Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Lenovo proizvodi najpouzdanije računare  (Read 8692 times)

h5n1

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 366
Lenovo proizvodi najpouzdanije računare
« on: June 09, 2010, 09:07:51 PM »

Lenovo proizvodi najpouzdanije računareKOMPANIJA RESCUECOM, KOJA POSLUJE na teritoriji SAD i bavi se servisiranjem računara i tehničkom podrškom, objavila je da Lenovo Group i Asustek Computer proizvode najpouzdanije računare, jer se njihovi korisnici najređe obraćaju njihovoj kompaniji za pomoć.

U Rescuecomovom izveštaju o pouzdanosti računara za prvi kvartal 2010, Lenovo postiže superiorne rezultate u odnosu na pet vodećih proizvođača računara u poređenju sa prosečnim rezultatima iz prošle godine. Apple, lider iz prošle godine, poboljšao je rezultate pouzdanosti, ali nije uspeo da zadrži prvo mesto u prvom kvartalu ove godine. Umesto Applea, koji je pao na treće mesto, IBM/Lenovo je zauzeo prvo mesto zbog poboljšanja rezultata za preko 200 poena od prosečne ocene koju je imao prošle godine. Kompanija Asustek Computer je takođe postigla značajan uspeh i zauzela drugo mesto. Među prvih pet kompanija sa pouzdanim proizvodima našli su se i Toshiba i zatim HP/Compaq.

Rescuecomova metoda proračuna pouzdanosti računara računa tako što ukupan broj isporučenih računara svakog proizvođača poredi se sa brojem poziva za servis ili podršku računara tog proizvođača. Statistika se odnosi na podatke prikupljene širom zemlje i proračunavaju se svakog kvartala. Što je veći rezultat, to je pouzdanost računara te kompanije veća. Kao rezultat toga, Rescuecom rezultati odražavaju pouzdanost relativno starog sistema koji nisu podržani od strane njihovih proizvođača zbog ograničenja garancije ili nekih drugih razloga.

U ranijim Rescuecom izveštajima (u 2007. i ranije) proračun pouzdanosti izračunavao se za svakog proizvođača računara na osnovu izračunate razlike između ukupnog udela na tržištu SAD za period od tri godine i procenta poziva korisnika koji su tražili uslugu servisa tokom samo jednog kvartala ili jedne godine.

Međutim, počev od 2008, ova kompanija je počela da poredi količinu poziva za konkretan period sa prosečnim učešćem na tržištu za taj isti period (ili zbirno za par prethodnih kvartala).

Više informacija o tabeli pouzdanosti računara možete videti ovde.

preuzeto sa MikroVesti

znam da nisam trebao da prenesem ovu vest, nego sam da je napisem  ;D, ali sam je stavio zato sto me interesuje, a mozda i posetioce foruma, ko pravi najbolje laptopove  :D ;D
Logged

h5n1

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 366
Re: Lenovo proizvodi najpouzdanije računare
« Reply #1 on: June 09, 2010, 09:12:36 PM »

ko bi rekao da je Asus drugi, uvek sam mislio da prave krseve

Apple je na trecem mestu i tu se iznenadio, ali dobro, nije strasno ....

a, tu je i Toshiba, krivo mi je sto ga nigde nema Sony, koliko kostaju po kvalitetu su trebali da sve ostale u prasini, osim Apple-a, naravno ....  ;D
Logged

Panta

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2446
Re: Lenovo proizvodi najpouzdanije računare
« Reply #2 on: June 10, 2010, 08:32:45 PM »

Mislim da ovo moze navesti ljude i na pogresne zakljucke. Kako mogu da se porede pouzdanost Apple laptopova, koji imaju prosecnu cenu verovatno preko 1000 dolara, i Acerovih modela koji imaju mozda i duplo manju cenu u proseku?
Pages: [1]   Go Up