softverom, a ne kvarom laptopa, sto je bolja varijanta.

  Attachments
 
  1. Peter

It was a pleasure meeting you today. Your website is quite impressive and i look forward to reading your new blog postings. Thanks for sharing this post. cosmetic boxes for sale

  Attachments
 

What a nice post.I have never seen such a useful post before. My best friend told me about this good post. Thank you vey much for it and carry on sharing it.
packaging boxes

  Attachments
 

Amazing stuff. I read this post two time first to take the enjoyment and second to take the knowledge from it. Thanks a lot and continue it. I want hang tags for wedding

  Attachments
 
  1. Blair

I think you made some good points in Features also. Keep working and share more posts, you are doing great job.
massage center in lahore
massage center in lahore
massage center in lahore
massage center in lahore
massage center in lahore
massage...

I think you made some good points in Features also. Keep working and share more posts, you are doing great job.
massage center in lahore
massage center in lahore
massage center in lahore
massage center in lahore
massage center in lahore
massage center in lahore
massage center in lahore
massage center in lahore

Read More
  Attachments
 
  1. Zany

What a wonderful post is it, i am very happy and i appreciate your effort. You are doing great job. Thanks for sharing your blog.
تصليح غسالات اتوماتيك

  Attachments
 
  1. Kiyel

The great writer is one that knows the best about the things that surrounds us. Your writings have proved to me that you are really a knowledgeable person. Your words have glued me to the articles you have produced.
http://heavydutytarpaulins.co.uk/

  Attachments
 
  1. martine

Great inspiring article. I am really enjoy reading your post because its very unique information for me. Thanks a lot for sharing this wonderful post.
garage shelving system suppliers in uk

  Attachments
 
  1. licet

Your blog is very informative and great. Its very great read for me because your writing skills is so good and you will write this post in very good manner. Thanks!
sale rubber roofing online

  Attachments
 
There are no comments posted here yet
Load More

Leave your comments

Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location