Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Pomoc pri kupovini  (Read 803 times)

NelleK

• Newbie
  • *
Pomoc pri kupovini
« on: March 08, 2010, 10:16:45 PM »

Cao svima.. proteklih nedelju dana sam svakodnevno pretrazivao forume na Internetu u nadi da cu naici na pravi savet sta da kupim a da se ne pokajem. Planiram da prvi put uzmem lap top i uglavnom bi ga koristio za surfovanje, gledanje filmova, ponesto muzike i rada u office-u. Takodje voleo bih da nadjem masinu koja bi mogla da potera dobro i poneku igricu (mozda PES ili sl.). Pretpostavljam da mi je tu vazno da graficka nije integrisana, jel? Sto se tice kvaliteta, vidim da svi uglavnom u prvi plan izbacuju Toshibu. Ja sam spreman da izdvojim oko 40.000-45.000din i gledajuci Toshibin hardver nisam siguran koliko bi mi pomogla takva masina za te pare kao sto npr. nudi Acer. Kakav je vas savet? Naravno, ne bi voleo da uzmem nesto sto ima vecu verovatnocu da ce se pokvariti mada sam svestan da mi niko ne moze garantovati i da najpouzdaniji nece izdati...

Sta mi vi savetujete, koji model i zbog cega? Ko ima najbolji odnos cena/kvalitet? Da li Acer zasluzuje paznju (neko rece da je kuciste mekano)? Samo da dodam da mi je neophodan mi je DVD RW. Ukoliko treba jos neki info. slobodno javite. Meni ce mnogo znaciti vasa pomoc..

Panta

• Administrator
  • Hero Member
Re: Pomoc pri kupovini
« Reply #1 on: March 08, 2010, 10:31:19 PM »

Pisali smo ovih dana dosta o slicnoj temi (cena do 50.000 dinara) i kao najbolja ponuda se trenutno izdvaja Acer Aspire 5740G-333G32Mn, a po odlicnoj ceni ga imas OVDE. Ako skupis pare i za produzenje garancije na tri godine (samo 3190 dinara), mozes da se opustis i uzivas.
Ako ti je to preskupo, pogledaj HP Probook 4515s NX505 i Acer Aspire 5536G-653G25Mn.

NelleK

• Newbie
  • *
« Reply #2 on: March 09, 2010, 12:01:01 AM »

Hvala na brzom odgovoru! Pogledao sam sve tri opcije i jedini problem predstavlja to sto ponudjenih modela nema u prodavnici koja daje na otplatu uz fiksnu dinarsku ratu a to je meni trenutno najpovoljnije.

Kakva su vasa iskustva sa Acerom i koliko zaostaju kvalitetom za ostalima poput Toshibe posto vidim da po hardveru daju najvise? Garancija se vidim moze srediti doplatom za Acer, ne znam da li i za druge proizvodjace.. Jel mozete da mi kazete za koji od ovih modela bi ste se odlucili? Ponavljam da nisam neki gamer ali volim ponekad da ukljucim Call of Duty, PES ili sl. igre ali i samo textualni Football Manager sto predpostavljam pokrece integrisana graficka mada bi nju voleo da izbegnem.

Acer Aspire 5732ZG 434G50MN
Asus PRO5DIN SX178L
Asus K50AD SX034
Toshiba Satellite L505-S5966
Toshiba Satellite L500-1EL

Pozdrav!

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #3 on: March 09, 2010, 03:13:16 PM »

Ove dve Toshibe se po performansama ne mogu meriti sa Acer Aspire 5732ZG 434G50MN, pogotovo L500-1EL koja ima procesor sa jednim jezgrom. S obzirom na tvoje zelje, ovog puta bih zaobisao Toshibe. Dzaba ti laptop koji se ne kvari, ako ne zadovoljava tvoje potrebe (pri cemu nisam siguran ni da se Toshiba manje kvari od drugih brendova, pogotovo ovi jeftini modeli).
Na sajtu imas test Asus K50 modela, pa mozes videti da nije ostavio previse jak utisak. Preporuka ide Acer Aspire 5732ZG 434G50MN modelu, s tim sto bih opet preporucio doplatu za produzenje garancije.
Par ljudi koje znam da imaju Acer su uglavnom zadovoljni. Bas smo ovde na forumu imali primer momka kome se pokvario HP iz "b" serije, koja bi trebala da bude dosta kvalitetnija od svih ovde pomenutih modela, sto znaci da nema pravila.

NelleK

• Newbie
  • *
« Reply #4 on: March 09, 2010, 03:29:58 PM »

Hvala ti puno zaista cenim ovu preporuku. Nazalost, nisam dovoljno vichan da uradim neki review u slucaju da pazarim ovaj model ali ukoliko bilo sta zatreba tu sam.. Najverovatnije cu ga uzeti pa cu vam preneti misljenje. Hvala jos jednom! Pozdrav!

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #5 on: March 09, 2010, 09:53:47 PM »

Tvoje subjektivno misljenje je sasvim dovoljno. Mnogi znaju sve o performansama na osnovu specifikacija, ali ono sto im nedostaje za konacnu ocenu laptopa je upravo subjektivni utisak nekog vlasnika.
Pages: [1]   Go Up