Laptop Testovi FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: [1] 2 3 4   Go Down

Author Topic: Pomoć oko kupovine laptopa  (Read 3317 times)

miljance88

• Newbie
  • *
    • Email
Pomoć oko kupovine laptopa
« on: February 13, 2011, 05:41:22 PM »

Nedavno sam odlucio kupiti laptop pa sam počeo čačkati po internetu i raspitivati se kod prodavaca, ali sve ovo mi nije ni najmanje približilo odluci koji cu laptop da kupim. Jedno vreme sam bio ubeđen da cu kupiti ovaj laptop http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/acer_aspire_5742g-374g50mnkk-6938http://.
Međutim kada sam otisao da ga pogledam rekli su mi da ga nemaju vise u ponudi.
 Na pitanje da mi nesto preporuci prodavac mi je najpre rekao da se neću usrećiti sa acer-om i da bi trebao kupiti neki dell ili hp. Ponovo sam se vratio i nternetu i forumima i nista. Moje pitanje je da li stvarno acer zaostaje sa kvalitetom izrade i završnom obradom za dell i hp laptopovima?

Mogu da izdvojim do 60000 din. za laptpop. Koristio bi ga kao isvaki prosečan korisnik za net, filmove i word, naravno voleo bi da se na njemu može odigrati i poneka igrica pa sam zato obraćao pažnji sključivao na laptopove sa gravičkom kartom.

Svaki savet i preporuka bice od velike koristi

VLADIX

• ex. little tuxy
  • Moderator
  • Full Member
    • VLADIX.NET
    • Email
Re: Pomoć oko kupovine laptopa
« Reply #1 on: February 13, 2011, 06:45:57 PM »

Ovaj acer je po performansama i uloženom dobar, ne znam zašto bi acer zaostajao od hp-a ili dell-a, svi oni koriste slične tehnologije i svaki brend ima jeftinije, srednje, skuplje laptopove raspoređene po serijama. 
Ja bih ti rekao, a i većina na ovom forumu, da što manje gledaš brend, a što više ono što nudi i garanciju.

miljance88

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #2 on: February 14, 2011, 02:07:27 PM »

Hvala na savetu.

Na šta bi trebao obratiti više pažnje pri kupovini laptopa, na performanse ili na kvalitet izrade? Naime neki modeli koje sam gledao deluju kao da su izradjeni od recikliranih plastičnih flaša, što ostavlja jeftin utisak. Ne znam koliko kvalitet materijala i završne obrade utiče kvalitet korišćenja.

Ako neko imagore navedeni laptop ili neki sličan molim da kaže svoja iskustva.

Kakav je acer po pitanju hlađenja?

coldman

• Full Member
« Reply #3 on: February 14, 2011, 03:44:14 PM »

Jedna stvar je sigurna, nemoj da kupujes na nevidjeno. Kakav je Acer po pitanju hladjenja- to zavisi i od komponenti i od kvaliteta izrade tako da ne mozemo sada da se "zakucamo" samo za jedan model. Realno gledano, da li da ides ka boljim performansama ili boljem kvalitetu izrade znas jedino ti jer znas za sta ces i da koristis laptop. Nikada do sada nije bilo da platis malo a dobijes kvalitetno. Morao bi da izdvojis vec malo vise za neku takvu "radost"... Moja preporuka bi cak bio i ovaj model:
http://www.bcgroup-online.com/index.php?artikal=HP_Pavilion_dv6-3050em_WY926EA_11326
Cak i dobijes licencirani Win7 a Pavilion je HP-ova serija namenjena nultimediji i povremenom igranju.

miljance88

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #4 on: February 14, 2011, 05:15:57 PM »

Sta mislis o ovom modelu http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_pavilion_dv6-3030em_-_core_i3-350m_-_wy914ea-236http://. Pogledao sam onaj  Hp koji si mi preporucio, nije los svakako dolazi u obzir. Samo sto sam ja, iz neznam kog razloga dosada gledao laptopove sa intel procesorima da li postoji neka bitnija prednost intela u odnosu na AMD i obrnuto?

Koja je razlika između i3 i dualcore procesora?

coldman

• Full Member
« Reply #5 on: February 14, 2011, 06:22:51 PM »

Pazi, da se ja pitam ja bih uzeo onaj i3 ali sada... Ti si rekao da bi isao do nekih 60k i ja sam onda izbacio onog Paviliona koji je za 2-3k preko limita. Ovaj za koji ti pitas ima i3 procesor koji je jednostavno bolji u svakom pogledu, osim u potrosnji. Znaci, ako bi laptop za igranje onda nesto ovakvo ili cak:
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/5969-lenovo-ideapad-y560-core-i5-59048265
Sada ovaj Lenovo ume da bude felerican ali je fora da ti mozes da ga vratis u roku od 7 dana i uzmes neki drugi laptop ako ne mozes da mu sredis sve te probleme :) Inace taj Lenovo je jedan od mojih prvih izbora za laptop. Ako te kojim slucajem on zainteresuje i ova prica da mozes da laptop zamenis ako "nije po tvojoj meri", skrenucu ti paznju na sta treba da gledas i kako se sredjuju problemi ove IdeaPad serije Lenova. Mada, onda tu dolazi i i ovaj:
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/4807-asus-n53jn-sx107d
ASUS-ova N serija namenjena multimediji, ali i igranju. Isto kao i HP Pavilion serija. Ali ASUS ima aluminijsumsko kuciste a i ta serija je jednostavno nesto posebno. A ako hoces malo da sacekas stize uskoro ovo:
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/6206-asus-n53da-sx014
Procesor je AMD II Phenom sa 4 jezgra ali kada su sva 4 jezgra aktivna onda radi odprilike kao Intel i3 tako da to mu je to kada svedes racun :D Ali zato ovaj ASUS ima Radeona iz serije 6, odnosno 6650 koji je naslednik ATI5730 grafickog cipa. Tako da i ovo je tu i tamo gejmerska masina ali i vise nego ozbiljan racunar.
E sada, koliko ti mozes da izdvojis to je ono najbitnije. Slobodno resetaj sa pitanjima, bolje iscrpi sve opcije pre nego sto se odlucis na kupovinu.

