Laptop Testovi FORUM
January 09, 2009, 04:28:45 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Down
  Print  
Author Topic: pomoc oko izbora  (Read 2661 times)
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #30 on: February 12, 2008, 05:21:46 PM »

Tih 60 Whr bi u kombinaciji sa slabijim procesorom trebalo da pruzi vecu autonomiju od Della. Sto se tice Compaqa, evo sta Nenad misli o njemu http://www.laptoptestovi.com/Testovi/HP/TEST-HP-COMPAQ-6720s-LAPTOPA.html Specifikacija je nesto drugacija, ali sto se tice kvaliteta izrade sve je isto.

fenomenmk
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #31 on: February 12, 2008, 06:24:50 PM »

ipak idem sutra uzeti fakturu za Lenovo N200, pa shta bude bude, jedan mi je drug rekao: skrati sebi muke uzmi Lenovo pa se posle kaji ako mislish da si zgreshio.  Smiley Smiley
fenomenmk
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #32 on: February 13, 2008, 04:43:28 PM »

Danas uplatio LENOVO N200, sutra stize glanc novi cisti ko mala beba bez icega instalirano, tek tada pocinju muke Smiley  poshto neznam kako se to radi Smiley
samo stavi CD i ono ce samo sve ili?
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #33 on: February 13, 2008, 05:35:53 PM »

Paaa, prvo ga par dana samo gledas i divis mu se. Ne das nikome da ga dodirne i tepas mu "My precious" Grin Kada te to prodje, ubacis CD sa Windowsom (topla preporuka ide Windowsu XP sa SP2), odaberes opciju da formatiras hard (cini mi se da sa tim laptopom dolazi neki DOS, pa da bi ocistio sve) i samo vozi. Ako ti prijavi da nemas hard disk, procitaj uputstvo za instalaciju XP-a na SATA disk (http://www.laptoptestovi.com/Edukacija/uputstvo/Uputstvo-kako-instalirati-Windows-XP-na-SATA-hard-disk.html Nakon toga ubaci CD (DVD) sa drajverima koji ces dobiti uz laptop i instaliraj redom. Pre nego sto krenes sa instalacijom Windowsa proveri da li si dobio drajvere za XP. Ukoliko ih nisi dobio potrazi na sajtu proizvodjaca. Ako ih ni tamo nema imas dve varijante: 1. Pomiriti se sa tim i instalirati Vistu (smorices se ako ne dodas memoriju); 2. Potraziti drajvere za svaku komponentu na netu. Druga varijanta je izvodljiva ali trazi odredjeno znanje.
Javi kako je proslo.

fenomenmk
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #34 on: February 13, 2008, 05:43:15 PM »

Hvalati puno, javim sigurno.
Nadam se da mi neche trajati par dana stanje kad bih mu se divio Smiley
Kad nadjem DVD (CD) sa drajvere i Windows pochinjem Smiley

Prvo ide Windows sa prethodnim formatiranjem (nadam se da je to opcija koju sam windows daje), pa one drajvere za XP koje spominjesh ili obrnuto?

Puno pozdrav pa se chujemo nadam se uskoro mozda i sa novog kompjutera Smiley
« Last Edit: February 13, 2008, 05:46:47 PM by fenomenmk » Logged
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #35 on: February 13, 2008, 06:07:09 PM »

Prvo ubacis CD sa Windowsom. Windows ce te pitati gde zelis da ga instaliras. Odaberes C particiju - NTFS - Quick format (ovo je prepricano, ne izgleda doslovno ovako). Drajveri idu na kraju. Moj savet ti je da iskoristis to sto imas nov kompjuter i da se poigras sa intalacijom. Instaliraj Windows par puta, isprobaj sve opcije. Nemas sta da izgubis, a mozes mnogo da naucis sto ce ti mozda nekad zatrebati. Probaj da podelis hard disk na dve particije tako da eventualno kasnije, ako ti zatreba nov Windows, formatiras samo C particiju i sacuvas podatke (koje treba drzati na D particiji). Ne boj se nicega i mnogo ces nauciti.

fenomenmk
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #36 on: February 14, 2008, 02:21:29 PM »

dono sam ga kuci i postavio na pocasno mesto na stolu Smiley

ali muka mi je tako gledati Sad
nisam moga da nadjem windows pirateriju, uzeo sam samo office 2007 enterprice, ali shta fajde od njega kad nema OS Sad
nadam se da che biti ovih dana ako ne i vec sutra.
strah mi je i da ga upalim da vidim shta che se desiti Smiley
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #37 on: February 14, 2008, 03:44:04 PM »

Ako imas brz internet mozes skinuti Ubuntu Linux. Mogu ga koristiti i manje vicni korisnici kompjutera. Ne moras koristiti Windows.

fenomenmk
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #38 on: February 14, 2008, 03:50:49 PM »

pa nije da je spor, ali morash mi rechi link odakle mogu da skinem to, i jel se moze staviti na CD jer na desktop u nemam DVD R, nego samo CD R. a uvek postoi mogucnost da se preinstalira Smiley
Jel moze na linuks da radi microsoft office ili ima neki svoj.

P.S video sam ovo treba mi nekih 5-6 sati da to spustim, a sutra chu nachi windows valjda Sad
« Last Edit: February 14, 2008, 04:22:27 PM by fenomenmk » Logged
fenomenmk
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #39 on: February 15, 2008, 02:40:08 PM »

Konacno sam nashao Win XP SP2, ali kad sam stavio cd u komp pishe da mi nije nashao HDD, e sad od onih uputstva video da prvi nachin HDD radi sporije, a drugi nachin treba floppy kojeg naravno ja na mom laptopu nemam.
molio bi za pomoch. Huh
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #40 on: February 15, 2008, 04:01:13 PM »

Samo ti izaberi prvi nacin. Jeste da hard radi sporije, ali da ti mi to nismo rekli ne bi sam primetio Wink Nije to veliko usporenje, ne brini.

fenomenmk
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #41 on: February 15, 2008, 04:33:56 PM »

Cry  vec sam to uradio i samo shto sam instalirao windows ali izgleda da sam pogreshio pri izboru pravljenja particije upisao sam jednu particiju od 40GB gde sam instalirao windows, ali nisam kreirao drugu mislio sam da che to sam automatski e sad shta da se radi. Samo shto je zavrshila instalacija i sada chu videti shta se desilo sa ostalim 80 GB HDD-a.
Jel mogu naknadno uraditi jos jednu particiju?
Moze li se neki od vih nacina (2,3) uraditi naknadno ovaj trechi mi izgleda da se moze uraditi bez floppy -a ali izgledalo mi da za taj program potreban windows?
fenomenmk
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #42 on: February 15, 2008, 04:59:00 PM »

nashao sam to o particijama u disc management-u i sredio Smiley
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #43 on: February 15, 2008, 05:09:05 PM »

Svaka cast, dobro se snalazis. Kakvi su prvi utisci?

fenomenmk
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #44 on: February 15, 2008, 05:21:27 PM »

pa neznam, poshto mi je prvi lap top, za sada mi je sve chudno pokusao sam da instaliram office 2007 i trazi mi neki windows instaler 3.1 or higher Smiley
sad mi je sve chudno i ono shto sam znao sada vishe neznam Smiley
neznam gde se moze nachi sve ono shta ima sad imam samo windows i dvoumim se dal da ga stavim na net Smiley
da mu stavim neki antivirus AVG ili neshto besplatno?
a i taj windows instaler ili kako vec
Pages: 1 2 [3] 4 5   Go Up
  Print  

Jump to: