Laptop Testovi FORUM
January 09, 2009, 04:29:01 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: LENOVO N200 568D445 , Asus X51RL ap199 ili HP Compaq 6715s AMD Sempron3600  (Read 1208 times)
ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #15 on: April 25, 2008, 06:21:16 PM »

Moje praktično iskustvo sa Via i Sis čipsetovima se svodi na desktop "teren" i na (na svu sreću) kratke vremenske periode od prije nekoliko godina. Ta iskustva su me odavno uvjerila da se radi o poluproizvodima namijenjenim najnižem segmentu tržišta, i po mom ličnom mišljenju nikako nisu vrijedna (često jako male) uštede u novcu, koja se ostvaruje kupovinom matične ploče za desktop ili laptopa sa dotičnim čipsetovima. Postoji razlog zašto je Intel-ov, Nvidia ili AMD-ov mobile (ili desktop) čipset market share toliki koliki je i zašto se Sis i Via zadovoljavaju "mrvicama" koje im bacaju FSC i Asus, koji opet ako se ne varam i nisu među "top 5" svjetskih isporučilaca laptopa.
Da me niko ne bi pogrešno shvatio, ponovo ću napomenuti da sve gore izrečeno predstavlja samo moje mišljenje proizašlo iz višegodišnjeg iskustva sa (između ostalog i) računarskim hardverom.
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #16 on: April 25, 2008, 08:56:54 PM »

Najvece primedbe se odnose na Sis cipsetove sa integrisanom grafikom jer je ona losih performansi. Drugi nedostaci se uglavnom odnose na nesto losije performanse u komunikaciji sa drugim komponentama sistema (memorija, hard disk...).

ivanspz
Newbie
*

View Profile
« Reply #17 on: April 26, 2008, 08:20:07 AM »

Generalno, Sempron je lose resenje za laptop zato i nije "zaziveo" tj kratko je bila serija laptopova sa tim procesorima jer su se previse pregrejavali itd... Ali, ja ne bih odbacivao tako lako HP kao sto je to u startu uradio nas prijatelj Panta! Ipak je HP - HP!!!

Odgovor: pogledaj ovaj model HP6715b slicnih, ako ne i istih karakteristika, samo sa AMD X2 procesorom
http://www.laptop-srbija.com/index.php?option=com_content&task=view&id=138&Itemid=801

i koliko mi se cini dosta jeftiniji od onoga sto si ti naveo

A kad smo vec kod cena i taj Asus mozes naci dosta jeftinije:
http://www.laptop-srbija.com/index.php?option=com_content&task=view&id=124&Itemid=733
ned123
Global Moderator
Full Member

View Profile
« Reply #18 on: April 26, 2008, 08:50:13 AM »

HP-ove serije "s" i "b" nikako ne treba stavljati zajedno u isti tekst, kamoli u istu rečenicu. 6715b je jako sličan 6720b (čiji test postoji na: http://www.laptoptestovi.com/Testovi/HP/TEST-HP-COMPAQ-6710b-LAPTOPA.html). Razlika je samo u, platformi (CPU/Čipset). Serija "s" niti je kućni niti poslovni laptop! Inače, 6710s (kratko bio na tržištu) i 6715s posjeduju jedna od najnekvalitetnijih kućišta koja sam vidio u životu.
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #19 on: April 26, 2008, 02:07:01 PM »

Moram se sloziti sa Nenadom. Ja nisam otpisao HP vec samo konkretan model 6715s.

ljubas
Newbie
*

View Profile
« Reply #20 on: April 26, 2008, 07:21:29 PM »

E sad ste me smorili sa ti(tom )sis-om Smiley, ... Zato su ti modeli kao nesto jeftiniji ,zar ne?
Sad,   Mislim oslabljena komunikacija sa ,ramom,diskom...bas zvuci tuzno...
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #21 on: April 26, 2008, 10:28:29 PM »

Potrazi testove Sis cipsetova za desktop PC-jeve pa ces dobiti odgovor na svoja pitanja. Nekome su te razlike velike, a neko nece ni primetiti.

Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: