HP-ova S klasa je najslabija u njihovom poslovnom segmentu, pa je zato i garancija samo godinu dana. Jednostavno moraju jos necim odvojiti b i p serije. To sto HP ima blu-ray je za mene mana jer ti ga skupo naplacuju, a kod nas jos dugo nece postati popularan (u prevodu - nece biti jeftinih diskova). Ekran mu je dobar, ali ce ti se mozda uciniti presitno sve, sto se da resiti podesavanjima o kojima je, cini mi se, ned123 pisao ovde na forumu.
Ja bih za sebe uzeo Toshibu, ali iskljucimo zbog moje sklonosti ka multimediji (igrama i gledanju filmova). Striktno za posao, ovaj HP je bolje resenje. Ako se odlucis za HP, obavezno trazi da ti ugrade jos jedan modul od 2 GB memorije (po specifikaciji on ima jedan modul od 2 GB). Nije stvar samo u kolicini, vec ce komp brze raditi zato sto su dva modula (i dva modula od po 1 GB bi radila brze od jednog modula koji ima 2 GB). Na kraju savet koji uvek dajem. S obzirom da je veliki novac u pitanju, potrosi i malo vremena, nadji prodavnice u kojima ima tih modela, probaj da kuckas malo na njima, da vidis koja ti tastatura vise odgovara, trazi da ih ukljuce da vidis sliku (nadji HP koji ima istu rezoluciju. ISTU=1680x1050) - i onda odluci. Sudeci po tvojim pitanjima, sticem utisak da ce oba modela sasvim dobro odgovarati, kada su performanse u pitanju. Zato se posveti detaljima koji su veoma subjektivni, a to su ovi koje sam upravo naveo. Mozda ce se tebi kao devojci vise dopasti Toshiba, narocito ako volis sljastece stvari. Javi sta si odlucila i kakvi su utisci, kad ti stigne laptop.