Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: toshiba p300d-12l  (Read 1934 times)

alexa

• Newbie
  • *
toshiba p300d-12l
« on: August 28, 2008, 10:42:35 PM »

sta mislite o laptopu toshiba p300d-12l?
Kupujem laptop negdje u rangu te cijene (1200eura )... zavrsavam studij gradevine pa bi trebao sluzit i u radu kasnije zato se vec dugo premisljam... prvo sam gledala tecra modele al mi se cine  dosta skupi za navedene karakterisike, znam da se vrati u kvaliteti al i za ovaj laptop postoji opcija s garancijom od 3 god... od hp-a i ibm-a sam odustala!
Moze i misljenje koji bi bia bolji u tu svrhu... Toshiba po mogucnosti! Hvala!

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: toshiba p300d-12l
« Reply #1 on: August 28, 2008, 11:16:50 PM »

Ne znam gde zivis, ali ova cena mi izgleda poprilicno visoka. Evo, recimo, slican model P300D-10V kosta tacno 1000 eura http://www.pcpractic.rs/product.php?id=1766 Istu cenu ima i Intel varijanta P300-19M http://www.pcpractic.rs/product.php?id=1956 koja ima losiju graficku, ali brzi procesor i dosta vece hard diskove. Za manje od pomenutih 1200 eura mozes kupiti Tecru sa grafickom kartom koja je namenjena 3D-u (nVidia Quadro) i vecom rezolucijom ekrana http://www.bcgroup-online.com/index.php?art=5207. Da li insistiras da ekran bude dijagonale 17 inca? Ne zaboravi da P300D ima refleksivni premaz na ekranu, sto mnogima smeta zbog odraza.
Zasto si odustala od HP-? Mislim da bi model kao sto je recimo 8710p sasvim dobro odgovarao tvojim potrebama.

alexa

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: August 28, 2008, 11:56:06 PM »

Iz hrvatske sam... Pogledala sam preporucene modele po cijeni idu ovako... P300D-10V je tocno iste cijene kao i p300d-12l, a hp i tecra su skuplji za otprilike 150 eura,  Intel varijantu P300-19M nisam nasla u ponudi... Nije nuzno da bude 17 inca al bi mi mozda bilo draze jel ne kupujem laptop kao dodatno racunalo nego kao jedino. Za programe koje cu koje cu koristit nije potrebna 3D graficka, vazniji su mi procesor, ram i stabilan rad. Zanima me je li razlika u cijeni opravdana... i koji mi preporucujete kad se sve uzme u obzir?
Do sada nisam radila na laptopima i neznam bil mi smetao taj premaz na ekranu ako je prevaga samo na tome onda bi zanemarila tu cinjenicu

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #3 on: August 29, 2008, 10:04:42 AM »

Izgleda da ti se isplati doci u Beograd na kafu i kupiti laptop - jos ces i ustedeti :) Toshibina P serija je okrenuta kucnim korisnicima, sa ciljem da pre svega zadovolji njihove multimedijalne potrebe, a tu spadaju i igre. Bljestavi dizajn, odlicni zvucnici, brza graficka... Sve je to lepo, ali ako zelis poslovni laptop, onda jednostavno bacas novac. Ako planiras da ga nosis povremeno na posao ili bilo gde drugde, P300 ce ti biti veliki i tezak. Bice super za gledanje filmova, ali za posao je mozda i vaznija rezolucija ekrana jer ona odredjuje broj elemenata koje mozes videti na displeju.
Kada kazem 3D, ne mislim na igre (P300D-12l ima jako dobru graficku za igre), vec na graficku kartu koja ce pomoci da se "live preview" u programima tipa AutoCAD, 3DS Max i slicni, brze iscrtava, sto moze znacajno da ubrza i olaksa rad. Za rendering je bitan procesor, ali za modelovanje uticaja ima i graficka karta. Mozda je najbolje da pitas nekog od iskusnijih kolega koji tip graficke karte preporucuje, a onda cemo lakse odabrati laptop koji ima to sto tebi treba. Za aktivnu upotrebu (svakodnevnu potrebu za renderingom) bolji izbor su Intel Core 2 Duo procesori. Ipak, na njima treba insistirati samo ako ces zaista dosta opterecivati procesor, jer u suprotnom nema potrebe ulagati vise novca.
Odsjaj na ekranu ne treba zanemarivati. Meni licno ne smeta previse, ali vecina mojih kolega ima veliku odbojnost prema njima. Najbolje je da odes u bilo koju bolje opremljenu prodavnicu laptopova i pogledas neki na delu. Pozeljno je da bude suncan dan jer po mraku refleksija ne dolazi do izrazaja. Ako ti ne bude smetalo to sto vidis svoj lik odrazu, onda nema problema.
Da sumiram. Toshiba P300 je jako dobra kucna multimedijalna masina, pa dobro razmisli da li ti treba laptop za kucu ili za posao.

