Jedan od modela kojima MSI trenutno traži put do kupaca plićeg džepa jeste VR601X, pa smo odlučili da proverimo sa kojim argumentima raspolaže ovaj laptop. Pod ovom oznakom se može naći više različito konfigurisanih laptopova, a na našem testu se našao VR601X-074EU, koji spada u opremljenije. Upravo ovakvu kombinaciju traže mnogi potencijalni kupci skromnijeg budžeta – što jeftiniji model, sa što boljim performansama, pa makar i na uštrb kvaliteta izrade.

MSI VR601X-074EU notebook

  Odmah valja istaći da to ne znači da je VR601 nekvalitetan. Jednostavno, umesto magnezijuma i sličnih skupih materijala, korišćena je plastika, pa je sve to dosta mekše. Spolja gledano, VR601X je identičan modelu VR610X koji smo opisali u velikom testu jeftinih prenosnih računara. Ako niste čitali taj tekst, evo par najbitnijih stvari. Kućište je prosečne izrade i ne baš atraktivnog dizajna. Tastatura je prepoznatljiva, sa numeričkim delom i ugiba se na sredini. Touchpad je jako veliki, sa delom za skrolovanje, pa se možete razmahati, što rad čini bržim i udobnijim.

MSI VR601X-074EU laptop
 
MSI VR601 prenosni racunar

 Već smo pomenuli da MSI VR601X ima par kečeva u rukavu. Dual Core procesor predstavlja mnogo bolju varijantu od bilo kog Celerona, a 2 GB memorije može uspešno da se nosi i sa zahtevnom Vistom. Grafička karta X3100 je integrisana i o njenim dometima smo mnogo puta pisali. Hard disk ima pristojan kapacitet, a postigao je sjajne rezultate na testu, pa zahvaljujući tome ceo sistem pokazuje živahnost u radu. FireWire i Bluetooth možda nemaju presudnu ulogu prilikom izbora laptopa, ali će mnogima značiti, pa ne moraju kupovati skupe modele samo da bi ih imali.

MSI VR601X PC

 Na testu autonomije VR601X takođe postiže vrlo dobre rezultate, pa ako uzmemo u obzir i modele sa velikog testa, spada među najbolje. Na sve ovo treba dodati i podatak da svi MSI laptopovi dolaze sa dve godine garancije.

Odluka o tome da li kupiti VR601X zavisi isključivo od trenutka u kome sebi postavite to pitanje. Tržište prenosnih računara je veoma dinamično i cene se menjaju svakodnevno. Novi modeli se pojavljuju stalno, pa su popusti i akcije sa raznim pogodnostima redovna pojava. Ako na nekoj od akcija naletite na MSI VR601X, znajte da ima dovoljno snage za većinu standardnih poslova, pa samo od vašeg ukusa zavisi hoćete li se opredeliti za njega.

 Rezultati testova - MSI VR601X-074EU

PC MARK052.999
3D MARK031.286
3D MARK05597
HD Tach Burst/Average
181,5 / 55,5 MB/s
Battery Test2h 45'
  
 Specifikacije - MSI VR601X-074EU

ProcesorIntel Pentium Dual-Core T2330 na 1,6 GHz
ČipsetIntel GL960
Memorija2 GB DDR2
HDD (GB)160
Optički uređajDVD+-RW
Grafički adapterIntel X3100
Ekran (“)15,4 (1280x800)
Konektori4xUSB, VGA, PCMCIA, S-video, Wireless 802.11a/b/g, Bluetooth, FireWire, čitač kartica (4in1)
Cena (€)540
Kontakt: Laptop Centar
 

Comments (1)

  1. Jason

I am an accomplished individual and I know nearly everything about instruction. You have clarified some significant issues of essayhave.com review yet you didn't express these issues profoundly. You could make this article more supportive for the...

I am an accomplished individual and I know nearly everything about instruction. You have clarified some significant issues of essayhave.com review yet you didn't express these issues profoundly. You could make this article more supportive for the perusers by talking about the issues in detail. All things considered, it's a decent article.

Read More
  Attachments
 
There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location