Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Toshiba Satellite A300-227  (Read 2644 times)

at0mski_mrav

• Newbie
  • *
Toshiba Satellite A300-227
« on: March 12, 2009, 12:35:13 AM »

Pozdrav svima na forumu ....

Planiram da kupim Toshiba Satellite laptop ...

Najvise paznje mi je privukao ovaj model ..

Specifikacija
Procesor    Intel Core2Duo T6400 2GHz/2MB/800FSB
Chipset    Intel GM45
Memorija    3072MB (3GB) DDR2 800MHz
HDD    250GB SATA 5400rpm
Monitor    15.4" LEDWXGA 1280x800
Grafička karta    Intel GMA 4500MHD up to 1340MB shared
CD/DVD    DVD RW Dual Layer
Zvučna karta    24-bit Sound Card
Zvučnici    Harman Kardon speakers
Modem    V.92 56k Fax Modem
Mrežna karta    10/100 Ethernet
Wireless    802.11 a/b/g
Operativni sistem    Bez operativnog sistema
Baterija    6 cell up to 3h
Težina    2.7kg
Dodaci i raspoloživi konektori
Bluetooth    Integrisan Bluetooth
Card Reader    5-1 čitač kartica
USB    4
AudioOut    1
MicIn    1
SPDIF    1
FireWire (IEEE 1394)    1
ExpressCard slot (34/54mm)    1
Modem (RJ 11)    1
LAN (RJ 45)    1
TV Out    1
Web Camera    1.3MPix
Garancija    24 meseca

Zanima me sta mislite o ovom modelu ... i ako ga neko ima neka slobodno napise svoja iskustva ...

Unapred zahvalan :)

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: Toshiba Satellite A300-227
« Reply #1 on: March 12, 2009, 01:33:57 AM »

Dobar za vecinu stvari, ali ne i za igre. Ja bih licno vise voleo da ima HDMI nego S-video, ali to ti je bitno samo ako ces ga povezivati sa LCD TV-om. Lepo je sto ima S/PDIF. Zagrevanje je minimalno, a baterija mu je prosecna. Treba li ti za opste namene ili imas neke posebne zelje?

veljkoveljko

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #2 on: April 03, 2009, 01:21:42 PM »

jel mozete da mi pomognete kupio sam toshibu satellite L300 1AM bez operativnog sistema,medjutim kad podizem sistem na samom pocetku u biosu mi stoji SATA Controller mode - AHCI,zato sto ne postoje integrisani drajveri za sata,a kada stavim na compatibility mode mogu da podignem,ali kad palim racunar treba mu bas dosta vremena da podigne sistem i hard disk uzasno sporo radi za ovu konfiguraciju,stavio sam 32bit xp,jos nisam probao vistu mozda bi ona to podrzala sve,ne znam sta da radim,po forumima sam nasao da jos ljudi ima problem sa tim,pa vas molim da mi pomognete ako mozete.Hvala!Imam onu garanciju jer sam racunar kupio pre 5 dana,a tamo pise da ako nismo zadovoljni da moze da se vrati u roku od 14 kalendarskih dana....

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #3 on: April 03, 2009, 08:31:57 PM »

Nisam bas dobro razumeo kakvu pomoc hocete. Predlazem da prvo uz pomoc programa HD Tach izmerite brzinu rada hard diska, da bi videli da li zaista sporo radi. Ako zelite, mozete dodati drajvere u instalaciju Windowsa, a uputstvo je OVDE.

veljkoveljko

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #4 on: April 04, 2009, 01:21:07 AM »

[/quote]
Pogledao sam ovo upustvo,ja kada sam ubacio cd sa windows xp nisam mogao da ga pokrenem sve dok u BIOSU nisam promenio gde pise sata controler mode na compatibiliti,posle mi je poceo sa diznjem sistema ali trebalo mu je bas vremena,sad mu treba da se podigne 2min i sporo mi kopira nesto na hard(bilo muzika,film..)stavio sam windows 32bit-ni,mozda sam trebao 64bit-ni ali ne znam da li bi nasao drajvere za graficku,i sta mi vi predlazete da uradim,jel treba nesto sad opet da menjam u BIOSU ili dodatno da instaliram...a sad mi trenutno poznaje 3GB ram,u konfiguraciji mi je 4.

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #5 on: April 04, 2009, 12:02:37 PM »

Pre par dana sam testirao Acer D150 netbook i bas sam se poigrao sa SATA opcijom. U obe varijante je disk postizao skoro identicnu brzinu, tako da nisam siguran da je to uzrok tvog problema. Da napomenem da sam dosta laptopova testirao u Compatibility modu i nisam imao problema. Skini odavde http://www.simplisoftware.com/Public/index.php?request=HdTach HD Tach i postuj rezultate. Cesto se desava da racunar radi usporeno zbog nepravilno instaliranih drajvera ili zbog brojnih programa i servisa koji se pokrecu prilikom startovanja, sto trazi vreme.
Pages: [1]   Go Up