Hvala vam, momci sto ste imali zivaca da pogledate moje predloge

.
Lap mi treba zato, jer zelim da imam nesto svoje i da je prenosivo . Delim sobu sa sestrom i stalno je frka oko kompa, a i roditelji umeju da sednu ispred monitora . Ove pare sam ustedela i zelim sebi da kupim masinu koja nece zauzimati mnogo prostora, jer ga i nama nesto slobodnog

. Sledece godine krecem na fax, upisacu molekularnu biologiju i koristicu ga maximalno za rad sa tastaturom, za surfovanje po netu, ali i za slusanje muzike i gledanje filmova .
1. Hewlett Packard
Model : 6735b FU379ES Athlon64 X2 1.9GHz 4096MB 250GB DVDRW 15.4'' WXGA FreeDOS
U DESK-u je 578.99 € , a u CONTROL POINT-u 591.92 € , ali nadjoh i ovaj komentar :
Komentari za: stabilan i brz Komentari protiv: zvuk na Visti ne radi kako treba, krci i prekida s vremena na vreme, monitor ima jako pozadinsko osvetljenje a prikaz je ocajan ukoliko film gledate sa strane, skoro je nemoguce razaznati likove sto je ogromna mana. Preporuka za one kojima treba za slusanje muzike i surf netom
2. MSI VR610X-263EU Turion64 X2 1.8GHz 2048M
VIP HOUSE - 436.99 €
WIN WIN COMPUTER SHOP - 439.27 €
GIGATRON - 461.99 €
Komentar - Specifikacija ima gresku: Procesor je AMD Athlon 64 x2 1.8GHz , a ne AMD Turion 64 X2. Chipset ja AMD RS690MC nedostaje u specifikaciji graficka kartica: Ati Radeon x1270 (128MB), i to da , kao i vecina MSI modela, ima i (integrisanu) numericku tastaturu (iako je 15.4") sto u mnogome olaksava unos. Za cenu koja je prikazana, ovo je dobar izbor, premda nije pogodan za igranje nekih novih i zahtevnih igara, vise je za poslovnu varijantu. Gotovo sve firme kod nas za ovaj model , kao i za vecinu modela MSI, obezbedjuje "72h pick-up & return" servis
3. ER710-204NL AMD Athlon64
BARTEC - 551.86 €
TEHNOMANIJA - 554.27 €
MICROSYSTEMS - 606.23 €
4. Acer Aspire 7730Z-322G25Mn Intel-CoreDuo 2
PC PRACTIC - 538.16 €
5. F7KR-7S072 Turion64 X2 1.8GHz 3072MB 250GB DVDRW 17.4'' WXGA+ FreeDOS
GIGATRON - 585.41 €
Plasi me ono sto sam citala po forumima o laptopovima koji nemaju u sebi instaliran OS i o drajverima koje traze po netu . Ne znam da li bih se ja tu snasla . Bitno mi je da ima solidnu graficku karticu, jer ne nameravam da se nesto posebno igram na njemu, zatim memorija, volela bih i da ima kvalitetan ekran, koliko sam shvatila veoma je bitan takt procesora, ram memorija, zatim wireless, Fire Wire, bluetootha bih mogla da se odreknem , zatim kamera . Da ima stabilnu tastaturu . Tezina mi nije bitna, dizajn takodje .
Ne znam da li zrtvovati kameru zarad instaliranog OS i brilliantView tehnologijom ekrana ... sto vise trazim, sve vise nista ne znam

!
Nemojte se vi obazirati na ove moje "izabrane", ako vam nije problem, dajte mi vase sugestije i predloge .