Laptop Testovi FORUM
November 22, 2008, 11:05:19 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: www.laptoptestovi.com

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: HP Compaq Presario C710EL  (Read 960 times)
RanGo
Newbie
*

View Profile Email
« on: September 22, 2007, 04:51:01 PM »

Pozdrav za sve na forumu, i da vas pohvalim na odlicnim informacijama koje dajete.

Prijatelj me zamolio za misljenje o ovom laptopu.
Sta milsite o njemu:
(prenosim text sa ovog linka)

If you are on the market for a notebook economic but do not want to renounce to the last one chipset of intel (the 965 - Saint rose in order to mean to us), with a lot of graphical card x3100 intel, would be this HP Compaq Presario C710EL, T2310 1,46Ghz dual Core (cpu scarsina but more than sufficient for I use it common), display 15,4 " brightview to the usual resolution (1280x800), 160gb of sata disc and a giga of ram

In offer to 499 euro to the enclosed Mediaworld Seen Premium.

As soon as acquired on behalf of my cousins, the construction me seems solid, good feel the magnetic closing of the screen and resistant hinges much. For the rest he is much similar one to a Pavilion.

If preferred two giga of ram and a searched line little more to the same parish for 699 there is Samsung R60 with Radeon 1250. But second me as relationship quality price is by far advanced the Compaq, the ram puo' always to join with little.

Hvala
« Last Edit: September 22, 2007, 04:57:49 PM by RanGo » Logged
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #1 on: September 22, 2007, 09:46:23 PM »

Auh, gde samo ovo izvukoste Smiley Punih specifikacija ovog modela nema ni na HP-ovom sajtu. Niste naveli za sta je prevashodno namenjen laptop, pa cu pretpostaviti da je rec o standardnoj "office/muzika/filmovi/internet" upotrebi. Za te namene je ovaj model sasvim dobar. Procesor jeste nesto sporiji, ali vec sam par puta naglasavao da to za prosecnog korisnika i nije toliko bitno. Ova nova Intelova integrusa (X3100) je solidna za svoju klasu, a najveca zamka (malo RAM memorije) je izbegnuta kod ovog laptopa. Od ozbiljnog igranja naravno nema nista, ali neke starije igre ce moci da se poteraju u maloj rezoluciji. Prijatno sam iznenadjen kapacitetom hard diska, ali treba proveriti brzinu obrtaja. Izbegavajte one koji se vrte na 4200 jer predstavljaju usko grlo cele mashine. Ja bih radije uzeo manji a brzi (5400 rpm). Doduse, s obzirom da je cela konfiguracija korektna, verujem da je i hard disk na 5400.
Ono sto ne znam je kapacitet baterije, a to vam je bitno uglavnom ako ce se koristiti van kuce ili kancelarije. Pretpostavljam da kod ovako jeftinog laptopa autonomija nije velika. Srecom, cini mi se da HP, za razliku od Fujitsu Siemensa, na primer, ne stavlja one smesno male baterije od 2200 mAh. Kvalitet HP-ovih modela je poslednjih par godina dobar cak i u najjeftinijoj klasi pa mislim da vas prijatelj nece pogresiti ako kupi ovaj laptop.
Ako ima nekih posebnih zahteva recite pa da vidimo ispunjava li i to.

RanGo
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #2 on: September 23, 2007, 12:51:57 AM »

I ja sam naisao samo na ove info na netu o njemu.
Predpostavljam da je bio na nekoj akciji, pa im je zapalo za oko.

To bi trebalo da bude kucni racunar. Doduse, obzirom da imaju devojcicu (14 god) koja voli da "cacka" oko kompa, i da ce zeleti da igra novije, a samim tim i zahtevnije igrice, ne znam koliko je ovo dobro resenje.

Zamolio bih vas da mi predlozite neki racunar u cenovnom rangu, oko 600 eura.

Znaci: muzika, film, igrice (po mogucstvu i novije, siguran sam u to)...
Bilo bi dobro mozda da ima i malo veci HDD (ne mislim na gore pomenuti, koji je veoma zavidnog kapaciteta, nego uopste), posto bi im to bio jedini racunar u kuci.
Nadam se da nisam preterao sa zahtevim za ovaj cenovni rang.

Hvala jos jednom
« Last Edit: September 23, 2007, 12:57:31 AM by RanGo » Logged
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #3 on: September 23, 2007, 01:17:35 AM »

Mislim da je najbolje da tu devojcicu posalju na neki sport a ne da joj kupuju notebook da se igra na njemu Smiley Ako bas voli da se igra onda nek joj kupe Nintendo Wii. Em je zabavan, em je sjajna rekreacija. Salu na stranu (mada se i nisam sasvim salio), nije lako sklopiti ni desktop racunar za igranje koji bi se upakovao u 600 evra sa TFT-om, a kod laptopova je to gotovo nemoguce. Generalno, zbog problema sa hladjenjem, graficke karte na laptopovima rade na nizem taktu nego desktop resenja iste klase. Zato je potrebno uzeti skuplju i brzu graficku za laptop nego za desktop da bi se dobile iste performanse. Kada se tome doda i cinjenica da laptop resenja kasne za desktop i po nekoliko meseci, jasno je da je igranje na laptopu skupa zabava. Na nasem trzistu su laptopove za igrace po povoljnim cenama nudili MSI i Acer. Potrazite neki model sa nVidia 7600 grafickom kartom, ali tesko da cete naci nesto ispod 800 evra.

RanGo
Newbie
*

View Profile Email
« Reply #4 on: September 23, 2007, 04:23:09 PM »

Potpuno ste u pravu, najbolje bi bilo da kupe neki desktop racunar.

Hvala jos jednom na savetu.
Panta
Administrator
Hero Member

View Profile
« Reply #5 on: September 23, 2007, 05:22:44 PM »

Nema na cemu.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: