Laptop Testovi FORUM
November 20, 2008, 11:15:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Poll
Question: Vase misljenje,o kakvoj je grafickoj karti rec?
ATI Radeon® X1200 ? - 0 (0%)
TOSHIBA Satellite A210-11C - 0 (0%)
Total Voters: 0

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: TOSHIBA Satellite A210-11C  (Read 1116 times)
dee
Newbie
*

View Profile Email
« on: September 03, 2007, 07:10:29 PM »

Zanima me sta mislite o ovom laptopu?
Da li ce biti osetnih zamerki na to sto graficka ATI Radeon X1200 pozajmljuje ram memomoriju pa ce mi time smanjiti mogucnost igranja nekih novijih zahtevnijih igri?
I sta mislite koji bi notebook mogao da parira ovom za oko 800e u Srbiji.
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #1 on: September 04, 2007, 02:58:40 PM »

Kao prvo, zamolio bih sve koji imaju pitanja vezana za odredjeni model da postave specifikacije ovde. To ce mi ustedeti dosta vremena, a i izbeci ce se moguce greske. Desava se da modeli iste osnovne oznake imaju razlicite specifikacije.
Ako sam dobro video, ovaj model ima 2GB memorije, tako da ne morate brinuti o "pozajmici". Mnogo vise treba da vas brinu same performanse graficke karte. Da odmah razjasnimo - ovo nije laptop za igrace. Niste tacno naveli sta tacno sve zelite, ali ako zelite da se igrate morate uzeti model sa dosta jacom grafickom. Ako zelite bas Toshibu, imate par modela (recimo P200 ili X200-15K Gamers Edition) ali njihova cena dosta prelazi vasu granicu. Acer ima zanimljiv model 5920G sa GeForce 8600GT grafickom kartom, ali je i on preko 1000 evra. Od jeftinijih laptopova namenjenih igracima mozete pogledati neki od MSI modela sa nv7600 grafickom. Bacio sam pogled na cenovnike i cini mi se da, nazalost, trenutna ponuda nije bas sjajna. U svakom slucaju, jeftinu Toshibu za igranje cete tesko naci, pa ako vam je to prioritet pregledajte ponudu Acer i MSI modela.

dee
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #2 on: September 04, 2007, 10:57:52 PM »

TOSHIBA Satellite A210-11C 15.4" WXGA, AMD Turion 64 X2 TL-56 1.8GHz/800MHz, RAM 2048MB DDRII, 128 MB ATI Radeon X1200, DVD±RW, LAN, F/M, Bluetooth/Wi-Fi, AMD M690,  HDD 160GB, 1.3M-pixel Video module,
Kakva je razlika izmedju ovog toshiba modela i ovog  msi modela? Koji se vise isplati mada je po mojim informacijama MSI nesto skuplji a konfiguracija je sledeca :
MSI M677 Crystal Laptop,radili ste vec test snjim.
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #3 on: September 07, 2007, 01:46:11 PM »

Razlika izmedju ova dva modela je jako velika kada je graficki podsistem u pitanju. Ova Toshiba ima integrisanu grafiku relativno slabih 3D performansi, a MSI ima graficku kartu sa kojom se mozete sasvim lepo igrati. Jednostavno receno, nije im ista ciljna grupa.

Alekss
Newbie
*

View Profile
« Reply #4 on: October 06, 2007, 10:55:37 PM »

TOSHIBA Satellite A210-11C 15.4" WXGA, AMD Turion 64 X2 TL-56 1.8GHz/800MHz, RAM 2048MB DDRII, 128 MB ATI Radeon X1200, DVD±RW, LAN, F/M, Bluetooth/Wi-Fi, AMD M690,  HDD 160GB, 1.3M-pixel Video module,
Kakva je razlika izmedju ovog toshiba modela i ovog  msi modela? Koji se vise isplati mada je po mojim informacijama MSI nesto skuplji a konfiguracija je sledeca :
MSI M677 Crystal Laptop,radili ste vec test snjim.

Priznajem da nisam objektivan, jer sam Toshiba fan od davnina, ali ... i pored toga moram da kažem da mi je nekako "greh" kad neko poredi Toshibu i MSI Smiley

Znam da možda to zvuči glupo, ali ... TOLIKE su razlike izmedju ova dva vendora, to mi je totalno kao nebo i zemlja. Ne znam kako da tačno pojasnim svoj stav, ali recimo nešto slično bi bilo poredjenje "zastave 10" i Audi A3, jednostavno, Audi pravi dobra kola GODINAMA, i znamo da su dobra, a zastava ... je zastava. Pa nek svako proceni ko je ko na notebook sceni.

Mada ne sporim da je MSI uložio puno truda da otrgne neki "market share" velikoj petorci, ali ...
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: