Laptop Testovi FORUM
November 20, 2008, 11:17:59 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Toshiba Satellite A210-19J  (Read 542 times)
drMaki
Newbie
*

View Profile
« on: April 28, 2008, 08:09:05 PM »

Nedavno sam naisao na ovaj sajt i video da ima jako korisnih stvari o kojima se raspravlja, a i saveta koji se ticu laptopova.
Zelim da kupim laptop i u moru proizvodjaca i njihovih modela odlucio sam se za Toshiba-u. Notebook mi treba za rad u officu, internet, gledanje filmova i po koju igru. U skladu sa tim zelim da pitam sve ljude na forumu sta misle o navedenom notebook-u, kakav je sto se tice odnosa cena/performanse i da li vredi onoliko koliko kosta?
Nisam imao prilike da ga vidim jer ga u Novom Sadu nije bilo u radnjama racunara, ali sam video na sajtu Gigatrona da mu je cena 56920 dinara dok je cena u ComTradeShop-u 66590 dinara pa me interesuje sta moze biti razlog ove razlike u ceni, skoro 10000 dinara, i da li mogu slobodno kupiti u Gigatronu,a da se ne brinem sta moze biti razlog nize cene? I u drugim radnjama cena je do 60000 pa me interesuje zasto je ComTrade skuplji od drugih? 

Specifikacija A210-19J je sledeca ( preuzeto sa zvanicnog sajta Toshiba ):
Operativni sistem: Windows® Vista® Home Premium Edition
Procesor: AMD Turion™ 64 X2 Dual-Core Mobile tehnologija TL-60 | radni takt : 2.0 GHz
Sistemska memorija: 2,048 (1,024 + 1,024) MB | maksimalna mogućnost proširivanja : 4,096 MB | tehnologija : DDR2 RAM (667 MHz)
Čvrsti disk: 200 GB 5400rpm
Opticki uredjaj: DVD Super Multi jedinica (Double Layer)
Ekran: 15.4 " | Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran
Grafička kartica: ATI | ATI Mobility™ Radeon® HD2600 256mb koja podržava HyperMemory™ tehnologiju
Baterija maksimalno trajanje: trenutno nema dostupnih zvaničnih referentnih rezultata za Windows Vista® baterije
Dimenzije: širina x dužina x visina : 362 x 267,8 x 33,5 (napred) / 39,3 (pozadi) mm
Garancija: međunarodna jednogodišnja garancija. Nadogradite standardnu garanciju paketima za produženje, unapređenje garancije i osiguravanje od svih rizika preduzeća Toshiba.
Posebne funkcije: HD audio podrška | Microsoft® Windows® HotStart™ za momentalnu zabavu | integrisani mikrofon za Voice over IP | integrisana video kamera od 1.3 megapiksela za Video over IP | AMD PowerNow!™ tehnologija | Podržava SM BIOS | Multimedijalna traka sa 6 brzih tastera (Internet pregledač, CD/DVD pokretač, Reprodukuj/Pauziraj, Zaustavi, Premotaj unazad, Premotaj unapred)
ivanspz
Newbie
*

View Profile
« Reply #1 on: April 29, 2008, 06:45:36 AM »

Sto se tice cena ne bih da komentarisem gore napomenutu radnju (radnje) iliti "shopove" !!!
Samaraju ljudi!!! Koji god model da zelis da kupis kod njih je u startu 100e skuplji !!!

A sad malo o modelu toshibe koji "zelis" ...
Toshiba ima malo "glupe" (bar po meni ) oznake modela, jer kao sto u tvojoj specifikaciji vidim znam odmah za jedan model koji je "isti" a drugacije se zove, anisam siguran mislim da ima jos neki sa takvim specifikacijama. Pogledaj link:

http://www.laptop-srbija.com/index.php?option=com_content&task=view&id=69&Itemid=413

Savet: u tvom postu pise da si nasao tu toshibu za oko 57.000 koliko sam shvatio - PROVERI DA LI JE UOPSTE IMAJU!!!
Jer obicno firme spuste cenu za model koji je trazen iako ga nema samo da bi pozvali i oni Vama ponudili nesto "slicno" ...
Poz
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #2 on: April 29, 2008, 07:48:59 AM »

Sto se tice Comtrade-a, treba znati da oni drze malo vise cene, kao i sve firme koje imaju poznato ime, jer se racuna da uz poznato ime ide i veca doza sigurnosti. To stoji, ali to ne znaci da treba izbegavati sve manje firme. Ima i medju njima mnogo pouzdanih i dobrih. Drugi razlog je taj sto je Comtrade uvoznik i distributer Toshiba laptopova. Samim tim je u mogucnosti da ima najnize cene, ali bi time unistio celu mrezu malih partnerskih firmi. Ovom visom cenom oni upravo stite svoje partnere.
Cena u Gigatronu je zaista neobicno niska, pa treba proveriti da li je sve OK, sto se tice garancije i ostalih stvari.
Inace, to je skroz simapticna masina.

drMaki
Newbie
*

View Profile
« Reply #3 on: April 29, 2008, 11:43:48 AM »

Upravo sam zvao Gigatron da proverim da li imaju ovaj laptop i rekli su da imaju po ceni koju sam naveo. Sto se tice specifikacije sve je kao sto sam naveo, a i garancija je 2 godine, a ne 1 kao sto stoji na sajtu Toshiba-e. Usput sam i pitao da li moze kupovina na kredit i sve se informisao tako da vec sutra idem da sredim odrazac za podizanje kredita i cim se sve sredi odem i kupim laptop.
Ivanspz sto se tice notebooka koji si mi naveo, oni jesu slicni po pitanju vecine stvari sem graficke karte koja kod A210-1AO ima 512 mb ram-a.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: