Možda će nekome opis uređaja za hlađenje laptopa u sred zime izgledati malo čudno, ali verujemo da retko ko koristi svoj laptop napolju, a u stanovima se jake mačine mogu pregrejati čak i zimi. Pored toga, poboljšanje ergonomije nikad nije na odmet, a to većina laptop kulera nudi pored hlađenja. Zato smo proverili kakav je u praksi Cooler Master Notepal A100 Cooling Pad.

 

Cooler Master Notepal A100

 

U kutiji se pored samog Notepala nalaze kraće uputstvo i USB kablić. Cooler Master Notepal A100 je elegantan uređaj, potpuno crne boje i predviđen je za hlađenje laptopova sa ekranom do 15 inča. Sa gornje strane se nalazi čvrsta aluminijumska rešetka. Više puta smo pominjali da je aluminijum odličan izbor jer ne samo da je kvalitetniji i dugotrajniji od plastike, nego i doprinosi boljem hlađenju laptopa.

 

Notepal A100

 

U centralnom delu je otvor u obliku Cooler Master logoa, a ispod njega se nalazi veliki ventilator prečnika 14 cm. Ostatak kućišta je od plastike pristojnog kvaliteta. Gornja površina ovog hladnjaka je pod nagibom, pa će vam ruke prirodnije ležati na laptopu i manje se umarati.

 

Notepal A100

 

Sa leve bočne strane se nalaze dva USB porta i Power taster. Stigli smo i do najbitnijeg dela - hlađenja. Cooler Master Notepal A100 svoj osnovni zadatak obavlja veoma dobro. Protok vazduha je veliki, pa je i hlađenje dobro, ali ventilator nije tih koliko smo očekivali. Naravno, nije to neka velika buka, ali hučanje je primetno. Zato nam kod ovog modela nedostaje potenciometar za regulaciju broja obrtaja ventilatora, koji smo viđali na skupljim modelima.

 

CoolerMaster Notepal A100

 

Cena testiranog uređaja nije zanemarljiva, ali kvalitet opravdava uloženi novac. Ako vam ne smeta nešto bučniji rad, Notepal A100 će svoj posao obaviti više nego korektno.

SPECIFIKACIJA - COOLER MASTER NOTEPAL A100 R9-NBC-A1HK-GP 

Dimenzije 350 x 226 x 63 mm
Dimenzije ventilatora 140 x 140 x 15 mm
Brzina obrtanja ventilatora
1400 o/min
Materijal Metalna rešetka i plastika
Težina
730 g
Cena (€) 30
Kontakt Cooler Master

Comments (2)

  1. Ivca

Svako ko koristi laptop za zahtevne stvari: video montazu, pripremu za stampu ili igranje zna koliko se laptop ustvari greje... Voleo bih da vidim recimo test COOLER MASTER NOTEPAL U3 ili U2 koje je po meni najbolje resenje za hladjenje. To sto...

Svako ko koristi laptop za zahtevne stvari: video montazu, pripremu za stampu ili igranje zna koliko se laptop ustvari greje... Voleo bih da vidim recimo test COOLER MASTER NOTEPAL U3 ili U2 koje je po meni najbolje resenje za hladjenje. To sto je kuciste pod uglom nestvarno poboljsava rad na laptopu, ja vise i ne mogu da zamislim da radim, a da mi laptop nije malo zakosen, mnogo je udobnije za rad.

U svakom slucaju koristan tekst i trebalo bi malo vise da ih ima, jer toliko ima korisnih stvari koje niko ne testira, evo recimo moj predlog je da opisete neke dobre torbe za laptopove od 17 inc i tako to ima puno stvari :-)

Read More
  Attachments
 
  1. Checa

https://www.diigo.com/profile/abrikos
http://rssmix.com/u/8312238/rss.xml 
http://impression3d.laposte.fr/en/users/yousaylow12
http://www.guide.city/members/polkamn/

So, if we aren't asking for practical gifts, we shouldn't get them? My mom is...

https://www.diigo.com/profile/abrikos
http://rssmix.com/u/8312238/rss.xml 
http://impression3d.laposte.fr/en/users/yousaylow12
http://www.guide.city/members/polkamn/

So, if we aren't asking for practical gifts, we shouldn't get them? My mom is asking for a DS this year...that's not something you can keep forever and, yet, I'm getting it for her because it's something that will make her happy and that she will enjoy.

Read More
  Attachments
 
There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location