Laptop Testovi FORUM
January 06, 2009, 05:56:29 AM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
1 Hour
1 Day
1 Week
1 Month
Forever
Login with username, password and session length
News
:
www.laptoptestovi.com
Home
Help
Search
Login
Register
Laptop Testovi FORUM
>
Laptop Testovi forum
>
Laptop hardver
>
pomoc molim chetvoroumljenje
Pages: [
1
]
Go Down
« previous
next »
Print
Author
Topic: pomoc molim chetvoroumljenje (Read 659 times)
giller09
Newbie
pomoc molim chetvoroumljenje
«
on:
November 19, 2007, 10:57:17 AM »
pomoc molim!ogranichen sam finansijski na nekih 500-tinjak,mozda malo vishe evra za kupovinu laptopa.raspitivo sam se kod gomile ljudi i niko konkretno me ne posevetova'.koji proizvodjach?hp mi rekoshe da je najkvalitetniji,msi-ova 2-godishnja garancija mi uliva pouzdanje al mi rekoshe da se kvare(reche mi drugar da od te 2.god pola god. je u servisu)!?!
mashine s core duo su mi preskupa pa dal' celeron ili sempron?
dvoumim se izmedju
*hp 530(cel m 420/512 ddr2@667/80gb/15.4/wlan/dvd-rw...),
*hp6720s(cel m530@1.73/512 ddr2@667/80gb/15.4 bright view/wlan/dvd-rw...mnogo kvalitetnija plastika,izrada...prethodni),
*toshiba L40-14B(cel m530 P-merom(?)@1.73/512 ddr2@667/120gb/wlan/dvd-rw...deluje mi kvalitetno),
*msi670x(AMD Mobile Sempron 3500+ (1.8GHz, FSB 800MHz, 512KB L2)/512 ddr2/nVidia GeForce Go 6100 (UMA) sa deljenom sistemskom memorijom/80gb/wlan/dvd-rw/15.4" TFT WXGA 1280 x 800/...losha plastika,savija se,krcka,deluje mi da ce se raspast...)
mozda da mi predlozite neki model a da ga nisam naveo.
student sam i mislim da necu nishta preterano zahtevno koristiti-autoCAD,malo 3D studio max-a,photoshop,...
vash odgovor ce direktno uticat na moju kupovinu.
unapred hvala
«
Last Edit: November 19, 2007, 10:58:58 AM by giller09
»
Panta
Administrator
Hero Member
Re: pomoc molim chetvoroumljenje
«
Reply #1 on:
November 19, 2007, 09:35:25 PM »
Ti drugari su cudo. Koliko pomazu toliko i odmazu. Dugo sam u IT poslu i znam za serije maticnih ploca najpoznatijih svetskih proizvodjaca koje su se masovno kvarile. Druge serije istih tih proizvodjaca su bile vrhunske. Slicno je i sa laptopovima. MSI se kvari kao i svi drugi laptopovi u toj klasi. Mozda za nijansu manje ili vise. Besmisleno je uporedjivati procenat kvarova na vrhunskoj Lenovo ThinkPad seriji i jeftinim MSI modelima. Nisu ista klasa a ni cena im nije ni priblizno ista. MSI nudi popravku u roku od 72 od trenutka kad laptop stigne u servis. E sad, to sto neki kupci ne postuju proceduru i ne obracaju se direktno MSI servisnom centru nego prodavcu kod koga su uzeli laptop je druga stvar.
Kazete da necete raditi nista zahtevno, a naveli ste programe kojima nikad dosta memorije i procesorske snage. Sta je onda za vas zahtevna aplikacija? Kako god, nijedan od ovih modela vas nece uciniti presrecnim. Predlazem par stvari:
1. OBAVEZNO dodajte bar 512 MB memorije.
2. Ne obazirite se previse na brzinu procesora, u toj klasi je sve manje vise slicno.
3. Isprobajte tastaturu i ako ste u mogucnosti pogledajte ekran kada je laptop ukljucen. Neka presudi vas subjektivan osecaj. S obzirom da cete koristiti Photoshop, pretpostavljam da vam je vernost boja bitna. Ja nisam testirao sve pomenute modele pa ne mogu presuditi na nevidjeno.
4. Vi dajete 500 evra, i ma sta neki mislili to su velike pare i slobodno od prodavca trazite da vam maksimalno izadju u susret. Ako vas sad zavlace, sta li ce tek raditi u slucaju nekog problema i kvara. Zagledajte, obrcite, pipkajte i kuckajte dok ne nadjete ono sto vam odgovara. To je vase pravo kao kupca.
Nisam 100% siguran, ali cini mi se da od pomenutih procesora jedino Sempron moze da smanjuje radni takt a samim tim i potrosnju struje. Moze da bude korisno ako cete ponekad raditi na bateriji. Naravno, bitan je i kapacitet baterije.
http://www.laptoptestovi.com
ned123
Global Moderator
Full Member
Re: pomoc molim chetvoroumljenje
«
Reply #2 on:
November 22, 2007, 09:35:40 AM »
Čuvena dilema: Kvalitet ili cijena.
Šalu na stranu, kvalitetan laptop za 500€ (ma koliko to nepopularno zvučalo) jednostavno ne postoji. Kvaliteta je u ovoj cjenovnoj kategoriji slučajnost, a ne pravilo. Garancija ti takođe neće puno značiti, ako se laptop bude kvario svakih 5 dana. Jedino što možeš, jeste ono što ti je i kolega iznad preporučio, "ispipati" laptop na licu mjesta i uzdati se u prvi utisak. Preporučivati konkretan model u toj cjenovnoj kategoriji je prilično nezahvalno.
«
Last Edit: November 22, 2007, 12:22:58 PM by ned123
»
Pages: [
1
]
Go Up
Print
« previous
next »
Jump to:
Please select a destination: