Ok je ideja ali postoji jedan mali problem: u prethodnih 5 godina nisam kupio novi laptop i iz razloga sto nisam imao novca. Desi se da iskrsne nesto pa da imam neplaniranih troskova. Novac se zacas potrosi. Zato bih i uzeo nesto jace. Znam da ce, u svakom slucaju, i to za godinu-dve biti uobicajena, mozda vec i zastarela konfiguracija ali ce verovatno moci da podrzava vecinu programa koji ce tada biti aktuelni. RAM se moze prosiriti do 8 GB na oba racunara i smatram da ce to biti dovoljno jos neko vreme. Raspitivao sam se malo i kod kolega na faksu i skoro su svi za Toshibu. Sada mene muci druga stvar: da li uzeti sa i5 ili i7 procesorom. i5 radi na 2,3 GHz a i7 na 2,0 GHz. Medjutim, i5 ima 2 jezgra (model 2410M, 1066MHz, 3 MB kesa) dok i7 ima 4 jezgra (model 2630QM, 1333 MHz, 6 MB kes memorije). Broj jezgra sam proverio na Intelovom sajtu. Sada, to u sustini znaci da u prvom slucaju imam 2x2,3=4,6 GHz dok u drugom imam 4x2,0=8,0 GHz? Ili se varam? Model sa i5 jezgrom je jefiniji 2000 din iako ima manji hard ali veliku ulogu u ceni mislim da ima blue ray citac. Model sa i7 jezgrom ima DVD+/-RW SuperMulti Dual Layer. Moje drugo pitanje je: da li se isplati uzeti blue ray citac ako se vec isti taj blue ray ne moze prerezati?