Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Problem sa Acer Extensa 5630G  (Read 619 times)

mr10x505

• Newbie
  • *
    • Email
Problem sa Acer Extensa 5630G
« on: April 11, 2011, 01:27:45 PM »

Pošto sam nov na forumu hteo bih pre svega da pozdravim sve članove.

Imam problem sa laptopom Acer Extensa 5630G
Laptop je star nešto manje od dve godine a problem je u sledećem: dešava mi se da ceo ekran postane siv sa vertikalnim teksturama (kao ovde http://www.youtube.com/watch?v=-sE6JElc3B8). Primetio sam da se to dešava kada malo ugrejem grafičku (npr. posle sat vremena gledanja filma). Pri svakodnevnom radu problem se ne javlja (korišćenje interneta i dr) već samo kod nekih radova gde se malo više koristi grafika. E sad negde sam pročitao da može biti da je do flat-a ili do monitora. Stvar je u tome što problem nestane ako lap prebacim u sleep mod pa ga odmah probudim. Tada sve radi normalno. Takođe sam primetio da ovaj problem nema veze sa otvaranjem i zatvaranjem monitora.

Kuler i hladnjak kompa sam čistio pre 3 nedelje i takođe sam primetio da je prvih 10ak dana sve radilo ok, medjutim problem je nastavio da se javlja.

Šta mislite u čemu bi mogao biti problem? Unapred se zahvaljujem svima koji su voljni da mi pomognu.

ab

• Full Member
Re: Problem sa Acer Extensa 5630G
« Reply #1 on: April 11, 2011, 08:13:08 PM »

Sam si već izneo većinu problema:
- problem sa displejem
- problem sa grafičkom
- problem sa kablom

E gde je sad problem ako je do display-a onda bi se kvar manifestovao konstantno ili češće nego što se to tebi dešava, ako je pak do kabla onda bi otvaranje ili zatvaranje verovatno imalo uticaj. Ostaje problem grafičke pogotovu je indikativno što navodiš da s eproblem javlja kod njenog opterećanja, rešenje bi mogl oda bude da je nekim od specijalizovanih programa istestiraš

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #2 on: April 11, 2011, 08:59:05 PM »

Koja je graficka u pitanju? Neka Nvidia ili...? Po svemu sudeci je upravo ona uzrok problema.

perica100

• Full Member
« Reply #3 on: April 17, 2011, 11:53:12 AM »

Ja sam do pre 3-4 meseca imao Extensu 5620 sa 1,4 c2d Inetl procesorom i Intel grafikom.CIm sam ga kupio imao je na sredini ekrana jednu narandzastu tackicu koja je bila ustvari zaglevljeni piksel,nisu hteli da mi prime reklamaciju reakvsi da se to tolerise.Kod mene je laptop bio vis eod 2 godine,nisam ga gasio(od 24 casa radio je 20 casa dnevno nekad i non stop),po nesto se prolivalo po tastaturu, cak sam mu je nehotice mojoj krivicom i na zadnjem delu poklopca monitora blizu sakri naprsla plastika,i radio je ko sat!
   prodao sam ga coveku koji ga jkoristi evo 4 meseca i ne gasi ga i radi ko sat takodje!

ab

• Full Member
« Reply #4 on: April 21, 2011, 03:04:14 AM »

Potrefio se dobar primerak sa tim jednim problematičnim subpixelom

perica100

• Full Member
« Reply #5 on: April 30, 2011, 09:22:56 AM »

Pa nebih rekao da se potrefio dobar primerak,generalno mislim da se moze potefiti los primerak,nije po meni to Acer los generalno,naprotiv.Kao primer bih naveo laptop jednog mog druga koji ima 4-5 godina staza,u pitanju je Acer Aspire koji i izglednom podseca na moju Extensa,sa solo core Intel procerom.U olicnom je stanju i nije covek imao nikakvih problema,jedino sto je baterija riknula sto je i normalno posle toliko god.
  Bukvalno kod svih marki se desavaju probelemi i tu nema izuzetaka,zavisi samo koliko je neko talican da nabode tako neki primerak.
Pages: [1]   Go Up