Laptop Testovi FORUM
September 10, 2010, 08:53:17 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: laptop nece da podigne sistem posle reinstalacije...  (Read 1766 times)
drshone
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #15 on: October 24, 2009, 08:39:51 PM »

Nece da udje.....ucitava i ili vec tako nesto radi sa fajlovima system32/drivers.....  i posle samo iskljuci laptop
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #16 on: October 24, 2009, 09:10:01 PM »

Ako sam dobro razumeo to je sveze instalirani sistem. Najlakse ti je da ga reinstaliras ponovo.

drshone
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #17 on: October 27, 2009, 06:39:10 PM »

Pokrenuo sam instalaciju Viste sp2......i izbacuje mi error i kaze da intalacija nije zavrsena kompletno.....izbacuje....I/O error status of 0xc000009c.....da li neko zna sta je to....doduse pre na pocetku mi je trazio product key koji nemam,pa sam pokrenuo instalaciju bez toga,napomenuo mi je da cu mozda morati ponovo da instalira  Vista,ali da cu je pre toga neko vreme  koristiti,tako da mislim da ovaj error nije povezan sa time...
ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #18 on: October 27, 2009, 09:16:52 PM »

Glupo pitanje, ali jesi li siguran da je disk Viste SP2 koji imaš ispravan? Da li je disk došao uz laptop (HP verzija)?
drshone
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #19 on: October 27, 2009, 09:35:00 PM »

Stvarno ne razumem sta si hteo da kazes time,glupo pitanje,ali nema veze.....Cd sam skinuo sa neta i narezao 
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #20 on: October 27, 2009, 10:49:51 PM »

Nenad je hteo da pita da nije mozda ostecen CD (DVD) sa koga pokusavas da instaliras Vistu.
Izgleda da je ipak problem do hard diska. Evo detalja sa Microsoftovog sajta:
"0xC000009C, or STATUS_DEVICE_DATA_ERROR: bad blocks on the hard disk."
A evo i jednog od komentara coveka sa slicnim problemom:
"The solution for me was to boot into the recovery console and run:

chkdsk /p /r

It took over an hour (for a ~20GB laptop disk) but did move whatever
winlogon.exe wanted onto good sectors and the machine works fine now."

drshone
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #21 on: October 28, 2009, 06:22:51 AM »

Izgleda da jeste do hard diska.....postoji li neka nacin da se proveri da li je to hard disk crkao....jer mi on pre pocetka instaliranja,i XP-a i Viste,prepoznao sve particije koje imam.....
Ako ima neki nacin da proverim hard disk,cisto da budem siguran.....a ako je to,da li moze da se zameni i da li se to uopste isplati,meni je laptop star malo vise od mesec dana i vise nije pod garancijom,tako da ne zanm sta bih tada radio Cry
ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #22 on: October 28, 2009, 08:28:42 AM »

Stvarno ne razumem sta si hteo da kazes time,glupo pitanje,ali nema veze.....Cd sam skinuo sa neta i narezao 
Tako sam i mislio. Nije glupo pitanje. Vistu sa SP2 integrisanom mogao si samo dobiti od samog MS-a ili kroz OEM kanale (HP). Manje-više sve verzije koje postoje na netu su pera/laza/žika verzije (svaka je malo ili malo više modifikovana). Jedini način da bideš siguran u ispravnost diska jeste da skineš RTM verziju za koju se na puno više mjesta može naći može tačan MD5. Možeš pokušati i sa Windows-om 7, lakše je naći nemodifikovanu verziju.
@Panta
0xC000009C ne mora da znači bad sektore, čak štaviše problemi koje @drshone ima ne upućuju na ovaj problem.
@drshone
Kada si rekao da se komp isključi mislio si baš isključi ili restartuje? Koji je HDD u pitanju, Možeš probati sa Seatools-om:
http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools
Skini verziju za DOS (ISO) nareži na CD i skeniraj disk, radi i sa diskovima drugih proizvođača.
drshone
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #23 on: October 28, 2009, 10:34:41 PM »

Sto se tice gasenja laptopa,to se samo desavalo dok sam pokusavao da formatiram particiju na koj je bio OS,takodje nekoliko puta se desilo u toku instalacije Xp sp3.....samo od jednom bi se iskljcio.....posle nekoliko pokusaja uspeo bi sve da doradi bez problema....
hdd je 320GB Serial ATA (5400 RPM)....nisam jos probao sa ovim software sto si mi preporucio,sada cu d ga probam pa ti javljam,nadam se da otkloniti problem.....
hvala puno!!!
drshone
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #24 on: October 29, 2009, 05:52:07 AM »

Ovo nije normalno.....nece da odradi long test.....izbaci da ima kekoliko error-a i da kontaktiram proizvidjaca za dalje informacije.....i to mi prekine posle odradjenih samo 1% hdd.......ima li neko neku  ideju sta jos da probam...izludjuje me bas ova glupa masina...cak sam i formatirao ponovo hdd i ponovo probao,ali nista ......
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #25 on: October 29, 2009, 12:52:17 PM »

Zapisi koje su greske i probaj da izguglas sta znace.

ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #26 on: October 29, 2009, 04:30:39 PM »

Ako je seatools izbacio da postoje error-i hdd je gotovo sigurno otišao (seatools staje kad nađe prevelik procenat bad sektora).
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: