|
VLADIX
|
 |
« on: January 20, 2010, 08:33:50 PM » |
|
Kupio hp6735s u martu prošle godine za 500tinjak € u nadi da me HP neće iznevjeriti. Nakon 2-3 mjeseca zvučnici totalno crknu iako nisam puno slušao muziku, ništa prejako iako su generalno bili jaki...za 5-6 dana proradi desni, al vrlo slabo, krčenje 100%, al eto za neke osnovne windows zvukove nije loše. Pošto sam ga kupio malo dalje nisam mogao ponovo ići da ga dam na reklamaciju pa sam čekao... i u tom čekanju nakon 7 mjeseci crkne baterija, stalno hp upozorava da je zamjenim, al pošto je reklamacija na baterija pola od garancije(koja je godinu) onda ništa ...sad mi se ne isplati zamjenjivati zvučnike jer sam bez laptopa najmanje 30 dana i moram putovati bar 5 sati da bi to sve iskoristio. Treći minus je amd procesor koji se nenormalno grije, a i hlađenje je prilično bučno ... tako da mi je dosadio iako se dobro ponaša na win7. Namjeravam da ga prodam pa da kupim nešto novo, u obzir dolazi sve osim HP-a koji na Balkan distribuiraju najveće krševe, al nisam vjerovao pa me je vodila predrasuda NE MSI, DELL ILI HP! Hard disk najmanje 320 GB, veličina ekrana 15.6 +, neki video izlaz, INTEL procesor, 3 GB + ddr2 i grafika da bez problema pokreće HD filmove, video materijal i poneku igricu tipa CS 1.6... do 622 €  gledao sam toshibu http://www.tehnomanija.rs/katalog/toshiba-satellite-a505-s6960.html ne čini mi se loše * Toshiba Satellite A505-S6960 * Intel® Core™ 2 Duo processor T6500 (2.1GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB) * RAM 4GB DDR2 800MHz (max 8GB) * HDD 320GB (5400 RPM) Serial ATA, * Displej: 16" widescreen TruBrite® TFT LCD 1366x768 * DVD SuperMulti drive with Labelflash * Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD with 128MB-1759MB * Web kamera i mikrofon * Modem, LAN, wireless LAN * harman/kardon® stereo speakers * 9000 mAh (12 cell) Lithium Ion battery pack * Windows Vista® Home Premium (SP1,64-bit version)
ako imate neke predloge bio bih zahvalan da postavite hvala 
|
|
|
|
« Last Edit: January 20, 2010, 08:43:04 PM by little_tuxy »
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #1 on: January 21, 2010, 01:37:13 AM » |
|
Prvo moram da te pitam jednu stvar. Kojom matematikom si dosao do cenovne granice od 622 evra?  Elem, mislim da emocije treba ostaviti po strani. To sto si ti imao lose iskustvo sa HP-om, ne znaci da su im svi modeli losi. Siguran sam da svaki brend ima nezadovoljne kupce. Pored toga, kupio si laptop koji pripada jednoj od najjeftinijih HP-ovih serija (ako ne i najjeftinijoj u to vreme). Toshiba koju pominjes ima fenomenalnu bateriju, ali ako laptop koristis kod kuce onda ti to nije previse bitno. S obzirom na tvoju situaciju, mislim da bi trebao da pogledas neki od MSI modela i to pre svega zbog garancije. U slucaju eventualnog kvara kurir dolazi po laptop, a i vreme popravke je neuporedivo krace od 30 dana (ili 45 koliko cini mi se maksimalno propisuje zakon). Ako sakupis jos malo para mozes kupiti MSI EX627X-297EU. Cena i konfiguracija su OVDE. Ako placas u kesu imas i dodatni popust od 3%. Za nesto manje para mozes kupiti i MSI CX600X-041EU, info je OVDE. Ne znam sta podrazumevas pod "neki video izlaz", ali ako ti ne treba HDMI pogledaj Dell Studio 1555. Detalje imas OVDE.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #3 on: January 21, 2010, 10:21:44 PM » |
|
Dobar je, skroz. Jedino sto ne znam koliko tebi treba ovako brza graficka koja dosta utice na cenu. Probaj uzivo da pogledas Dell Studio.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #5 on: February 27, 2010, 10:04:09 PM » |
|
