Acer

TEST ACER EMACHINES G520 I G620 LAPTOPOVA

Acer eMachines G520 G620 laptopO prednostima koje laptopovi imaju nad desktop računarima smo pisali više puta. Najveću prepreku prelaska na prenosne računare predstavlja cena, pa smo odlučili da vam predstavimo dva modela koji u velikoj meri uklanjaju i tu prepreku. S obzirom da je veličina ekrana bitan faktor kod laptopova koji zamenjuju desktop računar, izbor je pao na modele dijagonale ekrana 17 inča - Acer eMachines G620 i G520.

Opširnije...

TEST ACER EXTENSA 5630G LAPTOPA

Acer Extensa 5630g laptopJedan od trenutno najzanimljivijih laptopova na našem tržištu je svakako Acer Extensa 5630G. U toj cenovnoj kategoriji je teško naći model koji predstavlja tako zaokruženu celinu, sa osobinama koje će zadovoljiti potrebe najšireg kruga korisnika. Brz procesor, neintegrisana grafička karta, veliki hard disk, brojni konektori... Ukoliko nemate specifične zahteve, Extensa 5630G predstavlja vrlo dobar izbor.

Opširnije...

TEST ACER eMACHINES E510 LAPTOPA

Acer eMachines E510 laptopKompanija Acer je postala druga u svetu po broju prodatih laptopova, pa su odlučili da Acer brend podignu na viši nivo. Zato su pribegli stvaranju novog brenda za proizvode iz niže klase - eMachines. Reč je o vrlo pristupačnim prenosnim računarima koji ne osvajaju lepotom, niti vanserijskim performansama, ali će i kao takvi odgovarati mnogima. Model koji smo testirali, eMachines E510-301G12Mi je sa cenom od samo 350 evra jeftiniji čak i od nekih netbookova koji se prodaju kod nas.

Opširnije...

TEST ACER ASPIRE 5530G LAPTOPA

Acer Aspire 5530G laptopIako je Acer sa Gemstone dizajnom napravio veliki uspeh, postojao je priličan broj korisnika kojima nije odgovarala svetla boja koja je korišćena za unutrašnju stranu laptopa. Konačno su uslišene njihove molbe i u prodaji su se pojavili laptopovi koji su izrađeni od crne i tamnosive plastike. Prvi takav model koji se našao na našem testu je Acer Aspire 5530G-702G32Mi. Mada se na prvi pogled čini da se razlika u dizajnu svodi na boju, to ipak nije tačno.

Opširnije...

TEST ACER ASPIRE ONE A110 NETBOOK LAPTOPA

Acer Aspire One A110 netbook laptopJoš jedan od velikih igrača se uključio u borbu za kupce na brzorastućem tržištu malih prenosnih računara. Acer-ov adut je Aspire One, a model na našem testu ima oznaku A110-Ab. U želji da napravi jasnu razliku između ovih mališana i klasičnih laptopova (notebook-ova), Intel forsira upotrebu novog termina - NETBOOK. U skladu sa tim, najprecizniji naziv uređaja na testu bi bio "Acer Aspire One A100-Ab netbook", mada ni termin mini laptop nije pogrešan.

Opširnije...