Da ipak sam bio u pravu kada sam rekao da ce nesto mozda stati na put, a to je ono hvala Bogu slatke muke sto se kaze- veliki izbor, i stalno prebacivanje s modela na model, s proizvodjacha na proizvodjacha, i odjednom ti muka, posle svih tih trazenja i informisanja, ko je kakav ,kako se pokazao..

Kad sam vec otvorio temu reko ajde i na njoj da pisem , mada neznam kuda vodi iskreno,al vidim nije jedina...
Posle svega mislim da cu ipak sacekati jos nekih mesec dana sa kupovinom notebook-a,da naguram dovoljan staz u firmi:) a i uzgred da mi se malo iskristalise u glavi oko laptop fantazije, gde cu naravno naleteti na jos 100 -tinak slicnih laptopova koji ce mi se svideti....

Danas sam npr naleteo na zanimljivu (a i malo cudnu)masinu..
Hp je u pitanju 530 intel Core duo t2600
2.16 Ghz/2mb casha,667-Mhz Fsb
15.4'' WXGA BrightView
chipset Mobile Intel 945GME Express
Ram:1024 mb
dvd +/-RW
Hdd: 120Gb,5400 rpm,SMART SATA
Grafika :Intel Graphics Media Accelerator 950,up to 224 mb Shared
Kaze 3x usb- gledao sam ima 2,uzas
lan,modem,vga,sluske,mic ulaz,WLan802.11 a/b/g
Baterija Litijum jonska,4 celije
Pcmci,
Garancija : 1 god
Zainteresovala me je posto joj je i cena ok da kazemo: 39000.
E sad vidi se da ima jak procesor, i to je jedina prednost (i sto je free dos)
Zanima me kakva li je ta grafika,lici mi na neku eto tipa- samo da se ima grafika,i sigurno da ima jos mana ,tipa samo 2 usb porta i ostalo, (sto na primer mene zanima..)
E sad ja bih da se malo informisem i da pitam
, koliko je i bitna ta cash memorija -l2 u procesroima sobzirom da je uvek ima malo u cpu-skupa je zar ne?
I Zanima me zasto toliko maloo ima tih grafickih kartica za laptopove na trzistu? Bas ih ljudi slabo menjaju na svojim masinama:)
S bzirom da u novijim ima ugradjen express slot umesto pcmci slota, pa i pretpostavljam da se i takve kartice proizvode i takvih ce samo i biti u buduce ,i mislim da bi mi to bio problem i da bih odustao samo zbog tog starog pcmcia slota,posto se i fizicki razlikuje od novog tako da nema univerzalnih kratica za ova dva slota.A taj slot ce uvek trebati, na primer meni za neku noviju dobru zvucnu...
Ja sad iskreno ne znam kakva je razlika izmedju ExpressCard/34 i ExpressCard/54,tako isto i kod Pcmcia, verovatno u velicini?
A sto se tice izbora definitivno svako treba pre svega onaj manje upuceniji da se
informise, i da uvidi koja mu namera sledi, i samim tim da ukapira i otkrije sta mu je njpotrebnije u laptopu i na njemu(konektori,slotovi...)
Inace ne verujem da bih uzeo ovaj laptop,zbog svega navedenog,al eto komentarisemo.
Pozz