Procesor je odlican. Naravno, ne moze se meriti sa Core i7, ali je primetno brzi od Core 2 Duo na istom taktu. Ima i integrisanu grafiku, ali mislim da se ona kod ovog laptopa ne moze koristiti jer ima i diskretnu graficku kartu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #7 on: February 28, 2010, 01:03:39 AM » |
|
Ma nema veze. Ovaj forum i onako nije zamisljen da se ljudi prepucavaju oko gluposti vec da razmenjuju savete i predloge, a nema puno ljudi koji umeju i zele da vode normalne razgovore. Sasvim je OK dobiti zeljenu informaciju i otici, mada je uvek lepo kad se neko vrati i opise laptop koji je kupio. Sto se tice ova dva modela, dv7 ima vecu rezoluciju ekrana, dok je gotovo sve ostalo na strani manjeg modela. Ako ces ga koristi uglavnom po kuci, onda moze i veci. Najbolje da odes do prodavnice i odmeris ga uzivo, uzmes u ruku i vidis da li bi ti prijalo drzati ga eventualno u krilu... Nemoj zaboraviti da si ti GOSPODIN KUPAC i da za tolike pare mozes malo i da se poigras sa laptopom pre kupovine. Sta kazes za ovaj HP Pavilion DV7-2173? U odnosu na onaj dv7 koji si ti predlozio ovaj ima bolju graficku, veci hard disk i Blu-ray.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VLADIX
|
 |
« Reply #8 on: February 28, 2010, 02:46:55 PM » |
|
ponovo ja završih na HP-u  Nisam iz Srbije pa da imam neki izbor prije nego što krenem u shopping. 100% pišem veliku recenziju sa videom kada kupim laptop ! samo još jedno pitanje i neću više obećavam Led (oled), tft, lcd u ovom slučaju, najbolji izbor po oči i generalno ? hvala na svemu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #9 on: February 28, 2010, 08:24:35 PM » |
|
Ovo su neke lazne dileme koje korene vuku u marketinskim forama i fazonima. TFT LCD je jedna od varijanti LCD-a, pa se ne moze govoriti TFT ili LCD. Vise o tome imas OVDE. Dilema moze biti LED ili CCFL, jer su u pitanju dva razlicita izvora svetla. Mislim da je, sto se tice ociju, svejedno koji se izvor koristi (ili su makar razlike minimalne), dok je LED generalno u prednosti jer manje trosi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VLADIX
|
 |
« Reply #10 on: March 15, 2010, 03:52:23 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panta
|
 |
« Reply #11 on: March 15, 2010, 11:16:49 PM » |
|
Znaci odlucio si se za dilemu?  Hoces da bacas novcic ili...? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VLADIX
|
 |
« Reply #12 on: March 16, 2010, 05:47:31 AM » |
|
a baš bezveze nekad najbolje prođem kada odem u shop i uzmem bez mnogo razmišljanja, a ovako smaram i sebe i druge  ps. ne znam šta ću, možda me vuče na toshibu zbog garancije i frke sa hp-om, samo me bune ove oznake jer nema šanse naći na 2 prodajna mjesta istu oznaku i specifikacije čak ni na njihovom sajtu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VLADIX
|
 |
« Reply #14 on: April 10, 2010, 04:34:19 AM » |
|
Panta druže, teško ću ja uzet ovaj laptop, a  hehe Ništa, Toshiba Satellite A500-1EE mi je bio izbor do danas, ali sada ASUS N61JQ (JX002D), jednostavno nisam mogao prežaliti i7 cpu. Toshiba ima odličan mnogo bolji dizajn i garanciju No matter what koju neću moći iskoristiti jer nisam državljanin Srbije i jeftinija je 70€... U iduću subotu ili petak definitivno uzimam (ne vjerujem da bih i tada no moram  ) Moram ipak tebe pitati, dal sam izabrao loše za ovaj novac, može li nešto bolje ili pametnije, znam šta znači i7 procesor na serveru, no ne znam koliko će se osjetiti na laptopu jer je to mobile verzija. ? Koliko je zapravo ASUS pouzdan brend ? Garantujem ti za full test sa videom i sigurno par stranica teksta, daću sve od sebe, al tek nakon 10-15 dana testiranja .
|
|
|
|
« Last Edit: April 10, 2010, 04:37:08 AM by little_tuxy »
|
|
|
|
|
|