Pa cela ta zezancija se svela zbog windows 7. Naime kada se prvi put pojavila Windows 7 RC verzija koju je microsoft objavio na njihovom sajtu i dao besplatne kljuceve do marta 2010. Odlucio sam se da isprobam verzije i ako mi odgovara da kupim sebi legalan operativni sistem. Pocinjem sa legalizacijom

Kupio sam Licencu za kaspersky antivirus pa odlucih da kupim i legalni operativni sistem jer smatram da su to dve najvaznije stvari u stailnom radu racunara. Naime posedujem MSI EX600-275eu laotop koji sada uopste nelici na sebe

Napravio sam sebi laptop bas onakav kakav sam hteo Bio je u njemu Procesor intel C2D T5450, a sada je C2D T7500, memorija je bila 1x2gb ddr2 667, a sada je 2x2gb ddr2 800, i skoro sam zamenio i HDD ubacio sam istu velicinu od 320GB samo sto je na 7200 obrtaja.
Prvi put kada sam instalirao windows 7 x86 su mi radili svi drajveri od viste koji su mi bili na CD-u jedino nije hteo da mi radi driver od grafike koji sam skinuo direktno sa nvidia sajta. Probam posle windows 7 x64 i isto rade svi driver cak radi i onaj sa nvidia sajta sto sam skinuo. Naime da neduzim pricu pitao sa za problem jer sam se dvoumio koji sistem da kupim dal 32-bitni ili 64-bitni i na kraju sam danas pazario Windows 7 x64 jer mi provereno svi drajveri rade cak i sa nvidia sajta.

Ovo je slikano sa starim procesorom, memorijom i Hdd-om i starim drajverom tj driverom za grafiku koji sam skinuo sa MSi sajta za moj laptop.

A ovo sam slikao danas tj sada u odnosu na proslu sliku procesor noviji memorija novija i hdd na 7200 i najnoviji driver za grafiku sa nvidia sajta i naravno legalan operativni sistem x64

Trabunjao sam danas po MSI sajtu i gledao ove nove laptopove koji imaju drivere bas za win 7 gledao specifikacije i tako sam nasao sve drajvere nove za win 7 i za mene, a za grafiku sam skinuo direktno sa nvidia sajta.
E sada sto se tice grafike nisam bas neki gamer tako da mi ova moja odlicno zavrsava posao trenutno igram CS 1.6 i fps mi drzi zakucan na 100 i igram Call of Duty 2 obe igre igram online i trenutno samo njih igram. Posto mi grafika nije integrisana predpostavljam da i nju mogu da zamenim al mi se nesto nedaju pare posto ono sto igram radi besprekorno.
Poz