Program traži "dedicated 128MB VRAM" minimum , inače radi i na slabijim konfiguracijama pod uslovom da imaju takvu grafičku (ne istom brzinom, pošto je pisan za radnu stanicu). Naradije bih promenio software, ali takav software košta koliko i 8 laptopova. Takođe, slike (filmovi) su u rezoluciji 1024x1024 ili 1440x1440 pa ih pregledam (razna merenja i 3D rekonstrukcije) na većem monitoru. Zato nisam bio siguran da li će ATI 3470 ovo moći i kojom brzinom.
- u slučaju da je tako, sinoć sam našao MSI E310X u ponudi kod nas za oko 60000RS sa AMD Athlon X2 i ATI 3450 sa 256MB DD3 memorije i 13,3 monitorom, koji je verovatno istih dimenzija kao i moj Vostro (lakše se vuče na posao), dali možda imate neka iskustva sa njim? Da li je snaga procesora dovoljna za multitasking, Vistu, kakvo je trajanje baterije i kakav je kvalitet tastature. Nisam ranije imao iskustva sa AMD procesorima.
Toshiba mi se čini kvalitetnija marka u smislu izrade, mada kažu da je baterija prilično tanka a i 15,4 mi je prilično kabasto
Ako znate još neki 13,3 koji se prodaje u Srbiji sa diskretnom grafičkom do 85000RS (maksimum)