Pa X craft nemam priznajem ali imam WD My Passport Essential Edition 320GB USB 2.0 Black
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9010662

Salim se malo

stvarno nemam vemena da ja pisem test jedva dolazim na red od klinca da sednem za njega.
Laptop sam kupio zato sto vise nikada necu kupiti desktop racunar jer zauzima mnogo prostora tako da sam ja ceo svoj desktop prodao i odlucio se da kupim malo bolji laptop. Ja nisam zahtevan korisnik tj neigram igrice niti me to interesuje mene interesuje samo internet citanje novina na netu i ostalo. Naravno torente nekoristim za torente imam jednu masinu koja mi se nalazi na zgradi i preko nje skidam sa neta.
Sto sam se bas odlucio za ovaj Laptop. Svideo mi se dizajn i naravno 2 godine garancije i servis 72h 'pick-up and return
http://www.msi-serbia.com/index.php?func=html&name=72h. Kada sam uzeo laptop u radnji u njemu je bio procesor ntel Core 2 Duo T5450 (1.66GHz, FSB 667MHz, 2MB L2). Donesem ga kuci i nsam kogao da ga upalim vratim ga u radnju momci iz radnje pozovu servis 72h 'pick-up and return i tacno za tri dana dobijam svoj laptop nazad i primecujem da su mu menjali procesor sada je u njemu Intel Core 2 Duo T7500 (2.2GHz, FSB 800MHz, 4MB L2). Vrlo poslovno nema sta

. od tad radi kao zmaj nemam nikakvu primedbu sobzirom da on kod mene radi skoro 15 sati dnevno bez gasenja svaki dan.
Elem sta je mene privuklo kod Laptopa najvise velicina hard diska od 320GB i numericka tastatura(obavezno je moralo da ima) posto ja imam WI-FI mrezu i radim u mikrotiku tako da mi je numericka tastatura neophdna. I naravno WI-FI karta to je bio prvi uslov(obavezno je moralo da ima i to sve standarde). Moj laptop poseduje Intel(R) Wireless WiFi Link 4965AGN 802.11a/b/g/Draft-N.
Naravno gledao sam i procesor da bude srednje klase tada je u njemu bio procesor T5450 sto je po meni sasvim ok procesor.
Grafika u mom laptopu je nVidia GeForce 8400M G (256MB VRAM), DirectX 10. Meni grafika neigra nikakvu ulogu posto ja neigram igrice. Graficka karta ima svoju memoriju i nemoze da se dodaje memorija od sistemske memorije.
Na laptopu mi je instalirana vista ultimate SP1 i radi fenomenalno bez zamerke ocena u visti za hardver je 3.1

.
Ekran je velicine 15.4" sa rezolucijom 1280x800 ima jasnu kristalnu sliku i boje su mu fenomenalne.
Laptop poseduje jos 4xUSB, 1xfirewire, SuperMulti DVD rezac, 4 u 1 citac kartica, Web kamera 1.3 MPix, Bluetooth 2.0, mrezna karta, modem 56K, integrisane stereo zvucnike.
Baterija drzi oko sat i po vremena pod vistom sa upaljenom WI-FI kartom i Bluetoothom.
E sad sto se grejanja tice. Ovo su temperature u normalnom radu

Znaci filmovi, muzika, internet neprelazi te temperature, a ovo su temperature posle dva sata igranja Generala

Jos jedna vrlo vazna stvar kod mene je u stanu strasno mnogo toplo oko 30 stepeni C.
Sto se buke tice veoma je tih ventilator skoro da se i necuje da radi, ventilator se mozete cuti samo posle ponoci kada je mrkla tisina i to podnosljivo.
Zamerke trenutno nemam na ovaj laptop.(ta trenutnost traje sedam meseci koliko ga posedujem)
Prednost: cena zadovoljavajuca, garancija 2 godine i naravno servis 72h 'pick-up and return(provereno)
Zakljucak: Za 51000 din koliko sam platio ovaj Laptop pre sedam meseci dobio sam 320 GB HDD sata, WI-FI svi standardi, numericku tastaturu(preporika svima da gledaju pri kupovini laptopa mnogo znaci), grafiku koja je solidna nije integrisana i ima svoju memoriju,radna memorija(1x2GB ddr2 jedan modul je slobodan moze da se nadogradi jos memorie), Procesor novije generacije C2D T 7500 to je moj procesor (uz ovaj laptop se dobija C2D T 5450), Bluetooth 2.0, Firewire, 4xusb, citac karica,Web kamera 1.3 MPix, VGA i S video izlazi, dvd rezac. Ovaj Laptop poseduje sve sto treba jednom korisniku.
Sto se tice kvaliteta izrade na zavidnom je nivou.
Moja topla preporuka svima koji se odluce za ovaj laptop ja ga koristim vec sedam meseci nemam desktop racunar samo njega radi skoro 15 sati dnevno i nemam na njega nikakvu zamerku odusevljen sam (dok je ovakvih laptopova nikada necu kupiti desktop racunar to je moja proslost

)