Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: PITANJE  (Read 956 times)

Nickola1

• Newbie
  • *
PITANJE
« on: December 13, 2009, 01:32:39 PM »

POZDRAV,kupio sam dellov racunaer..imam 2pitanja....1.da li se formira baterija na laptopu(6cell li-lon)...ako da,kako se formiera??? 2. hocu da instaliram windows 7..za sta mi sve trebaju drajveri????  slabo se razumem,pa pitam..hvalaa

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: PITANJE
« Reply #1 on: December 13, 2009, 02:15:28 PM »

Sto se tice baterije, odlican tekst mozes naci na sledecem linku - http://www.laptoptestovi.com/Edukacija/uputstvo/KAKO-FORMIRATI-I-ODRZAVATI-BATERIJU-LAPTOPA.html. Windows 7 ce najverovatnije imati drajvere za skoro sve komponente tvog laptopa. Ukoliko imas ATI ili Nvidia graficku pozeljno je naknadno instalirati njihove drajvere. Jedino sto ti jos moze zatrebati su neki specificni drajveri za egzoticnu komponentu, ali to ces videti tek nakon instalacije. Ako je relativno nov laptop verovatno imas sve drajvere za Windows 7 na Dell-ovom sajtu.

h5n1

• Sr. Member
« Reply #2 on: December 13, 2009, 03:27:55 PM »

Sto se drajvera tice, ako imas legalnu 7-cu, upgrejduj sistem, pored zakrpa koje ce skinuti 7-ica, skinut ce i drajvere, pre nego sto ih instaliras, proveri da li je 7-ca prepoznala sve uredjaje, ako nije odi na sajt proizvidjaca i skini one koji su preostali.
Barem je kod mene 7-ca sve to odradila!

Nickola1

• Newbie
  • *
« Reply #3 on: December 13, 2009, 04:34:52 PM »

za BATERIJU...da li je istina da bateriju treba vaditi kada je na punjacu..tj da je samo koristim kada idem negde,kada nije na punjacu????

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #4 on: December 13, 2009, 10:28:48 PM »

Bateriju treba vaditi ako ce laptop duzi vremenski period (par dana) biti neprekidno na punjacu. Ako radis nesto vazno pa ti je bitno da laptop radi i u slucaju nestanka struje, onda nemoj vaditi bateriju.
Pages: [1]   Go Up