alexa

• Newbie
  • *
« Reply #4 on: August 29, 2008, 04:46:41 PM »

Vec odavno planiram u Beograd... al mislin da ce me docekat tek za novu godilnu koliko laptop nemoze tako da se ipak moram ogranicit na ponudu kod nas :(
Uglavnom, AutoCAD koristim al sigurno ne do kraja njegovih mogucnosti, rendering jos nikad nisam radila, to je vise za arhitekte, programi koje koristim teski su zbog kompliciranih proracuna... ipak mislim da bi dobro dosla malo bolja graficka, pa makar za svaki slucaj :)
Jos sam nova u svemu tome, a tako ce i ostat jos u neko dogledno vrijeme tako da mi ne treba neki pakleni stroj samo nesto sta ipak ako zatreba moze koristit i u tu svrhu, da nije samo za filmove, internet...
Nasla sam jos jedan model (hp compaq 6830s) http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr/sm/WF06b/321957-321957-64295-89315-89315-3688712-3766738.html
Cini mi se da ima bolji procesor, rezoluciju, ima blu-ray, laksi je, bez odsjaja mislim, grafika je na strani toshibe kako mi e cini a i ram... cijena mu je skoro ista kao i ovoj toshibi od koje sam pocela sta znaci manja od hp 8710p i tecre koju si mi preporucio i to ne za 150 nego 300 eura(moja greska)... amo rec da sam se odlucila za neki od ova 2 pa da mi sad samo pomognes da dovrsim posao :)
Razlika u cijeni od 300 eura nije zanemariva, sad ako su graficke na ova dva komp-a toliko losije mogu se ja i ponovo predomislit?
ima li razloga za sumnjicavost prema hp-u? Ima garanciju od godine mozda je i to neki znak?! ali garancija se moze nadoplacivat nakon svake godine za jos godinu

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #5 on: August 29, 2008, 06:55:36 PM »

HP-ova S klasa je najslabija u njihovom poslovnom segmentu, pa je zato i garancija samo godinu dana. Jednostavno moraju jos necim odvojiti b i p serije. To sto HP ima blu-ray je za mene mana jer ti ga skupo naplacuju, a kod nas jos dugo nece postati popularan (u prevodu - nece biti jeftinih diskova). Ekran mu je dobar, ali ce ti se mozda uciniti presitno sve, sto se da resiti podesavanjima o kojima je, cini mi se, ned123 pisao ovde na forumu.
Ja bih za sebe uzeo Toshibu, ali iskljucimo zbog moje sklonosti ka multimediji (igrama i gledanju filmova). Striktno za posao, ovaj HP je bolje resenje. Ako se odlucis za HP, obavezno trazi da ti ugrade jos jedan modul od 2 GB memorije (po specifikaciji on ima jedan modul od 2 GB). Nije stvar samo u kolicini, vec ce komp brze raditi zato sto su dva modula (i dva modula od po 1 GB bi radila brze od jednog modula koji ima 2 GB). Na kraju savet koji uvek dajem. S obzirom da je veliki novac u pitanju, potrosi i malo vremena, nadji prodavnice u kojima ima tih modela, probaj da kuckas malo na njima, da vidis koja ti tastatura vise odgovara, trazi da ih ukljuce da vidis sliku (nadji HP koji ima istu rezoluciju. ISTU=1680x1050) - i onda odluci. Sudeci po tvojim pitanjima, sticem utisak da ce oba modela sasvim dobro odgovarati, kada su performanse u pitanju. Zato se posveti detaljima koji su veoma subjektivni, a to su ovi koje sam upravo naveo. Mozda ce se tebi kao devojci vise dopasti Toshiba, narocito ako volis sljastece stvari. Javi sta si odlucila i kakvi su utisci, kad ti stigne laptop.

alexa

• Newbie
  • *
« Reply #6 on: September 23, 2008, 01:18:37 AM »

Evo kupila sam hp 6830s ali bez blu-raya i sa 4 GB, po dva svaki, dosta me jeftinije izasa... skroz sam zadovoljna s njime al kao sta si i ti reka s oba bi bila :)
Hehe nije bas da volim sljastece stvari tako da mi ovaj i po dizajnu vise odgovara sto je meni kao devojci bitno ;)
Puno hvala na savjetima, dok nisam pocela kupovat laptop nisam imala pojma o nicemu tako da su mi svi u ponudi bili opcija pa mi  je trebalo pomoci... jos jednom HVALA!

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #7 on: September 23, 2008, 11:24:57 AM »

Nema na cemu, drago mi je da si zadovoljna. Bilo bi zanimljivo cuti iskustva i utiske nekog ko do sada nije imao previse iskustva sa laptopovima. Ako nadjes malo vremena, opisi sta ti se svidja a sta ne, onako iz tvog ugla (tastatura, ekran, raspored konektora, touchpad...).
Pages: [1]   Go Up