Acer

ACER ASPIRE V3-531G

Acer Aspire V3 laptopAcer Aspire serija prenosnih računara oduvek je bila na dobrom glasu kada je u pitanju odnos - uloženo/dobijeno. Acer je znao da uštedi kada je kvalitet kućišta upitanju, da “uštine” poneki konektor tamo i ovamo, a sve to da bi za pristojne novce ponudio jak hardver. Ni Acer Aspire V3-531G koji nam je stigao na test ni za pedalj ne odstupa od ove filozofije.

Opširnije...

ACER ASPIRE V5-531G

Acer Aspire V5Iako Ultrabook računari prodajom nisu ispunili očekivanja svojih promotera, itekako su uticali na razvoj novih generacija prenosnih računara. Polako se u svim novim generacijama, bez obzira na cenovnu kategoriju, vide obrisi ultrabook dizajna. Iako je svojom Aspire V5 serijom Acer uspešno promovisao AMD pandan ultrabook konceptu - “Ultrathin” računare, na našem testu se našla Intel varijanta ove serije - Acer Aspire V5-531G.

Opširnije...

ACER ASPIRE E1-531G

Acer Aspire E1Iako su kod nas i ranije preovladavali jeftiniji laptopovi, ekonomska kriza je dodatno uticala na to da se većina kupaca opredeli za laptopove iz najniže klase. U skladu sa trendovima veliki broj proizvođača je obogatio i ovaj deo svoje ponude, pa nam je na test stigao novi Acer Aspire E1-531G.

Opširnije...

ACER ASPIRE TIMELINE U M5

Acer Aspire Timeline U M5Sa globalnim zaokretom u poslovoj politici, Acer prebacuje fokus na prenosne računare višeg cenovnog ranga, o čemu govori i podatak da su bili zvanični NVIDIA partner ovogodišnjeg predstavljanja nove generacije mobilne GeForce grafike (28-nm Kepler jezgro). Acer je napravio odličnu saradnju i sa Intelom, jer su predstavili nekolicinu ultrabook modela sa Ivy Bridge procesorima. U tu priču se savršeno uklapa i Acer Aspire Timeline U M5, koji se našao na našem testu.

Opširnije...

ACER ASPIRE 5755G

Acer Aspire 5755G laptopVeć neko vreme Acer u svom portfoliju ima nekoliko modela prenosnih računara koji po osetno nižoj ceni od konkurencije nude hardverski vrlo jake mašine. Kompromis na koji je Acer u ovim situacijama spreman uglavnom je bio vezan za nešto lošiji kvalitet izrade i siromašniji softverski paket. Ne treba biti vidovit i primetiti da su u vreme kada se posledice ekonomske krize itekako osećaju ovi modeli na tržištima poput našeg postali itekako popularni. Aktuelna generacija Acer prenosnika među velikim brojem svojih modela krije i 5755G, predstavnika Aspire serije.

Opširnije...