Najprije ,lijep pozdrav članovima foruma!
Amater sam i znam vrlo malo o računalima a sad sam još neoprezno uletio i nabavio laptop i sad sam u problemima jer u biti o njemu neznam ništa .Uz mnogo muke sam instalirao windows xp professional jer je bio free dos.Oprostite ako negdje griješim u izrazima,nazivima.Problem je bio u tome što nisam točno znao koje drivere instalirati jer na oficijelnoj stranici ima mnogo tog ponuđenog i nisam znao točno što treba a što netreba instalirati.Uglavnom nekako sam to uspio uz još dvije unknown komponente u device manageru.
S tim se mislim kasnije gnjaviti i naći što je to i instalirati drivere za to jer za sad mi sve radi(bar po mojem mišljenju) ok.
Međutim sad kako se upoznajem s njim muči me što je popratna dokumentacija nikakva i za neke dijelove odnosno priključke na laptopu neznam za što su.
1.Slijeve i desne strane imam po 2 usb priključka(rade)
2.Sdesne imam iza ta 2 usb Dvd room(probano i radi)
3.Sprednje strane,lijeve je čitač memorijskih kartca,probao memorijsku od mobitela i čita ju
5.S lijeve strane iznad dva usb priključka je utor,odnosno nešto što neznam čemu služi.Pritiskom na plastiku izvadi se van plastični dio,podijeljen na šest nejednakih dijelova.kao neko ležište za nešto ili je to samo poklopac dijela gdje se mogu ugraditi dodatne komponente???Može li mi netko reči što je to i čemu služi?
6.Do toga je priključak vjerojatno za crossover kabel,vjerojatno ,nisam siguran i nisam još probao a i za sad neznam umrežavat računala
7.Iza toga je priključak za struju
8.Iza toga priključak za koji neznam čemu služi,sličan com portu na računalu samo što je ženski(15 pinova,rupica).Što je to i kakav kabel i za što se tu priključuje?
9.I zadnji je vjerojatno priključak za modem(nisam probao)
Internet mi radi ,imam DLink wireles router i veza sa laptopom je ok.
Također isprobao bluetooth vezu sa mobitelom i to mi radi.
Molio bih nekog da mi objasni što je što i čemu služi,odnosno za ovih par dijelova za koje neznam.
hvala