miljance88

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #6 on: February 14, 2011, 08:28:09 PM »

Da, rekao sam do 60 k ali sam odlučio da se otrosim jos jedno desetak hiljada preko i uzmem kvalitetniji laptop. Trenutno mi se najvise sviđa hp pavilon DV6-3030em (link u predhodnom postu), video sam ga u gigatronu i prilično dobro izgleda (mozda je cak i previse fensi). Da li mozes da mi kazes nesto o hlađenju kod modela ove serije? Naime 3 od 4 osobe koje ja znam i imaju hp žale se na pregrevanje, jednom ortaku se čak dva puta kvarilo laptop (mislim da je bilo nesto oko maticne), mada su to laptopovi kupljeni pre oko godinu dana za oko 350e.

Laptop verovatno neću kupovati pre kraja meseca tako da ima vremena da se saceka i koji novitet.

coldman

• Full Member
« Reply #7 on: February 14, 2011, 10:33:31 PM »

Pogledaj i ASUS-a koji sam predlozio, znam da je ovaj sa zanimljivim kucistem ali aluminijum je nesto stvarno fino :D
Sto se tice hladjenja mislim da Panta tu treba da se pita najvise jer ima vise iskustva od mene po tom pitanju sigurno :)
A evo i jednog testa:
http://www.laptoptestovi.com/Testovi/HP/TEST-HP-PAVILION-DV6-LAPTOPA.html
Jeste malo stariji ali moglo je samo da se menja na bolje :D

Panta

• Administrator
  • Hero Member
« Reply #8 on: February 14, 2011, 11:19:40 PM »

Ako je granica pomerena na oko 70.000 dinara, onda su dva najozbiljnija kandidata HP Pavilion dv6-3030em i AUS N53JN-SX107D (mada moze i ASUS N53JF-SX116). Imaju odlicnu izradu i mocne komponente. Prednost HP-a je Windows, a na strani ASUS-a su odlicni Bang&Olufsen zvucnici i USB 3.0, pa odaberi sta ti je bitnije.

ivanspz

• Full Member

coldman

• Full Member
« Reply #10 on: February 15, 2011, 12:58:25 PM »

Ja bih mozda isao pre na stranu HP-a ali ti si konacan kupac i ti odlucujes. Za Windows mozes da se snadjes e sada ako nameravas da slusas muziku i imas kvalitetniju izrada laptopa(mislim na onaj aluminijum) onda ide ASUS. Mada, estetski gledano HP jeste mnogo lepsi.

miljance88

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #11 on: February 15, 2011, 01:13:56 PM »

I ja sam vise za Hp, mada pre konačne odluke bi morao da pogledam i asus uživo.

Uvek sam otvoren za nove predloge

Hvala na savetima, mnogo ste mi pomogli

coldman

• Full Member
« Reply #12 on: February 15, 2011, 07:02:52 PM »

Napisao sam da sam pre za HP zbog estetike jer sam danas bas gledao ASUS N53 i HP Pavilion DV6 jedan pored drugog :D

miljance88

• Newbie
  • *
    • Email
« Reply #13 on: March 06, 2011, 01:24:36 PM »

Nedavno sam kupio ovaj pavilion, za sada sam zadovoljan performansama i izgledom, aluminijumsko kućiste stvarno dobro izgleda.
Imam dva pitanja: 1. Da li je potrebno vaditi bateriju kada se laptop koristi uključen ustruju
                         2. Instaliro sam NFS HP i primetio da se pri igranju procesor znatno zagreva, čak i do 80 stepeni, inače pri drugim aktivnostima (internet, office..-) radi do 40 stepeni. da li je ovako visoka temperatura normalna?

coldman

• Full Member
« Reply #14 on: March 07, 2011, 05:49:11 PM »

1. Za to ce neko da ti kaze da treba neko da ne treba, misljenja se razlikuju. "Moj laptop"(sestrin je ali se stekam 8)) konkrento je na struji SAMO kada se puni. Cim se napuni ja vadim uticnicu.
2. To je ta temperatura, pokrenuo si neku zahtevnu igru/aplikaciju i on jednostavno mora da "odgovori" na to :) Salim se malo naravno ali to je sasvim normalno. Da je hladjenje bolje... Bilo bi bolje  ::)
Pages: [1] 2 3 4   Go Up