Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: windows7  (Read 2723 times)

Nickola1

• Newbie
  • *
windows7
« on: December 14, 2009, 02:42:56 PM »

da li je instalacija ista ako imam i nemam postojeci oper.sistem?ja nemam,pa pitam.na koliko particija i kako da podelim hard od 400gb?

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: windows7
« Reply #1 on: December 14, 2009, 04:40:34 PM »

Laksa je ako nema drugih operativnih sistema, ne mozes pogresiti :) Podela hard diska je stvar potrebe, ali i licnih afiniteta. Ja bih odabrao recimo 100:300.

marijamar

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #2 on: December 14, 2009, 06:21:24 PM »

imam 2pitanja: u cemu je razlika izmedju legalnog i ''nelegalnog'' operativnog sistema WINDOWS7....i koja je razlika izmedju ultimate i profesional verzije,koja je bolja??

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #3 on: December 14, 2009, 06:30:33 PM »

Ultimate verzija je bogatija mogucnostima, pa je samim tim i bolja, a vise detalja mozes videti na sledecem linku http://www.microsoft.com/windows/windows-7/compare/default.aspx
Razlika izmedju legalnog i nelegalnog Windowsa je u ceni :) Legalni Windows 7 pruza miran san, ali je jedna od bitnijih stvari mogucnost update-a, pre svega sigurnosnih zakrpa, ali i raznih drugih stvari.

Nickola1

• Newbie
  • *
« Reply #4 on: December 14, 2009, 09:36:28 PM »

Ja sam nabavio sedmicu profesional legalnu,ali nigde nisam mogao da nadjem tu ultimate verziju???ne znam gde da je skinem,legalnu..Mislim da je proff.takodje extra verzija..Ne znam kooolika je razlika..?

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #5 on: December 14, 2009, 09:38:27 PM »

Na linku koji sam ostavio u prethodnom postu imas poredjenje razlicitih verzija, pa ces videti kolika i kakva je razlika.

marijamar

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #6 on: December 14, 2009, 09:46:48 PM »

na koji nacin moze da se nadje legalna verzija windowsa7? preko interneta ili?

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #7 on: December 14, 2009, 10:01:25 PM »

Windows 7 moze da se kupi preko interneta, recimo OVDE,a moze da se kupi i preko partnerske mreze.

Nickola1

• Newbie
  • *
« Reply #8 on: December 15, 2009, 01:54:18 PM »

panto,jel za dell inspirion1545 i 1750 ide 64bitni windows7??Plus,rece mi neko da 7ica sama skida drajvere?

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #9 on: December 15, 2009, 02:08:09 PM »

64-bitni Windows moze da se stavi na sve laptopove koji imaju procesor sa 64-bitnim setom instrukcija, a to je vecina novih modela. Windows 7 u sebi sadrzi veliki broj drajvera, tako da najcesce nema potrebe za skidanjem novih, osim u slucaju graficke karte jer se uz originalne drajvere (ATI-jeve i NVIDIA-ine) dobijaju bolje performanse.

VLADIX

• ex. little tuxy
  • Moderator
  • Full Member
    • VLADIX.NET
    • Email
« Reply #10 on: June 26, 2010, 05:10:21 PM »

Početkom oktobra prošle godine sam našao na jednom VIP torrentu nelegalnu Windows 7 Ultimate x64, instalirao sam je na laptopove i davao prijateljima, nije mi jasno kako prolazi Microsoft Genuine i još uvek radi Update redovno, ali činjenica je da radi i to svima. Uglavnom sad imam priliku za legalnu Windows 7 Professional x64 sa ELMS-a i je iskoristio jer mi je ova odlična. Ne želim ovim postom da promovišem pirateriju, ali 300 $ platiti za nešto što možeš dobiti bukvalno džabe nema potrebe, druga stvar je kad dođe uz laptop ili kad moraš imati originalni softver (u firmama, institucijama i sl.), ali za kućnog običnog korisnika ne mislim da je prioritet.

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #11 on: June 26, 2010, 09:27:45 PM »

Verujem da slicnu logiku imaju i dzeparosi. Zasto posteno raditi kad mozes ukrasti. Znam da je poredjenje malo grubo, ali poenta je sto te niko NE TERA da "vozis" Windows 7. Ako nemas para uzmi Linux. Ima sasvim dobrih distribucija na kojima prosecan korisnik moze raditi sve sto radi i na Windowsu, osim igranja. Zamisli kad bi svi koji kupuju casopise skidali PDF-ove sa torenta. Pa casopisi bi se pogasili za par meseci. Zapamtite, bez kupaca nema ni igara, programa... nicega.
Pages: [1]   Go Up