Laptop Testovi FORUM
November 20, 2008, 11:03:19 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: potreban savet-i u vezi korishcenja baterije  (Read 1451 times)
Majutak
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #15 on: March 26, 2008, 11:38:18 PM »

Na glavnom dijelu sajta bi uskoro trebao da izađe malo detaljniji članak o Li-Ion baterijama, pa bi neke stvari trebale da budu malo jasnije.
dali je moguce da ne postoji uputstvo proizvodjaca  Huh
Ne postoji zato što nije potrebno Smiley Napuniš, koristiš, napuniš ponovo...(godinu-dvije kasnije) ...baciš, kupiš novu, napuniš...
ustvari je punjac sve vreme bio blago topao, a dok je svetlela lampica bio je daleko topiji
Dok se baterija puni, punjač i napaja laptop i puni bateriju.
ja laptop bez ikakvih problema mogu ukljuciti direktnu u stuju, naravno baterija je odstranjena kad ovo kazem i to je koliko sam skapirala ok Roll Eyes
Ne moraš baš svaki put vaditi bateriju, kad laptop koristiš "na struju".

PS: Nije smaranje Smiley
hvala, hvala...
to sto sam napisala da je punjac bio samo oko 1.5h vruc je samo moje uverenje da je baterija bila nepotrebno prikljucena onih 15 h...odnosno napunila se za 1.5h i vise nije vukla struju pa je jasno da nema formatiranja od 20h...pre 3 meseca kupila sam mob. tel. samsung D900i i isto je bila dilema oko baterije i isto se dogodilo, posle 1.5h punjac je bio hladan, a indikator punjenja vise nije bio aktivan...DAKLE NEMA FORMATIRANJA ...napuniš,koristiš...iskoristiš i baciš Wink Kiss
ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #16 on: March 27, 2008, 11:40:23 AM »

Otprilike tako. Jedino iznenađenje bi doživjela nakon 2-3 dana (pod uslovom da laptop/telefon ostane svo to vrijeme priključen na punjač). Sastoji se u tome da bi se baterija dopunila.
Kalibracija sluzi da bateriji "pokazete" gde joj je "vrh" a gde "dno". Znaci napunite je do kraja, ispraznite do kraja i opet napunite do "vrha". Ovo je potrebno raditi kad primetiti da pokazivac stanja ne pokazuje dobro koliko ce vam jos baterija "drzati".
To je otprilike to.
Ovo ne treba mesati sa normalnim skracivanjem radnog veka baterije.
Da, potreba za kalibracijom upravo proističe iz starenja baterije.
« Last Edit: March 27, 2008, 11:44:26 AM by ned123 » Logged
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: