Ovako, prvo da se izvinim jer nisam pre mogao da obavim sve, bio sam u neodlozivim obavezama.
A evo i mog prototipa kulera. Slike i objasnjenje(nadam se da slike nisu male):
Visina samog postolja je nekih 32-33mm. Probano je na laptopovima od 15.4" i 15.6". Materijal: 1xUSB 2.0 kabl, 1xkuler 80mm(skinut sa nekog napajanja), 3 "topke" oblepljenog papira, 4 prazne Tic-Tac kutije

, super lepak, ukoricena sveska A4 formata, srafovi, gumene podloske, izolir traka, selotejp.
Uzeo sam USB kabl od pokvarenog misa, presekao i skinuo izolaciju zicama. Kuler je skinut sa pokvarenog napajanja. Kontakti USB-a i napajanja su povezani po pravilu crna na crnu crvena na crvenu zicu. To sam izolovao, jer ako se dodirnu bice kratak spoj. Za 3 topke papira mi je trebalo po 4 A4 lista papira, dakle 12 listova, koje sam sekao i onda oblepio selotejp trakom. Te tri topke sam prisrafio(ovo nije uopste moralo ali tada nisam imao super lepak) i kroz srafove stavio gumene podloske kako postoje ne bi klizelo. Po 2 kutije Tic-Tac bombona sam spojio superlepkom(20 dinara) i na taj nacin napravio prednje stajaliste. Na Tic-Tac sam zalepio gumene podloske. Predvideo sam mesto za jos jedan kuler od 80mm ili 92mm(90mm) ali nisam imao takav pri ruci. Prostor za kuler sam prorezao kuhinjskim nozem(skalpel nisam imao) pa je zato malo losija rupa. Samu koricu sveske(stara sveska za OET2

) sam izlomio precizno kako bih dobio zeljeni polozaj i visinu. Vezivanje kulera je bilo teze nego sto sam mislio. Prvo sam samo koristio izolir traku ali to je bilo bas slabo. E onda je na red dosao super lepak koji drzi i kada se onako fino protrese kuler

Kuler sam namestio tako da izvlaci vazduh iz kucista. I postolje je toliko stabilno da mozete da otvorite ekran koliko zelite, da kucate koliko god brzo hocete, nema gde da pobegne

Ako sam nesto zaboravio da pomenem, fell free to mention it.

E a sada ono najbitnije- testiran je na izuzetno vrucem Fujitsu La1703 koji samo kada se pusti Winamp greje tastaturu i celo kuciste racunara toliko da je to bas strasno. Temepratura je u tom stanju bila oko 70-71 stepen za CPU. Kada se recimo pokrene nesto zahtevnije(gledanje filma npr.) temperatura ide oko 82-83 stepena. Mereno je CoreTemp32 i Everest-om.
Kada je laptop stavljen na kuler- temeratura je sa samo Winamp-om bila 58-59 stepeni a sa pustenim filmom 72(nemam tu sliku). Tastatura koja je bila vrela je sada jedva bila nesto topla a samo kuciste laptopa je bilo blago zagrejano. Moram da napomenem da je kuler bas tih i da se vrti na mozda 800-1200 obrtaja(u tom rasponu je negde). Sa 2 kulera bih sigurno imao jos bolje rezultate pa cu da vidim da nabavim jos jedan i sredim to pa onda ponovo da testiram temperatutu. Onim sto sam napravio sam zadovoljan u globalu. Potroseno je oko sat vremena sve ukupno i mozda 200 dinara(nije ni toliko ali neka bude).
Pitanja?
Brojevi su temp CPU(CoreTemp), HDD1(Everest), HDD2(Everest), CPU Diode(Everest), CPU(Everest)

Temperatura je kada je uslikano bila 68 stepeni sa pokrenutim Winamp-om.

Na kuleru posle 15-tak minuta.

CPU-Z i Everest.