Laptop koji vam preporučujemo ovog puta na prvi pogled ne nudi ništa specijalno. Ipak, jedan detalj čini veliku razliku. ACER Aspire 5230-602G25Mn se isporučuje sa Windows Vista Home Premium operativnim sistemom, što je u ovoj klasi prava retkost. Ukoliko njegovu cenu uporedite sa slično konfigurisanim laptopovima koji nemaju Vistu, utvrdićete da je razlika zaista mala. Zašto bi u zemlji u kojoj caruje piraterija plaćali operativni sistem? Pored moralnih, postoji još par vrlo bitnih razloga. Ukoliko ste poslovni korisnik, postoji velika mogućnost da vam poreska inspekcija zakuca na vrata, a pored poslovnih knjiga oni proveravaju i legalnost softvera. Kazne za pirateriju su ogromne.

Drugi razlog za kupovinu legalnog softvera je lakoća i jednostavnost rada sa laptopom koji se isporučuje sa preinstaliranim operativnim sistemom. Nema traženja "narodne" verzija Viste koja radi, nema skidanja STOTINA megabajta drajvera, nema problema kod update-a... Ukoliko ste početnik, kupovinom ovog laptopa značajno ćete sebi olakšati život, uz neznatnu doplatu.

Više informacija i naručivanje na sajtu - BC Group-a

 

SPECIFIKACIJA - Acer Aspire 5230-602G25Mn

ProcesorAMD Athlon X2 QL-60 na 1,9 GHz
ČipsetAMD M780G
Memorija3 GB DDR2
HDD (GB)250
Optički uređajDVD+-RW DL
Grafički adapterATI Radeon HD3200
Ekran (“)15,4 (1280x800)
Konektori2xUSB, VGA, Express card, Wireless 802.11a/b/g/n, Bluetooth
Cena (dinara)47.715
Operativni sistem
Windows Vista Home premium

Acer Aspire 5230

Cena je važeća na dan: 13.01.2009. 

Comments (2)

  1. Dejan

jel se ovaj lap top moze uzeti i bez operativnog sistema, i jednostavno instalirati xp ???

  Attachments
 
  1. Panta

Odgovor je NE, jer je taj Windows uracunat u cenu jos kod proizvodjaca i ne moze se "prebaciti" na drugi model. Znaci, nije problem u dobroj volji prodavca.

  Attachments
 
There are no comments posted here yet

Leave your comments

Posting comment as a guest.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location